انتقال تجریبات به نسل های آینده زمانی اتفاق می افتد که مبتنی بر تفکر پژوهشی و علمی باشد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، اظهار داشت: باید توجه داشت که تجربیات و اندوخته های علمی ما زمانی به نحو احسن انتقال پیدا می کند که مبتنی بر تفکر پژوهشی و علمی باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد تقی زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، امروز(21 آذر) در مراسم آغازین هفته پژوهش و فناوری خوزستان و زنگ هفته پژوهش که در پژوهشسرای دانش آموزی غدیر اهواز برگزار شد، با بیان اینکه هیچ تغییر و تحولی در جامعه اتفاق نمی افتد مگر اینکه همراه با تفکر پژوهشی باشد، گفت: یک جامعه زمانی در مسیر رفاه، امنیت، تجارت، اقتصاد و ثروت قرار می گیرد که افراد آن جامعه دارای تفکر دینی، علمی و پژوهشی باشند.

 

وی با اشاره به اینکه اگر چنین نباشد هر لحظه باید شاهد تخریب یک تمدن و از بین رفتن تدریجی یک جامعه باشیم، افزود: سالانه بیش از ۵۰ هزار پژوهش در جامعه ما صورت می گیرد بدون اینکه یک تقاضا پشت آن باشد؛ باید توجه داشت که تجربیات و اندوخته های علمی ما زمانی به نحو احسن انتقال پیدا می کند که مبتنی بر تفکر پژوهشی و علمی باشد.

 

تقی زاده، با بیان اینکه داشنگاه جندی شاپور خوزستان 600 سال قبل از تأسیس آکسفورد تاسیس شده و نشان می دهد که این استان دارای پیشینه تاریخی درخشان علمی است، تصریح کرد: هم اکنون شاخص های علمی ما از نظر ملی و بین المللی پایین بوده و متأسفانه سهم ما در تولید علم جهانی کمتر از سه درصد است.

 

وی با اشاره به اینکه در شاخص بی سوادی، خوزستان در رتبه سوم کشور و ایران در رتبه دهم جهان قرار دارد، اضافه کرد: چنین رتبه ای شایسته گذشته سرزمین ایران به ویژه خوزستان که محل پیدایش اولین تمدن های ملی ـ مذهبی بوده، نیست و لازم است فرهنگ پژوهش در میان جامعه به ویژه دانش آموزان تقویت شود.

 

جمال عالمی نیسی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان، باید این مسئله که چرا کشور سهم لازم در تولید علم جهانی را ندارد را مورد آسیب شناسی قرار دهیم، ابراز کرد: ایران با داشتن 32 میلیون جوان زیر 30 سال و پنج میلیون دانشجو سرمایه گرانبهایی را در خود جای داده که باید از این ظرفیت برای توسعه کشور بهره مند شد.

 

وی با اشاره به تاکیدات بساری که بر علم آموزی و پژوهش شده است، عنوان کرد: پژوهش شالوده و اساس هر برنامه است و تصمیم گیری بدون پژوهش و تحقیق نتایج زیان آوری برای کشور خواهد داشته که به این منظور دولت آمادگی کاملی جهت حمایت کامل از حوزه پژوهش را در دستور کار قرار داده است.

 

وی با بیان اینکه در این راستا تنها نیازمند حرکت روبه جلوی جوانان هستیم و ایده های آنها را با حمایت های مالی به عمل تبدیل می کنیم، ادامه داد: پژوهش ها باید بر اساس نیاز جامعه انجام شود تا بتوان با تجاری سازی آن نیازهای مختلف جامعه را رفع و در نهایت در اقتصاد کشور ایفای نقش کرد و تکیه ما بر منابع زیرزمینی و نفت و گاز کاهش یابد.

 

ابراهیم حاجی دولو، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به رشد تحقیقات پژوهشی طی سال های اخیر، بر کیفی تر کردن این گونه فعالیت ها تاکید کرد و یاد آور شد: تا رسیدن به جایگاهی که شایسته آن هستیم فاصله داریم و در این میان نقش آموزش و پرورش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه فعالیت در حوزه پژوهشی را باید زا مقاطع پایین آغاز کرد، گفت: بریا کارآفرینی و ورود به اقتصاد کشور نیازمند ایده پردازی هستیم و از این رو یکی از اصلی ترین آموزش ها برای دوران تحصیلی در مدارس و دانشگاه ها آشنایی با نوآوری و خلاقیت است.

 

کد خبر 593255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha