۱۹درصد جوانان تبریزی اوقات فراغت خود را در کانون های مساجد سپری می کنند

خبرگزاری شبستان: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان شرقی، رتبه اول میزان شرکت جوانان در برنامه های سازمان های متولی اوقات فراغت را به خود اختصاص داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، وهاب اصل رحیمی مدیرگروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، امروز(۲۱آذر) در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان استان آذربایجان شرقی با موضوع سند سلامت جوانان که در اداره کل ورزش و جوانان استان برگزار شد، با اشاره به درصد تاثیر عوامل محیطی و فردی بر سلامت جوانان ابراز داشت: وضعیت اقتصادی اجتماعی ۵۰ درصد، بهداشت و درمان ۲۵ درصد، عوامل ژنتیکی ۱۵ درصد و محیط طبیعی نیز ۱۰ درصد بر سلامت جوانان نقش دارند.

 

وی با بیان اینکه ۲۰ درصد جوانان از مشکلات روانی اجتماعی، افسردگی و استرس رنج می برند، عنوان کرد: ۴۳۰ نفر روزانه در کشور به دلیل خشونت های بین فردی جان خود را از دست می دهند.

 

مدیرگروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه ۳۰ درصد جمعیت کشور ما جوان است، تصریح کرد: ۲۰ درصد از مردان و ۱۰ درصد از زنان جوان روزانه سیگار مصرف می کنند.

 

رحیمی همچنین با بیان اینکه ۴۰ درصد مبتلایان به اچ آی وی در دنیا جوانان هستند، گفت: بالغ بر ۹۰هزار نفر آلوده به ویروس ایدز در کشور ما زندگی می کنند که ۲۷ هزار نفر از آن ها شناسایی شده است.

 

وی در بخش دیگری به ضریب استفاده جوانان از اینترنت اشاره کرد و ابراز داشت: ۳۰ درصد جوانان از اینترنت استفاده می کنند که مقصد و هدف ۴۹ درصد از آن ها کسب هویت جدید و دلخواه است.

 

مدیرگروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به مشکل عمده جوانان تصریح کرد: ۱۱ میلیون نفر دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور وجود دارد که ۳۰ درصد از جوانان ۲۰ تا ۳۵ ساله ازدواج نکرده اند.

 

رحیمی نبود امکانات فکری منسجم و دانش فنی لازم کارشناسان مربوطه، تغییر سبک زندگی جوانان، زیاد بودن فاصله بین بلوغ جنسی و فکری و اجتماعی، تهاجم فرهنگی و ... را از جمله اهم چالش ها پیرامون سلامت جوانان برشمرد.

 

وی در پایان، بسیج همگانی، سبک زندگی، سلامت اجتماعی، تشکیل خانواده، نظام ارائه خدمات، بهداشت باروری و ... را از جمله حیطه های فعالت همگانی در موضوع ساماندهی امور جوانان عنوان کرد.

 

همچنین در بخش دیگری از این جلسه، نتایج تحقیقات صورت گرفته در موضوع جوانان ارائه شد که نشان می داد بیشترین ساعت فراغت جوانان روزهای جمعه و پنجشنبه است.

 

در این تحقیق مشخص شد، ۳۰ درصد جوانان اوقات فراغت خود را به تنهایی سپری می کنند، ۳۵ درصد با خانواده و ۳۵ درصد با دوستان، ۶۵ درصد نیز در منزل فراغت خود را می گذرانند.

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان شرقی، با بیش از ۱۹ درصد، رتبه اول میزان شرکت جوانان کلانشهر تبریز در برنامه های سازمان های متولی اوقات فراغت را در این تحقیق به خود اختصاص داد.

کد خبر 593229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha