شورای راهبردی آموزش زبان فارسی در کشورهای آفریقا زیر صحرا

خبرگزاری شبستان: نخستین جلسه شورای راهبردی آموزش زبان فارسی بنیاد سعدی در حوزه کشورهای آفریقا زیر صحرا، به منظور تنظیم سند راهبردی آموزش زبان فارسی در این منطقه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، نخستین جلسه شورای راهبردی زبان فارسی در حوزه کشورهای آفریقایی زیر صحرا، از سلسله جلسات شوراهای راهبردی بنیاد سعدی با حضور کارشناسان این حوزه و به ریاست سید محمدرضا دربندی، معاون بین الملل بنیاد سعدی در ساختمان این بنیاد تشکیل شد.

 

معاون بین الملل بنیاد سعدی در ابتدا گفت: این بنیاد در دو سال گذشته بیش از 20 جلسه سه ساعته را با بهره‌برداری از تجربیات سفرا، رایزنان فرهنگی، استادان اعزامی و کارشناسان مناطق مختلف جهان، برگزار کرده و و سند راهبردی هر منطقه تنظیم شده است.

 

دربندی با اشاره به اینکه تفکیک کشورها و تشکیل شوراهای راهبردی زبان فارسی برای هر منطقه، بعضا بر اساس تعاریف منطقه‌ای وزارت امور خارجه است، گفت: شباهت‌های زبانی و فرهنگی در هر منطقه از جهان، معیار ما در این تقسیم بندی ها بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه در سند راهبردی هر یک از مناطق و حوزه‌های تعریف شده، علاوه بر معرفی کامل هر کشور، سیاست‌ها و برنامه‌های آموزش و گسترش زبان فارسی در این منطقه‌ها نیز ارائه شده است، افزود: سند راهبردی حوزه کشورهای آفریقا زیر صحرا نیز با دو راهبرد منطقه‌ای و کشوری و بر اساس ابعاد شناختی، عاطفی و نگرشی- ارزشی، تنظیم شده است.

 

معاون بین الملل بنیاد سعدی، ادامه داد: تا پایان سال جاری یک بسته نهایی از سندهای راهبردی آموزش زبان فارسی در جهان به وزارت خارجه و رایزنان فرهنگی کشورمان ارسال می‌شود تا از سال آینده برنامه‌های خود را در راستای گسترش زبان فارسی، بر اساس سیاستگذاری‌های اعمال شده در سندهای راهبردی انجام دهند. 

 

اعضای شورای راهبردی بنیاد سعدی در کشورهای حوزه آفریقا زیر صحرا، که در این جلسه حاضر بودند، عبارتند از: دکتر شهیدی، مشاور معاون آفریقا عربی وزارت امور خارجه و سفیر سابق ج.ا.ایران در کنگو؛ دکتر امیربهرام عرب احمدی، استادیار دانشگاه مطالعات جهان، دکترسید مرتضی  فتاحی، عضو کمیته راهبردی و سیاستگذاری اخبار آفریقا در صداو سیما و حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدعلی قانع، رییس سابق دانشگاه اسلامی غنا.

 

سید کاظم مهرنیا، رایزن فرهنگی سابق ج.ا.ایران در نیجریه، اتیوپی و آفریقای جنوبی؛ مصطفی امیدی، رییس اداره خاورمیانه عربی و شمال آفریقای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسن یوسفی، مدیر سابق دفتر نمایندگی صدا و سیما در قاره آفریقا نیز دیگر اعضای حاضر در این شورای راهبردی هستند.

 

«آفریقا زیر صحرا» اصطلاحی است که برای مناطق جنوب صحرای بزرگ قاره آفریقا به کار می رود و از سوی وزارت امور خارجه ج.ا.ایران و سایر سازمان­های ذی­ربط داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می­گیرد.این منطقه با احتساب جزایرش، بیش از  46 کشور را در برمی گیرد که برخی به طور کامل و برخی تقریبا در جنوب صحرای بزرگ واقع شده اند و با آفریقای شمالی که به عنوان بخشی از جهان عرب محسوب می‌شود، چه از نظر زیست محیطی و چه از منظر فرهنگی و قومی، تفاوت دارند.زبان های رسمی و رایج در هر یک از کشورهای آفریقایی زیر صحرا بیشتر انگلیسی، فرانسوی، پرتغالی و اسپانیولی است که میراثی از قدرت استعماری در کشورهای منطقه است.

 

کد خبر 593168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha