به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دومین نشست هم اندیشی راهکارهای توسعه و ترویج وقف قرآنی صبح امروز با حضور حجت الاسلام علی محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام حمید محمدی، رییس شورای توسعه فرهنگی قرآنی کشور، مهدی قره شیخلو؛ رییس سازمان دارالقرآن الکریم و جمعی از مسئولان نهادهای قرآنی در سازمان اوقاف برگزار شد.
بنا بر این گزارش، حجت الاسلام موسوی متقی، مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه این نشست با بیان اینکه درصد موقوفات مرتبط با توسعه و ترویج قرآن کریم نسبت به کل موقوفات کشور میزان پایینی است، گفت: در حوزه موقوفات مذهبی بخشی به نام توسعه و ترویج قرآن کریم وجود دارد.
وی با بیان اینکه 06/2 درصد کل موقوفات کشور با نیات قرآنی وقف شده اند، خاطرنشان کرد: در کل کشور 4700 موقوفه با نیات قرآنی وقف شده اند.
مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه کرمانشاه، تهران و خراسان رضوی بیشترین سهم را در موقوفات به خود اختصاص داده اند، اظهار کرد: موقوفه کوثر و آیت الله کرکوکی در کرمانشاه سهم عمده ای را در این میان دارند، به این ترتیب 40 درصد درآمد موقوفات قرآنی مرتبط با این دو موقوفه است.
متقی با بیان اینکه موقوفات قرآنی به دو بخش منفعتی و انتفاعی تقسیم می شوند، اظهار کرد: در این میان 4200 موقوفه مفعتی و 512 موقوفه انتفاعی وجود دارند.
وی ادامه داد: همچنین موقوفاتی که دارای درآمد هستند 3380 مورد و موقوفاتی که فاقد درآمد هستند 1300 موقوفه هستند، این در حالی است که رقباتی مانند کشاورزی، مسکونی و تجاری عمده موقوفاتی هستند که نیات مشترک با توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی دارند.
مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه این سازمان در دو سال اخیر اقدام به ایجاد انجمن یاوران وقف در استان ها کرده است، افزود: این انجمن ها در هر استان با هدف درگیر کردن جامعه قرآنی با این مساله هستند.
متقی با اشاره به رایزنی با خیرین و عامه مردم جهت وقف های مشارکتی و منفعتی در حوزه قرآن، گفت: تولید 30 برنامه رادیویی در جهت فرهنگ سازی وقف قرآنی در رادیو معارف و چاپ 60 هزار جلد قرآن در دو قطع رقعی و وزیری با نیت تامین کمبودهای چاپ قرآن از جمله فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای ترویج وقف قرآنی است.
وی با بیان اینکه موسسه قرآنی «ثارالله فارس» با 360 شعبه در کشور از موقوفات قرآنی است، خاطرنشان کرد: در مجموع در یکی دو سال اخیر تمام تلاش سازمان به سمت وقف های قرآنی بوده است.
بنا بر این گزارش در ادامه این مراسم، محمد مهدی انجم شعاع، معاون ارزیابی و نظارت شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز، گفت: امیدواریم امسال پیش نویس سند وقف قرآنی با همت حوزه اجرایی این شورا در دستور مجمع مشورتی آن قرار گیرد.
وی با اشاره به اهداف این سند، اظهار کرد: ساماندهی موقوفات موجود به سمت توسعه وقف قرآنی، ایجاد هماهنگی بین موسسان و فرهنگ سازی از طریق آموزش و پرورش و صدا و سیما و دیگر دستگاه های دیگر از جمله این اهداف است.
انجم شعاع با بیان اینکه رویکرد اصلی این سند این است که غالب اقدامات اجرایی وقف را به سمت مردم ببریم، اظهار کرد: پیشنهاد می کنم در کنار آسیب شناسی وضع موجود راه های توسعه وقف در کشورهای اسلامی را مورد بررسی قرار دهیم زیرا به طور مثال این موضوع در کشورهای حوزه خلیج فارس این ساماندهی انجام شده است.
معاون ارزیابی و نظارت شورای توسعه فرهنگ قرآنی، گفت: راه های توسعه، تقویت و ارتقای منابع و اعتبارات قرآنی، تغییر رویکرد موقوفات فعلی، فعال سازی همزمان موقوفات قرآنی، جهت دادن موقوفات عام، پرهیز از تصدی گرایی و استفاده از موسسات مردم نهاد در تولید سرمایه های موقوفات قرآنی برای توسعه و ترویج وقف قرآنی از جمله موارد مهم در این زمینه هستند.
نظر شما