خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است، که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شدهاست. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهرهبرداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند. در پاییز سال ۱۳۹۱ ایران در حال برداشت روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان بوده، که ۷۰ میلیون مترمکعب کمتر از شریک خود، در این میدان برداشت میکند.
بنابراین گزارش، اقدامات بسیاری تاکنون برای توسعه و بهره برداری از فازهای مختلف پارس جنوبی انجام شده است که در تمامی این اقدامات نیروهای بومی به کار گرفته شده اند تا جایی که از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون، اشتغال نیروهای بومی در پارس جنوبی از ٢٢ به ٣٠ درصد رسیده است. مهدی یوسفی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در این زمینه به شانا گفته است: "در سال ٨٤ مقرراتی وضع شد که بر اساس آن باید ٥٠ درصد از نیروهای فعال در منطقه پارس جنوبی را افراد بومی تشکیل میدادند؛ اما این مهم محقق نشد.
در سال ٩٢ و زمان آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید، سهم نیروهای بومی در پارس جنوبی ٢٢ درصد بود و در این مدت باوجود اینکه برخی طرحها به بهرهبرداری رسید و این موضوع سبب کاهش تعداد نیروی کار در این منطقه میشد، اما با سیاستی که در جذب نیروهای تازه اتخاذ شد، سهم نیروهای بومی در این منطقه افزایش یافت. در طرحهای تازه همچون فاز ١٢ و فازهای ١٥ و ١٦ و پتروشیمیهای بوشهر و مرجان و ... سهم ٦٠ تا ٧٠ درصدی برای نیروهای بومی در نظر گرفته شد. نتیجه اقدامها این شد که از ٦٠ هزار نیرویی که در منطقه ویژه پارس مشغول کار هستند، حدود ١٨ هزار نفر یعنی ٣٠ درصد نیروهای بومی هستند و سهم نیروی بومی در این منطقه از ٢٢ درصد به ٣٠ درصد افزایش یافته است."
یادآور می شود: هدفگذاری مجتمهع پارس جنوبی برای دستیابی به اشتغال ٥٠ درصدی نیروهای بومی در این منطقه است که در همین راستا همکاری هایی میان منطقه ویژه پارس با سازمان فنی و حرفهای برای ارائه آموزشهای مهارتی و توانمندسازی نیروهای بومی در قالب ٢ تفاهمنامه با ١٤٠ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است.
نظر شما