شورای عالی انقلاب فرهنگی زمینه های علاقه به کتاب را بررسی کند

خبرگزاری شبستان: اشعری معتقد است، بسیاری از افراد حلاوت کشف حقیقت را از طریق کتاب خواندن نچشیدند و به همین خاطر به کتاب روی نمی‌آورند.

علی اکبر اشعری، رییس اسبق کتابخانه ملی ایران در پاسخ به این سوال که آیا ما روش درستی را برای افزایش مطالعه معرفی کرده ایم و باید شیوه‌های جدیدی را امتحان کنیم، به خبرنگار شبستان گفت: در درجه اول باید بررسی شود که هدف‌مان از بیان آمارهای مطالعه چیست. آیا می‌خواهیم پز دهیم کشوری هستیم که مردم زیاد مطالعه می‌کنند و ما هم سعی می‌کنیم زمینه‌های مطالعاتی را جمع کنیم و بگوییم آمار مطالعه بالاست.

 

اشعری ادامه داد: این انتظار وجود دارد که در یک قرارگاه مرکزی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی یک مانیفست برای مطالعه طراحی شود تا مشخص شود هر سازمانی باید در زمینه کتابخوانی چه اقداماتی انجام دهد، به عنوان مثال مشخص شود آموزش و پرورش باید چه کار بکند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید چه کارهایی انجام دهد و دانشگاه‌ها و بقیه نهادها باید چه اقداماتی انجام دهند.

 

رییس سابق کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: به نظر می‌رسد ما فقط در هفته کتاب و نمایشگاه کتاب تهران چون فضا، فضای کتاب است هر کدام یک شعاری می‌دهیم اما کار را ادامه نمی‌دهیم. ایده من این است که ما باید بگردیم دنبال عواملی که شوق دیدار با کتاب و انس کتاب را در افراد زیاد می‌کنند. تا حدی به جمع بندی مقدماتی رسیدم ولی طبیعتا اگر جایی مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی بخواهد کاری کند باید روی این موضوع بیشتر کار کند.

 

اشعری با بیان اینکه کشف حقیقت یکی از چیزهایی است که مطلوب انسان است، عنوان کرد: وقتی انسان در یک زمینه‌، اطلاعات جدید پیدا می‌کند خیلی احساس خوشحالی می‌کند. کتاب می‌تواند این نقش را برای انسان ایفا کند. هنوز بسیاری از افراد حلاوت کشف حقیقت را از طریق کتاب نچشیده‌اند و برای همین به کتاب روی نمی‌آورند.

 

مشاور سابق فرهنگی رییس‌جمهور تصریح کرد: در مدارس مدل ارتباط دوطرفه معلم و دانش‌آموز است که معلم یک صفحه سفید را پر از اطلاعات می‌کند و فقط اطلاعات را به دانش‌آموز می‌دهد. باید این مدل را در مدارس خاتمه دهیم. دانش آموز باید خودش حقیقت را کشف کند و معلم فقط باید با استفاده از کتاب او را راهنمایی کند. به نظرم در این صورت کتاب برای دانش‌آموزان ما خوشایندتر می‌شود. ما باید برای افزایش کتابخوانی از این راه‌ها استفاده کنیم.

 

اشعری خاطرنشان کرد: در دانشگاه‌ها برخی اساتید هنوز جزوه 30 سال قبل را درس می‌دهند، این مساله چه انگیزه‌ای برای مطالعه در دانشجویان به وجود می‌آورد؟ اگر هر استادی به دانشجو یک موضوعی دهد و 50 یا 100 منبع معرفی کند، عملا چندین کتاب خوانده می‌شود و یک مطلب تولید می‌شود. مقام معظم رهبری جمله‌ای در مورد کتابخوانی فرمودند که آن را به یاد دارم. ایشان فرمودند " اگر شما می‌خواهید مردم را به کتابخوانی انس دهید، کتاب نوشتن را رونق دهید ".  در حقیقت خود کتاب نوشتن می‌تواند مقدمه‌ای برای کتاب خواندن می شود.

 

کد خبر 592790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha