سایه فرهنگ غرب بر آرامش مردگان/وقتی یک دقیقه سکوت جایگزین فاتحه می شود

خبرگزاری شبستان: قرائت فاتحه یکی از کارهایی است که برای آرامش روح مردگان انجام می شود ولی در برخی مجالس یک دقیقه سکوت جایگزین فاتحه شده است، یک دقیقه سکوتی که هیچگونه آرامشی را برای اموات به دنبال ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، به یاد مردگان بودن یکی از کارهایی است که در دین اسلام مورد سفارش و تأکید است چراکه به یاد اموات بودن و احسان کردن برای آنها مورد آرامش و شادی روح شان می شود؛ یکی از هدایایی که می توانیم به رفتگان خود دهیم، قرائت فاتحه است و خواندن آن اجر و پاداش فراوانی به دنبال دارد به طوری که پیامبر گرامی اسلام در خصوص سوره حمد فرموده است: «قسم به کسی که جان من به دست او است، خداوند نه در تورات و نه در انجیل و نه در زبور و نه حتی در قرآن، مثل این سوره را نازل نکرده است و این ام‌الکتاب است».

 

همچنین در روایت دیگری از پیامبر گرامی اسلام آمده است: «کسی که به قبرستان عبور کند و 11 مرتبه قل هو الله بخواند و ثواب آن را برای مردگان هدیه کند، به عدد مردگانی که در آن جا مدفون هستند، خدا به او اجر می‌ دهد.» بنابراین قرائت سوره های نظیر حمد و توحید در کنار اجر و پاداش فراوانی که دارد، برای مسلمانان هم سوره ای آشناست زیرا هر روز در نمازهای یومیه آن را می خوانند بنابراین خواندن آن برای اموات توسط همه ممکن است.

 

با وجود اهمیت قرائت سوره های قرآن کریم و دعا برای مردگان و ثواب و آرامشی که از این طریق به رفتگان می رسد، ولی در برخی مجالس مشاهده می شود که به جای قرائت فاتحه، یک دقیقه به احترام کسی که از دنیا رفته است سکوت می کنند، سکوتی که هیچ فایده ای برای شخص متوفی ندارد.

 

البته گاهی در برخی مجالس به ویژه مراسم های مربوط به هنرمندان کف زدن و سوت زدن برای فرد از دنیا رفته هم دیده می شود که اینگونه کارها نه تنها موجب آرامش روح متوفی نمی شود بلکه اگر کسی علاقه و احترام برای فرد متوفی قائل است کاری را انجام می دهد که موجب شادی روح او شود.

                                                                               

یک دقیقه سکوت، کف زدن و سوت زدن به احترام اموات در مجالس، مواردی است که مدیر حوزه علمیه قزوین آنها را نمونه هایی از تهاجم فرهنگ غربی می داند و در این خصوص در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان می کند: قرائت فاتحه بسیار ارزشمند است زیرا در آن تقرب به خداوند متعال مطرح است و در نماز هم فاتحه خوانده می شود؛ فاتحه در واقع خواندن سوره حمد و قل هوالله احد است و در نماز که فرد بندگی خدا را انجام می دهد این سوره ها را قرائت می کند.

 

حجت الاسلام علی عباسی تصریح کرد: خواندن این سوره ها برای اموات هم اثر دارد و خداوند متعال از روی مهربانی خود و به حرمت سوره حمد که ام الکتاب و خلاصه کل قرآن است برای اموات ثوابی را در نظر می گیرد.

 

وی ادامه داد: اما موارد جایگزینی که به جای قرائت این سوره ها انجام می شود مانند سکوت کردن، یک کار غربی است و هیچ پیامی ندارد؛ اینکه شما یک دقیقه سکوت کنید برای کسی که فوت کرده است این کار عاقلانه نیست و ساخته ذهن بشر و تداعی کننده فرهنگ غرب است.

 

این کارشناس مسائل دینی تأکید کرد: انجام چنین کارهایی در فرهنگ غربی وجود دارد و این کارها ضد فرهنگ دینی است زیرا ارتباط با خدا برقرار نمی شود و برای کسی که از دنیا رفته است هم فایده ای ندارد.

 

وی توضیح داد: بحث کف زدن و سوت زدن در مراسم هم برای شخصی که از دنیا رفته اقدامی منفی است و در واقع فرهنگ منحط غربی این موارد را آورده و ضد تفکر است زیرا گفته می شود وقتی کسی از دنیا می رود انسان باید تفکر و اندیشه کند و آخرت را در نظر بگیرد و کارهایی مانند کف زدن غفلت می آورد.

 

حجت الاسلام عباسی خاطر نشان کرد: خواندن فاتحه برای اموات اقدامی اثرگذار و مثبت است به طوری که در روایات هم بر این امر تأکید شده است؛ اینکه به جای قرائت فاتحه آمده و سکوت می کنند ناشی از خودباختگی و بی اطلاعی از فرهنگ دینی است.

 

وی گفت: اینگونه کارها آثاری از فرهنگ غرب است و کسانی که فرهنگ دینی ندارند و عقب افتاده دینی هستند اینگونه کارها را در جامعه باب می کنند زیرا مرعوب فرهنگ غرب شده اند؛ باید توجه داشت با کف زدن و سوت زدن روح میت آزرده می شود و کسانی که این کارها را انجام می دهند نادان هستند.

 

مدیر حوزه علمیه قزوین یادآور شد: بنابراین باید این افراد را نصیحت کرده و فرهنگ دینی را به این افراد آموزش داد و تبلیغ کرد و در واقع باید بیان شود که کارهایی نظیر یک دقیقه سکوت در آبادانی خانه آخرت فرد اثر و فایده ای ندارد.

 

کد خبر 593110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha