به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، عباس تقی زاده، از فرهنگیان کرمان و نائب رئیس انجمن روابط عمومی استان، امروز(۱۷ آذر)در مراسم رونمائی از جدیدترین آثار خود، گفت: امروز زندگی ما رسانه ای شده و جزئی از رسانه شده به جای اینکه رسانه جزئی از زندگی ما باشد.
وی با بیان اینکه ما امروز دوفضایی شدیم، یک واقعی و یکی مجازی و خیلی وقت ها مرزی نمی توانیم بین این دو در نظر بگیریم؛ این رویداد را منجر به تغییر سبک زندگی دانست و افزود: در بیش از 90 کشور دنیا، سواد رسانه ای جزو متون درسی دانش آموزان است در حالیکه در کشور ما تا مهر امسال اتفاقی در این زمینه نیفتاده بود و این یک عقب ماندگی است.
دکتر تقی زاده به شکل گیری انگیزه های خود از ورود به عرصه رسانه اشاره و بیان کرد: من رشته شیمی تحصیل می کردم اما علاقمتد به رسانه شدم و در این زمینه ادامه تحصیل دادم و وقتی معلم شدم احساس کردم سواد رسانه ای باید مطرح شود.
وی افزود: در مقطع ارشد که تحصیل می کردم، سواد رسانه ای را روی دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی در کرمان سنجیدم و مشاهده کردم که این سواد، متوسط به پایین است و بر آن شدم تا دوره آموزش سواد رسانه ای را وارد مدرسه کنیم که گرچه بعضی مخالفت ها بود اما آموزش وپرورش کرمان خیلی با من همکاری و به من اعتماد کرد.
این فعال رسانه ای کشور ادامه داد: در سال های ۹۲ و ۹۳ در دبیرستان شهید احمدی روشن، هفته ای دو ساعت برای ۴ کلاس شامل 120 دانش آموز تدریس داشتیم و پس از آن نیازسنجی آموزش سواد رسانه ای در کشور را بررسی کردیم تا رسیدیم به الگوی درسی که باید آن را از دبیرستان شروع کنیم؛ گرچه دبستان هم مهم است و ان شاءالله در گام بعدی به سراغ آن می رویم.
وی از آماده شدن محتوای رسانه ای برای متون درسی در شهریور 92 خبر داد و تأکید کرد: کرمانی ها باید به خود و توانمندی های خود اعتماد داشته باشند؛ ما پس از آن کارگاه آموزش سواد رسانه ای را در پژوهشکده تعلیم و تربیت کرمان تأسیس کردیم.
تقی زاده هسته اصلی سواد رسانه ای را تفکر انتقادی عنوان کرد و با تأکید بر اینکه معلم باید اجازه بدهد دانش آموز اظهار نظر کند و معلم رهبر آموزشی باشد؛ خاطرنشان کرد: اگر فضای انتقادی را در کلاس درس تمرین کردیم، شهروندانی منتقد و با مشارکت اجتماعی بالا خواهیم داشت.
وی با تأکید بر اینکه آموزش سواد رسانه ای نباید تقلیل پیدا کند و یا کنکور زده شود؛ از آن به عنوان یک «دانش مهارت» یاد کرد و افزود: سواد رسانه ای مجموعه ای از دانش و مهارت های لازم برای رمزگشایی یک پیام است؛ دوره فیلتر کردن گدشته و کنترل باید در دست ما باشد و این، با آموزش اصولی سواد رسانه ای بدست می آید.
تقی زاده در پایان به نقل از دکتر حمیدرضا دعاگویی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش استان گفت: از مهر 95 آموزش سواد رسانه ای در پایه دهم به صورت درس اختیاری وارد شده است و 60 درصد دانش آموزان استان کرمان این درس را انتخاب کرده اند؛ در کل کشور این درس به نام تفکر و سواد رسانه ای وارد پایه دهم شده است.
نظر شما