رحیم فضیلت پور، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: طبق آمار رسمی وزارت راه و ترابری در کشور سالیانه 20 میلیون نفر از طریق ناوگان هوایی، 27 میلیون نفر با ناوگان ریلی و حدود 170 میلیون نفر از طریق پایانه های جاده ای مسافرت می کنند.
وی افزود: اگر حداقل زمان تلف شده و انتظار برای هر مسافر را یک ساعت در نظر بگیریم، خواهیم دید که چه مقدار از زمان هموطنانمان فقط از این طریق به هدر می رود از این رو طرح پیک مهر اقدام کوچکی در جهت استفاده بهینه از اوقات تلف شده آحاد جامعه در مکان های گوناگون، از جمله سالن های انتظار و وسایل نقلیه عمومی است.
وی استفاده بهینه از اوقات تلف شده آحاد جامعه را از جمله اهداف این طرح بر شمرد و بیان کرد: نهادینه کردن مطالعه مفید به عنوان یک ارزش و عادت در جامعه، برجسته کردن نقش کتاب و کتابخوانی در تحولات بزرگ اجتماعی، ترویج فرهنگ کتابخوانی و توسعه علم آموزی و طراحی، مدیریت، هدایت و توسعه کتابخانه های همراه از دیگر اهداف پیک مهر هستند.
فضیلت پور، محدوده و دامنه اجرای این طرح را تمام پایانه های هوایی، ریلی و جاده ایمن، مراکز درمانی مرکز استان و مراکز بهداشت روستایی، اتوبوس های مسافربری درون شهری و برون شهری و سایر مکان های انتظار عنوان کرد.
وی به نتایج حاصل از اجرای طرح اشاره کرد و ادامه داد: آشنایی عموم مردم به حقوق شهروندی، تقویت فرهنگ و باورهای دینی و ملی جامعه، آشنایی نسل جوان با الگوهای رفتار اجتماعی جامعه اسلامی ایرانی، ارتقای نشاط اجتماعی، رضایت عمومی، وحدت و همبستگی ملی، تربیت انگیزه، افزایش تعهد، ارتقای توانایی ذهنی و مهارت عملی از جمله نتایج حاصل از اجرای طرح پیک مهر است.
وی حجیم نبودن کتاب ها، غنا و جذابیت مطالب و قلم، مناسب بودن نوع حروف و بالا بودن کیفیت چاپ، کاغذ و طرح جلد را از جمله مواردی برشمرد که برای جذب مخاطب و ایجاد انگیزه مطالعه باید موارد مورد توجه قرار گیرند و در خصوص نحوه اجرای طرح پیک در استان تصریح کرد: این طرح شامل سه مرحله پیش از اجرا، حین اجرا و بعد اجرا می باشد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان اضافه کرد: انجام هماهنگی های لازم و ضروری با سازمان های هدف جهت همکاری و مشارکت، سفارش تألیف، شناسایی و انتخاب کتاب های منتشره واجدالشرایط، طراحی، ساخت و تولید جاکتابی ثابت و سیار، شناسایی و توجیه عوامل و متصدیان شارژ و اجرای طرح در مراکز پیش بینی شده و برنامه ریزی و تنظیم تقویم مناسبت ها و ایام خاص سال جهت توزیع کتاب ها با موضوع متناسب از جمله برنامه های این طرح در مرحله نخست است.
وی یاد آور شد: شارژ مستمر جاکتابی های نصب شده، کنترل کمی و کیفی جاکتابی ها در مکان های استقرار یافته، کنترل کتب باقی مانده در گنجه ها نیز از جمله برنامه ها در مرحله دوم هستند و همچنین سنجش، ارزیابی و جمع آوری، طبقه بندی و تجزیه و تحلیل پرسشنامه های ارائه شده به مردم از دیگر برنامه های این طرح در مرحله سوم است.
پایان پیام/
نظر شما