اختصاص ۱۲۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به مؤسسات قرآنی/ شورای توسعه فرهنگ قرآنی موجب انسجام برنامه‌ها می‌شود

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و مؤسسات قرآن و عترت کشور، از اختصاص ۱۲۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه کم‌بهره به مؤسسات قران و عترت در طی چند هفته اخیر خبر داد.

حسین محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و مؤسسات قرآن و عترت کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: هدف غایی مؤسسات ارتقا و نهادینه‌سازی فرهنگ ناب قرآنی در کشور است.

 

وی، بابیان اینکه مؤسسات قرآن و عترت نقش مهمی در دستیابی به اهداف عالیه نظام در حوزه فرهنگی دارند، ابراز کرد: دستگاه‌ها و نهادهای مختلف برنامه‌ها و فعالیت‌های متنوعی در راستای توسعه فرهنگ قرآن در کشور انجام می‌دهند و  ما معتقد هستیم که به‌طورقطع کارکرد مؤسسات قرآنی و اتحادیه نسبت به امور اجرایی، خیلی بیشتر از سایر دستگاه‌ها و نهادهای  قرآنی است.

 

محمدی، افزایش تعاملات بخش مردمی و نهادهای دولتی و حمایت هدایت و نظارت مؤسسات قرآنی برای دستیابی به هدف توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی و قرآنی کردن فرهنگ، یادآور شد: فعالیت‌های مؤسسات و اتحادیه تشکل‌های قرآنی در سه حوزه شامل حوزه آموزش عمومی، تبلیغ و ترویج و حوزه پژوهشی انجام می‌شود.

 

وی، حوزه آموزشی را شامل بحث قرائت و صحیح خوانی حفظ و تلاوت قرآن کریم عنوان کرد و افزود: در حوزه تبلیغ و ترویج  قرآن کریم شامل محافل انس با قرآن کریم، نمایشگاه‌های قرآنی، برپایی هفته‌های قرآن و عترت، همایش‌ها، فیلم و رسانه‌ها و تئاتر و سایر حوزه‌ها  که ممکن است موجب اتصال مردم به حوزه قرآنی  شود و در حوزه پژوهشی که بحث زیرساختی بوده و فعالیت‌های مطالعاتی را در حوزه فعالیت‌های قرآنی را شامل می‌شود.

 

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و مؤسسات قرآن و عترت کشور، در ادامه بیان کرد: این اتحادیه  در همه کمیسیون‌های ذیل شورای فرهنگ توسعه قرآنی کشور حضور دارد و کمیسیون تبلیغ و ترویج و کمیسیون پژوهش نیز نقش مهمی ایفا می‌کند و هم‌اکنون بودجه‌ها را در ارتباط با همین مسائل هدایت می‌کنیم.

 

محمدی، با اشاره به تعدد دستگاه‌های فعال در حوزه قرآن کریم در کشور، افزود: تعدد دستگاه‌های فعال در حوزه قرآن کریم، هم یک فرصت و هم یک تهدید است، از طرفی این امر مشخص می‌کند همه دستگاه‌های فرهنگی یک دغدغه قرآنی دارند و به‌نوعی در حوزه قرآن و عترت واردشده‌اند.

 

وی، بیان کرد: منتها تهدید محسوب می‌شود از این نظر که موازی کاری و هم‌پوشانی در وظایف و کارکرده‌های این دستگاه‌ها وجود دارد که ممکن است هدر رفت انرژی در فعالیت‌ها داشته باشیم و در برخی از مسائل و اهداف همدیگر به نیز دخالت کنند و موازی‌کاری اتفاق بیفتد و این چالش رصد شده است.

 

محمدی، گفت: الحمدالله نگاه همه دستگاه‌های فعال در حوزه قرآن و عترت بر این بود که شورای توسعه فرهنگ قرآنی تشکیل شود و در حقیقت یک مجلس قرآنی در کشور تشکیل شده که در سال‌های اخیر بسیاری از مشکلات این حوزه را مرتفع شده است که این شورا حدود  بیست‌وهشت عضو از وزرا، نمایندگان مجلس، صاحب‌نظران قرآنی و نماینده ریاست جمهوری را شامل می‌شود.

 

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و مؤسسات قرآن و عترت کشور، بیان کرد: مصوبات این شورا، نافذ و به همه دستگاه‌های اجرایی در ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ می‌شود و مؤسسات نمی‌توانند خودشان تصمیم بگیرند و شورای توسعه فرهنگی و قرآنی  در زمینه فعالیت‌های قرآنی کشور تصمیم‌گیرنده است و انسجامی در بحث توسعه و ترویج فعالیت هالی قرآنی در کشور شکل‌گرفته است.

 

وی، یادآور شد: دریکی دو سال اخیر نیز با تشکیل هیئت رسیدگی به مؤسسات قرآنی، این مشکل در حوزه مؤسسات قرآنی مرتفع شده است و دستگاه‌های فرهنگی حق دخالت در مؤسسات قرآن و عترت را به‌صورت رسمی ندارند و حتماً باید مشکلات مؤسسات قرآنی در هیئت رسیدگی به مؤسسات قرآنی مطرح و پیگیری شود.

 

محمدی، در خصوص حمایت از مؤسسات قرآن و عترت، گفت: حمایت اصلی و اساسی ما از مؤسسات قرآن و عترت درواقع حمایت نرم ازجمله برنامه و فعالیت‌های آموزشی و هدایت این مؤسسات است و حمایت‌های سخت نیز با استفاده از اعتباراتی که به مؤسسات قرآنی اختصاص پیداکرده است صورت می‌گیرد.

 

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و مؤسسات قرآن و عترت کشور، یادآور شد: اعتبارات خاصی به مؤسسات قرآنی اختصاص پیداکرده و بالغ‌بر ۱۲۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه در چند هفته اخیر با کارمزد 2 درصد به مؤسسات و تشکل‌های قرآنی اختصاص پیداکرده است که رویدادی کم‌نظیر و یک اتفاق بسیار مثبت بود که با توجه به محدودیت‌های اعتباری در دو سال اخیر توانسته است کمک شایانی به مؤسسات قرآنی داشته باشد.

 

وی، یادآور شد: راهبرد اتحادیه تشکل‌ها و مؤسسات قرآن و عترت این است که در همه کانون‌های تصمیم‌گیری کلان قرآنی کشور حضورداشته باشیم و از طریق این حضور و تأثیرگذاری در راستای حمایت از فعالیت‌های مؤسسات قرآن و عترت گام برداریم.

 

محمدی، در پایان خاطرنشان کرد: اولین بار در سال ۹۳ یک ردیف بودجه به فعالیت‌های قرآنی اختصاص پیدا کرد و در سال ۹۴ شورای توسعه فرهنگی قرآنی استان‌ها در سراسر کشور فعال شد و تعامل با مجلس شورای اسلامی نیز توانسته‌ایم حضور فعالی در زمینه فعالیت‌های قرآنی و در کمیسیون‌های چهارگانه شورای فرهنگی قرآنی داشته باشیم.

کد خبر 593059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha