حجت الاسلام حسین الهی نژاد، استادیار پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی و رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شستان در پاسخ به این شبهه که چرا درمیان ائمه علیهم السلام تنها برای آغاز امامت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه، جشن و شادی برپا می شود، گفت: امامت امام زمان علیه السلام با سایر امامان(ع) اندک تفاوتی دارد که شاید بر اساس همین تفاوت، آغاز امامت حضرت(عج)، در معرض جشن و شادی است و آن تفاوت این است که همچنان که وجود نازنین امام علیه السلام بر اساس مصالحی از بدو ولادت از مردم پنهان بوده و تنها برای شیعیان خاص و اصحاب ویژه ای شناخته شده بوده است، امامت ایشان نیز برای عموم شیعیان روشن نبود و در خفا و پنهانی بوده است.
وی تصریح کرد: شاید یکی از علت های اساسی که امامت ایشان را بیشتر مورد توجه قرار می دهند و شیعیان بیششتر به آن اهتمام می ورزند، همین مسئله است.
استادیارپژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی افزود: شاید به همین دلیل نیز از ناحیه بزرگان به این مسئله تاکید شده و اهمیت دادن نسبت به آن، نهاینه شده است. چرا که امام مهدی علیه السلام هم در گذشته در پس پرده غیبت به سر می بردند و هم امروز در غیبت هستند و کسی که در منظر و مرآی مردم نباشد، احتمال دارد که اگر دقت های لازم در این مسئله (امامت ایشان) نشود، موضوع امامت حضرت(عج) کمتر مورد توجه قرار بگیرد و آن باور و اعتقادی که درباره سایر ائمه علیهم السلام جاری و ساری است، درباره ایشان کمرنگ شود.
حجت الاسلام الهی نژاد تاکید کرد: می توان گفت شاید به همین دلیل است که امامت ایشان بسیار مورد توجه قرار می گیرد و در این ایام به این مناسبت، جشن و مراسم شادی برپا می شود تا این اعتقاد و باور به همان پررنگی واستواری که بایسته و شایسته آن است، در میان مردم جریان داشته باشد.
رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی در ادامه و در پاسخ به این سوال که چرا ما بلافاصله پس از شهادت امام عسکری علیه السلام آیین جشن و شادمانی به پا می کنیم و روز نهم ربیع را روز شادی و سرور می دانیم؟!، گفت: زمان شهادت امام حسن عسکری علیه السلام، روز جمعه 8 ربیع الاول سال 265 هجری قمری بوده است و در همین روز یعنی همان روز شهادت امام عسکری علیه السلام، امامت امامِ بعد از ایشان یعنی امام مهدی عجل الله تعالی فرجه آغاز، مسجل و روشن می شود.
وی افزود: اما به دلیل رعایت شئون و احترام و حفظ جایگاه امام عسکری و شهادت ایشان که روز حزن و عزای شیعیان است، این جشن که به مناسبت آغاز امامت امام مهدی علیه السلام ، امام حی و زنده ی زمان ما، برپا می شود در همان روز برگزار نمی شود و اینگونه فرهنگسازی و مرسوم شده است که روز بعد از شهادت امام عسکری(ع) را به عنوان جشن اعلام می کنند.
رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی ابراز کرد: با توجه به یکی از موکدات و آموزه های مهم شیعه مبنی بر این که زمین هیچگاه حتی یک لحظه از حجت خدا خالی نمی ماند، بلافاصله پس از شهادت پدر بزرگوار امام زمان علیه السلام، امامت آن حضرت(عج) آغاز می شود اما شیعیان از گذشته تا کنون برای رعایت شئون و احترام عزای آن امام همام(ع)، روز بعد یعنی نهم ربیع الاول را جشن می گیرند.
این کارشناس مباحث مهدوی در پایان خاطرنشان کرد: جالب است که ولادت امام زمان(عج) نیز در روز جمعه بوده است، آغاز امامت ایشان نیز در روز جمعه بوده (یعنی در همان روز شهادت امام عسکری(ع) که جمعه بوده است) پس هم ولادت و هم آغاز امامت حضرت حجت(عج) در روز جمعه بوده و جالب است که بنابر قولی ظهور آن حضرت(عج) نیز در روز جمعه اتفاق می افتد. یعنی سه جمعه مبارک که یکی روز ولادت امام مهدی علیه السلام، یکی روز آغاز امامت حضرت(عج) و دیگری روز ظهور ایشان است.
نظر شما