اهل سنت ایران نه تنها تهدید نیستند بلکه فرصتند

خبرگزاری شبستان: دولت یازدهم هم مانند دیگر دولت های جمهوری اسلامی ایران بنا بر اصول قانون اساسی نگاهی همسان به اهل سنت و شیعه داشته و در همین زمینه نیز روز گذشته رئیس جمهور و دستیار اقوام او تاکیدات مشروحی داشتند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، همزمان با چهارمین سال هفته وحدت در دولت یازدهم حسن روحانی و دستیار ویژه او در امور اقوام روز گذشته میزبان علمای اهل سنت بودند تا باز هم بر نگاه همسانشان به شیعه و سنی در ایران تاکید کنند.

بنابراین گزارش، طبق خبر انسجام ملی علی یونسی، روز یکشنبه در نشست علمای اهل سنت سراسر کشور در حضور رئیس‌جمهوری، از هموطنان اهل سنت به عنوان فرصت یاد کرد و گفت: آنچه مشکل کشور است، تفرقه‌ای است که دشمنان تعقیب می‌کنند.

وی، تصریح کرد که شیعه و سنی در ایران همواره بر ضرورت وحدت تأکید داشته‌اند و جامعه مسلمانان در ایران متحد بوده و علمای فریقین بر آن اصرار داشته‌اند.

دستیارویژه رئیس‌جمهوری، تأکید کرد که انسجام، وحدت و اتحادُ و پرهیز از تفرقه‌اندازی دشمن و اختلاف قومی و مذهبی یک هدف تغییر نا‍پذیر برای جمهوری اسلامی ایران است.

یونسی، با اشاره به اینکه برگزاری هفته وحدت، با همین انگیزه از سوی امام راحل پیش‌بینی شد، افزود: وحدت و انسجام ملی و وحدت ملی به عنوان اهدافی است که در ضرورت آن، تردیدی وجود ندارد.

دستیارویژه رئیس‌جمهوری اسلامی، تأکید کرد که وحدت و انسجام ملی، هم هدف، هم استراتژی و هم تاکتیک است.

دستیار ویژه رئیس جمهوری یادآور شد که برگزاری چنین نشست‌هایی برای تحقق همین امر مهم، که همان وحدت و انسجام ملی است، می‌باشد.

یونسی، در ادامه به برخی مطالبات اهل سنت نیز اشاره کرد و افزود: مشارکت دادن هموطنان اهل سنت در امور حکومتی، استفاده بیشتر از تجربه انتخاب سفیر اهل سنت برای ویتنام، جرم انگاری توهین به مقدسات اهل سنت، مطابق نظر مقام معظم رهبری، از جمله این مطالبات است.

دستیارویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، در همین رابطه از نمایندگان مجلس خواست که قانونی برای مجازات توهین کنندگان به مقدسات اهل سنت،‌ تدوین و تصویب کنند.

وی، همچنین، توجه ویژه به رفع محرومیت‌های منطقه‌ای و مرزی و برخی از مطالبات مذهبی را نیز بخشی از خواسته‌های هموطنان اهل سنت خواند و تأکید کرد که دولت تدبیر و امید تا کنون برای تحقق این مطالبات تلاش نموده است.

به گزارش شبستان این در حالی است که حسن روحانی نیز در سخنانی در همین مراسم گفت: برنامه دولت حداکثر استفاده از قومیت ها و مذاهب برای همگرایی و تقویت وحدت فرهنگی و ملی است.

طبق خبر پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، روحانی با بیان اینکه دولت تلاش می کند تا قول های خود به مردم سیستان و بلوچستان مبنی بر فعال شدن بندر چابهار، تکمیل راه آهن وگازرسانی به برخی مناطق این استان را هرچه زودتر و سریعتر عملیاتی و اجرایی کند، گفت: البته ممکن است قول‌های سفرهای استانی صد در صد اجرا نشده باشد، اما اراده بر این است که این برنامه‌ها صد در صد اجرا شود. دلیل اینکه در برخی موارد طرح ها صددرصد اجرا نشده ، کاهش قیمت نفت از نیمه دوم 93 و سال 94 است یعنی به یکباره کشور با یک کاهش درآمدی مواجه شده که به طور طبیعی در همه طرح‌های عمرانی سراسر کشور تأثیرگذار است، اما در عین حال ما راه و مسیر را ادامه می‌دهیم.

رییس جمهوری افزود: اسلامی که ما می‌شناسیم اسلام رحمت است؛ اسلامی است که در آن هر که گفت لا اله الا الله، محمد رسول الله(ص) از نظر ما مسلمان است.

روحانی با تاکید بر ضرورت وحدت و یکپارچگی در میان مسلمانان، گفت: اگر امروز همه مسلمان‌ها و همه آنهایی که به رسالت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) اعتقاد دارند، دور هم جمع شویم باز در برابر دنیای ظلم، استبداد و کفر تعداد کمی هستیم و در این شرایط  نباید اجازه دهیم بین خودمان اختلاف ایجاد شود.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: باید همه دست به دست هم داده و به دنبال افزایش اتحاد و یکپارچگی قدرت خود باشیم؛ البته اگر جایی حقوقی تضییع شده باید به دنبال احقاق حقوق‌ باشیم؛ ما هم به عنوان مسوول وظیفه داریم احقاق حقوق کنیم و شما هم باید دنبال احقاق حقوق باشید؛ ما اگر در جایی از لحاظ برنامه عمرانی اعتدال مراعات نشده، عقب مانده و ضعیف است باید در راستای تحقق و اجرای آن کمک کنیم.

روحانی اظهار امیدواری کرد تا با شنیدن نظرات، هم‌فکری، دوستی و برادری بتوانیم مشکلات جوامع‌مان را حل کرده و  پیرو راه و مسیر سیره پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) باشیم.

 

کد خبر 593409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha