به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، علی علامه زاده در نخستین مجمع عمومی سالیانه موسسه فرهنگی اندیشه های اسلامی سجادیه که در بندرعباس تشکیل شد، یکی از دلایل پیشرفت کنگره بین المللی امام سجاد(ع) طی شش سال اخیر را استفاده از همه جریان ها و صاحبان فکر که به نوعی وصل به ولایت هستند اعلام کرد و گفت: ما نباید با دست خودمان حرکت های ارزشمند دینی و اسلامی را با سیاسی بازی به بیراهه بکشانیم.
وی با بیان اینکه جوانان استان نیازمند فرهنگ ناب اسلامی و ائمه اطهار هستند، خاطرنشان ساخت: دنبال کردن حرکت های فرهنگی فارغ از سیاسی کاری، بدون تردید بر دل جوانان و دوست داران دین و اهل بیت خواهد نشست.
علامه زاده از کنگره بین المللی امام سجاد(ع) به عنوان نماد وحدت در استان هرمزگان نام برد و یادآور شد: همه ما مسلمانان به نوعی وامدار ائمه هستیم.
دبیر کنگره بین المللی امام سجاد(ع) به روند شکل گیری این کنگره پرداخت و افزود: در سال اول این کنگره کتاب سجاده خورشید که شامل مجموعه مقالات و سخنرانی های این همایش بود چاپ و منتشر شد و در سال دوم، این همایش به کنگره و از شهر بندرعباس به سراسر استان گسترش یافت.
وی ادامه داد: در سال سوم متولیان برگزاری این کنگره به این نتیجه رسیدند که تقاضا از استان های دیگر با محوریت استان هرمزگان پذیرفته شود.
علامه زاده یا بیان بیان اینکه در کنگره امسال 10استان کهکیلویه و بویراحمد، سیتان و بلوچستان، فارس، بوشهر، خوزستان، کرمان، خراستان شمالی و جنوبی، جنوب کرمان و قشم و 12کشور میزبان برنامه های کنگره بین المللی امام سجاد(ع) بودند، تصریح کرد: در سال گذشته تقاضا از 24 کشور برای برگزاری این کنگره به دبیرخانه رسید اما شرایط برگزاری آن تنها در 12کشور فراهم شد.
دبیر کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، لطف الهی و نظر این امام بزرگوار را دلیل گسترش آن ابتدا در استان ها دیگر و سپس سایر کشورها دانست و خاطرنشان ساخت: صحبت کردن درباره برگزاری این کنگره در کشورهای دیگر شاید آسان باشد اما برگزاری آن در خارج کشور آن هم بدون دخالت دولت در کشورهایی مانند اسپانیا، گویان، کلمبیا و آرژانتین کاری سخت و نیازمند هاهنگی های زیادی بود.
وی اظهار داشت: این سختی ها در برابر شخصیت و جایگاه امام سجاد(ع) چیزی نیست زیرا ما آن را در زندگی خود حس کرده ایم.
به گفته علامه زاده؛ از ابتدای تشکیل همایش و پس از آن کنگره آمام سجاد(ع) 2هزار نفر از جوانان استان به عنوان سفیران ولایت به شهر مقدس قم اعزام شدند و در کارگاه های آموزشی که اساتید بزرگی در آن حضور داشتند شرکت کردند در حالیکه اگر می خواستیم هر کدام از این اساتید را به استان می آوردیم باید ماهها برای حضور آنان انتظار می کشیدیم و شاید هم مقدور نبود.
دبیر کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، همچنین از تاسیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه در قم با محوریت استان هرمزگان و با هدف دنبال کردن بحث های پژوهشی صحیفه سجادیه و چاپ کتاب های مرتبط با امام سجاد خبر داد و افزود: همزمان با برگزاری کنگره در ماه گذشته و در شروع کار این مرکز از کتاب 40 جرعه برای استفاده امامان جمعه مساجد برای نشر و بیان اندیشه های ناب امام سجاد(ع) در بین نمازهای جماعت در مساجد رونمایی شد و در اختیار آنان قرار گرفت.
وی، آزادکردن چند زندانی جرائم غیر عمد با هماهنگی و همکاری ستاد دیه و دادگستری استان با نام مقدس امام سجاد(ع) همزمان با برگزاری کنگره با خفظ حرمت آنان را از دیگر اقدمات خیرخواهانه اعلام کرد.
علامه زاده، هرمزگان را استانی نمونه در ترویج و فرهنگ اهل بیت و نشر اندیشه ها و شخصیت امام سجاد(ع) دانست و گفت: پس از برگزاری موفق این کنگره بین المللی در استان شورای فرهنگ عمومی از استان های دیگر خواست تا با الگوپذیری از استان هرمزگان، بانی گرامیداشت و نشر اندیشه های ر کدام از اهل بین در استان خود شوند.
به گفته وی؛ همه مراجع تقلید وقتی که خدمتشان می رسیم خودشان خواهان ارائه گزارش این کنگره هستند و به عملکرد مثبت استان در این زمینه اذعان دارند و آنرا در کشور نادر می دانند.
دبیر کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، همچنین از راه اندازی مرکز تخصصی حفظ صحیفه سجادیه در هرمزگان که استارت آن در شهرستان بشاگرد زده شده خبر داد و گفت: کانون فرهنگی و هنری امام حسن مجتبی(ع) روستای کشپیری در این شهرستان که توانسته 100حافظ کل قرآن را تربیت کند، پنج حافظ کل صحیفه سجادیه نیز تحویل جامعه داده است.
شایان ذکر است؛ این نشست با حضور نمایندگانی از اقشار مختلف روحانیون، دانشگاهیان، فرهنگیان، بانوان، فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد، هیات های مذهبی، بازاریان، نخبگان و ... در سالن اجتماعات منابع طبیعی استان هرمزگان برگزار شد.
نظر شما