سید ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های مساجد کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: در کشور 12 هزار و 900 کتابخانه باز و مخزن دار زیرنظر ستاد عالی کانون های مساجد است که از نظر توسعه کمی نگاه ویژه ای به این کتابخانه ها شده است.
وی با اشاره توسعه کیفی کتابخانه های مساجد دومین رویکرد این مجموعه است، ادامه داد: کتابخانه های مساجد از عدد یک تا پنج درجه بندی می شوند که این درجه بندی براساس شاخص های تعداد کتاب، مساحت کتابخانه و تعداد اعضای کتابخانه ها می باشد.
این مقام مسوول ادامه داد: یکی دیگر از رسالت های این مجموعه اعطای محوز به کتابخانه های مساجد و اهدای سرانه مالی در سال است که براساس سیاست کلی ستاد هر سال به 30 درصد از کتابخانه های فاقد مجوز، مجوز صادر می شود.
هاشمی توسعه کیفی کتابخانه های مساجد را توسعه نیروی انسانی، منابع اطلاعاتی و تجهیزات جانبی کتابخانه های عنوان کرد و ادامه داد: نیروهای انسانی در کتابخانه های مساجد درآمدی از محل ستاد ندارند و تنها پاداش پرداختی به این کتابداران از طریق هیات امنا و درآمدهای مساجد پرداخت می شود.
2 هزار کتابدار کتابخانه های مساجد بیمه هستند
مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های مساجد افزود: ساختار جذب نیروی کتابدار برای کتابخانه ها در ستاد عالی گنجانده نشده است.
وی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته جمعی از کتابداران توسط بیمه حمایت از نویسندگان و روزنامه نگاران بیمه شدند، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه کتابداران در طیف نویسندگان و روزنامه نگاران قرار نمی گیرد نمی توانیم کتابداران را از این طریق بیمه کنیم.
هاشمی از تلاش ستاد عالی برای بیمه کتابداران از سایر روش ها خبر داد و گفت: در حال حاضر 12 هزار کتابدار در کتابخانه های مساجد کشور فعالیت می کنند که از این تعداد 2 هزار کتابدار بیمه هستند.
این مقام مسوول خواستار به روز بودن اطلاعات کتابداران کتابخانه های مساجد در استان ها شد و گفت: برنامه ریزی برای استان ها از طریق اطلاعات گنجانده شده در بانک اطلاعاتی است.
4 میلیارد تومان اعتبار خرید کتاب برای کتابخانه های مساجد کفایت نمی کند
مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی مساجد کشور با اشاره به اینکه همه ساله ستاد می تواند 4 میلیارد تومان کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کند، گفت: این کتاب ها بین کتابخانه های مساجد توزیع می شود.
وی قیمت کتاب، افزایش کتابخانه های مساجد و پایین بودن تیراژ کتاب را از عوامل ناکافی بودن این رقم برای خرید کتاب عنوان کرد و ادامه داد: با این میزان اعتبار در سال 87 نزدیک به یک میلیون جلد کتاب خریداری می شد که این رقم در حال حاضر به 200 هزار نسخه رسیده است.
این مقام مسوول به تقویت منابع مالی برای تهیه کتاب کتابخانه های مساجد اشاره کرد و یادآور شد: تعداد کتابخانه های مخزن دار در کشور به 6 هزار و 398 باب کتابخانه رسیده است.
200 کتابخانه باز در استان ها افتتاح می شود
وی با اشاره به اینکه با اهدای 2 قفسه کتاب و 300 جلد کتاب، کتابخانه های باز تاسیس می شوند، افزود: تا پایان امسال 200 کتابخانه باز در استان ها تشکیل می شود.
این مقام مسوول به احصاء کمبودهای مربوط به تجهیزات کتابخانه ای اشاره کرد و گفت: علاوه بر تفاهم نامه هایی که با استان ها منعقد شده است، تجهیزات دیگری هم در اختیار کتابخانه ها قرار می گیرد.
هاشمی به کتابخانه های دیجیتال در کانون های تخصصی کتابخانه ای اشاره کرد و گفت: این اقدام در راستای ارائه اطلاعات محلی انجام شده است تا این اطلاعات در اختیار عموم قرار گیرد.
وی به اطلاعات مربوط به نشریات، برنامه های، مسابقات و جشنواره ها اشاره کرد و افزود: این اطلاعات که محلی هستند در دسترس افراد قرار می گیرد.
وضعیت کتابخانه های مساجد استان زنجان مطلوب است
هاشمی وضعیت کتابخانه های مساجد استان را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: در استان سیاسیت بر افزایش تعداد کتابخانه ها نبوده بلکه مسوولان تلاش کردند کتابخانه ها را از لحاظ کیفی ارتقاء دهند.
به گفته مدیرکل کتابخانه های ستاد کانون های مساجد کشور کتابخانه های مساجد در مناطق روستایی استان زنجان مخاطبان بسیاری را به خود کسب کرده است.
نظر شما