به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی عقیدتی سیاسی منطقه پدافند هوایی مرکزی شهید نصر اصفهانی، حجت الاسلام محمد الهی منش، در جمع کارکنان منطقه پدافند هوایی شهید نصر اصفهانی ضمن عرض تسلیت ایام سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) و تبریک آغاز امامت و ولایت حضرت ولیعصر(عج)، عمل کردن به مکارم اخلاقی و در راس آن عدل و انصاف را لازمه ی جامعه امروز دانست و گفت: نماز، روزه، حج و... جزء دین هستند ولی همه ی دین نیستند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص)، اتمام مکارم اخلاق را هدف اصلی از بعثت ایشان عنوان کرد و گفت: در روایتی از حضرت علی علیه السلام، رعایت انصاف، برترین مکارم اخلاقی معرفی گردیده است.
این کارشناس مذهبی رعایت انصاف را نیاز اصلی جامعه امروز عنوان کرد و گفت: خداوند در آیه 90 سوره نحل ((اِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسانِ . . . )) به صورت کاملا شفاف، دستور به رعایت عدل داده است که در روایات از آن به انصاف نیز تعبیر شده است.
وی در تعریف «انصاف» گفت: این ویژگی به این معناست که هر آنچه را که دوست داریم دیگران در مورد ما رعایت کنند، در حق آنها رعایت کنیم و بر عکس هر رفتاری را که دوست نداریم دیگران با ما داشته باشند ما نیز آن رفتار ها را با دیگران نداشته باشیم.
حجت الاسلام الهی منش در ادامه به وصیت حضرت علی علیه السلام در مورد قاتلش اشاره کرد و گفت: آن حضرت در مورد قصاص قاتل خویش فرمود: یک ضربه زده است شما هم در قصاص او یک ضربه بزنید که اوج رعایت عدل و انصاف را در مورد قاتل و دشمن خود به همگان نشان دادند.
وی در ادامه با اشاره به آیه «ان الله یحب المقسطین» «همانا خداوند رعایت کنندگان عدل و انصاف را دوست می دارد» گفت: اگر می خواهیم محبوب پروردگار عالم باشیم لازم است که عدل و انصاف را در تمام زندگی خویش در مورد دیگران رعایت کنیم.
کارشناس دینی در ادامه، رعایت مکارم اخلاقی و نهادینه شدن آن در جامعه مسلمانان را بهترین اقدام در جهت تبلیغ دین مبین اسلام دانست و گفت: جامعه ای که خود را مسلمان می داند و تعهد به دین مبین اسلام را به عنوان یک ادعای بزرگ یدک می کشد، باید بیشتر از سایر جوامع متصف به صفت انصاف باشد.
وی با بیان اینکه، بعضی افراد جامعه به ظواهر دین اهمیت زیاد قائل می شوند ولی در رعایت عدل و انصاف در حق دیگران اچحاف می کنند، گفت: متاسفانه ضربه ای که عمل این افراد به دین وارد می آورد بسیار مهلک تر و کاری تر از ضربه ای است که دشمنان دین و کفار در طول تاریخ به دین وارد کرده اند.
حجت الاسلام الهی منش در پایان پرهیز از شعارزدگی در دین را یکی از ضروریات جوامع مسلمان دانست و گفت: با عمل واقعی به دین و در نظر گرفتن همه ابعاد دین داری در افراد و سپس اشاعه و نهادینه شدن آن در یک جامعه، می توان افق های روشنی از دین مبین اسلام را به روی سایر جوامع گشود و راه روشن دینمداری را برای آنان نیز تبین نمود.
نظر شما