خدمات آیت الله اعتمادی در تاسیس حوزه علمیه اسپانیا و نروژ ستودنی است

دبیرکل جامعه وعاظ و عضو جامعه روحانیت مبارز تهران در آیین بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت الله سیدعباس اعتمادی در مسجد اعظم کرسی این شهرستان گفت: خدمات آیت الله اعتمادی در تاسیس حوزه علمیه اسپانیا و نروژ ستودنی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام شیخ جعفر شجونی، دبیرکل جامعه وعاظ و عضو جامعه روحانیت مبارز تهران در آیین بزرگداشت شانزدهمین سالگرد ارتحال آیت الله سید عباس اعتمادی و فرزندش آمیر سید حسین اعتمادی در مسجد اعظم کرسی این شهرستان، حضورش در کاشان  را که به دینداری و دین نامی معروف و دارای دانشمندان بزرگ، علمای برجسته و وارسته است، مایه مباهات دانست و اظهار داشت: این شهرستان، شخصیت های علمی و مذهبی بزرگی را به جهان اسلام تحویل داده است.
 

وی تصریح کرد: کاشان، شهر مذهبی و دارای مردم با ایمان، خداشناس، نجیب، اصیل، عالم دوست، ولایی و عاشق اهل بیت(ع) است.
 

حجت الاسلام شجونی با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر داشتن ویژگی مقام شفاعت توسط انبیا، علما و شهدا در روز قیامت افزود: شفاعت، مقام و قدر مشترکی است که خداوند فقط به این سه طایفه اعطا کرده و شفاعت داشتن مقام والایی است که خدا از طریق آن حرف شفیع را در روز قیامت می پذیرد.


حجت الاسلام شجونی گفت: انبیا، علما و شهدا به واسطه مقام شفاعت در روز قیامت آبرومند هستند چرا که در دنیا این سه طایفه در راه دین و زندگی متحمل آزار و اذیت، رنج ها و بی اعتنایی های فروان شده اند.
 

این عضو موتلفه اسلامی با بیان شرح مفصلی از بی اعتنایی و تحمل رنج های فراوان انبیا، علما و شهدا در راه اسلام و قرآن گفت: همواره در طول تاریخ این سه طایفه در راه دین مورد استهزاء و آزار و اذیت حکام جور و مردم جاهل قرار می گیرند که به واسطه تحمل این زجر و رنج و گذشت از خوشی و لذت های زندگی استحقاق دریافت مقام بلند شفاعت را پیدا می کنند.
 

حجت الاسلام شجونی، با اشاره به شکنجه هایی که علما و فقهای ما از زمان طاغوت در راه انقلاب اسلامی متحمل شده اند، خاطرنشان کرد: پذیرش تمامی سختی ها توسط آنها به منظور تحقق عدالت، امنیت، حجاب و اجرای آرمان هایشان بود.
 

وی تاکید کرد: رسالت مسئولان در مقابل مسئولیتشان که به قیمت تحمل سختی های بی شمار توسط انبیا، علما و فداکاری شهدا در راه ثبات، پایداری و استمرار دین، نظام جمهوری اسلامی و انقلابی تمام شده بسیار سنگین است و آنها باید بدانند که روز قیامت باید پاسخگو اعمال و کردارشان باشند.
 

این دبیرکل جامعه وعاظ تهران یادآورشد: مسئولان باید به وظایف خود آگاه و قدردان این سه طایفه باشند چرا که این سه طایفه از افرادی که حقشان را در دنیا رعایت نکنند در قیامت شکایت می کنند.
 

حجت الاسلام شجونی در ادامه با بیان مقام علما و خدمات ارزنده آنها به انقلاب اسلامی به ویژه نواب صفوی و آیت الله کاشانی افزود: خدمات آیت الله اعتمادی در شهرستان کاشان همچنین فعالیت های فرزند برومندش، آمیر سید حسین اعتمادی در راستای همکاری در تاسیس حوزه علمیه در کشورهای اسپانیا و نروژ نیز مایه افتخار و سربلندی برای این شهرستان است.
 

وی در پایان احترام و تبعیت از فرامین علما به ویژه تبعیت از ولی امر مسلمین و مقام عظمای ولایت را مایه رستگاری و پیروزی همگان دانست و گفت: آیت الله اعتمادی نیز ازعلمایی بود که از زمان حضور خود در حوزه قم تا عراق و نجف اشرف با هیچ عالمی مخالفت نکرد.
 

لازم به ذکراست، آیت الله اعتمادی فرزند سید محمود در سال 1311 شمسی در کاشان دیده به جهان گشود و پس از دوران تحصیلات کلاسیک به حوزه مرحوم آیت الله آمیر سید علی یثریی رفت و دروس سطح را در محضرحاج شیخ محمود نجفی از اساتید معروف کاشان فرا گرفت.


این عالم وارسته پس از آن به قم مشرف و ابتدا در مدرسه مرحوم حاج سید صادق روحانی و پس از آن برای ادامه تحصیل و فراگیری بیشتر علوم دینی راهی مدرسه فیضه شد.
 

آیت الله اعتمادی، سطوح اول را از آقای لاکانی و نیز در محضر شهید محراب حضرت آیت الله صدوقی یزدی، آیت الله مرحوم آشیخ مجاهدی و کفایت و مکاسب را نیز از محضر آیت الله العظمی نجفی مرعشی فرا گرفت.
 

این عالم جلیل القدر نیز درس خارج را از محضر علمای اعلام و آیات عظام حضرت آیت الله داماد، آیت الله حاج شیخ محمد علی اراکی، آیت الله آشیخ عبدالنبی (اراکی) عراقی، اصول و فقه را از آیات عظام بروجردی و گلپایگانی و درس خارج فقه را از محضر آیت الله بروجردی فرا گرفت.
 

هوش و استعداد سرشار آیت الله اعتمادی زبانزد همه اساتید و فضلا بود به گونه ای که به گفته آیت الله سید محمد تقی طباطبایی ایشان کمتر از 30 سالگی به درجه اجتهاد نایل شد و از محضر آیت الله شاهرودی اجازه اجتهاد گرفت.
 

آیت الله اعتمادی علاوه بر تدریس علوم حوزوی، دارای مجموعه سخنرانی ها متجاوز از صدها نوار بوده و در تربیت و پرورش طلاب از ابتدای تحصیل تا سال آخر حیاتش تالیفات ارزنده ای همچون " لب البیان فی معرفت الانسان ودائع المنان ، تسهیل الکایفت در شرح کفایت الاصول مرحوم آخوندبه زبان عربی همراه با نظریات اصولی، رسالت الاعتمادیه فی اصول الاعتقادیه و مجموعه مقالات پیرامون انسان و دین " را نیز از خود به یادگار گذاشت.
 

ساخت مسجد اعظم کرسی و برپایی اقامه نماز جماعت و برگزاری جلسات تفسیر قرآن در این مسجد، دارالعلم اسلامی شامل حوزه علمیه و کتابخانه عمومی، دارالسلام آیت الله  اعتمادی و ساخت چندین مسجد دیگر در سطح این شهرستان از جمله اقدامات مذهبی، فرهنگی و اجتماعی این عالم ربانی است.
 

آیت الله اعتمادی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری قائد عظیم الشان حضرت امام خمینی (ره) نقش عمده ای در ترویج اهداف عالیه انقلاب اسلامی داشتند و از همان آغاز انقلاب اسلامی از نخستین علمای کاشان بودند که در تظاهرات خیابانی به ایراد سخنرانی علیه رژیم طاغوت پرداختند.
 

همچنین نخستین کتاب در کاشان درخصوص اهمیت انقلاب اسلامی به نام "سیمای انقلاب اسلامی" به انضمام اشعار عربی بی نقطه در مدح حضرت امام خمینی (ره) توسط این عالم بزرگوار نوشته شده است.
 

آیت الله اعتمادی سرانجام "21مرداد سال 75 "در بازگشت از زیارت حضرت ثامن الحج به همراه فرزندش حجت الاسلام والمسلمین آمیر سید حسین اعتمادی بر اثر سانحه دلخراش تصادف به لقاءالله پیوست.
 

گفتنی است، مراسم شانزدهمین سالگرد درگذشت این عالم ربانی شامگاه "23مرداد" بعد از نماز مغرب و عشا با حضورآیت الله عبدالنبی نمازی، نماینده ولی فقیه در مجلس خبرگان و امام جمعه کاشان و شرکت مردم ولایتمدار و عالمدوست و مسئولان این شهرستان برگزار شد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 59293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha