به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان،
دومین نشست هم اندیشی راهکارهای توسعه و ترویج وقف قرآنی صبح امروز با حضور حجج اسلام علی محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام حمید محمدی، رییس شورای توسعه فرهنگی قرآنی کشور، مهدی قره شیخلو؛ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و جمعی از مسئولان نهادهای قرآنی در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در ادامه این نشست، از وقف به عنوان «صدقه جاریه» نام برد، و گفت: وقف، اصلی ماندگار و ثابت در زمان ها و گواه صداقت ایمان مومن است.
وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ وقف در جامعه افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه را در پی دارد، خاطرنشان کرد: این آموزه دینی، دماسنج اجتماعی است و در این سنجش تحقق نیت الهی و اهلیت واقف شرط است.
رییس شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، وقف را یک رفتار شرعی اجتماعی تکامل یافته دانست و بیان کرد: وقف نشانگر سلامت جامعه است و آرمان خواهی افراد جامعه را نشان می دهد پس آموزش در این راه، گام اول شمرده می شود.
محمدی با اشاره به توسعه اطمینان بخشی در جامعه به عنوان یک رکن اساسی با توسعه کمی و کیفی وقف، اظهار کرد: اگر سازمان اوقاف و امور خیریه و رسانه ملی می خواهد در این زمینه موفق باشد اعتمادبخشی به واقفان را ارتقا دهد.
وی با بیان اینکه در تحلیل جوانب وقف، معرفی احکام و حقوق آن بسیار مهم است، اظهار کرد: امروزه با پیچیده شدن رفتارهای فردی و اجتماعی و نهادهای مربوط به آن، بحث های جدی در حوزه وقف مانند جامعه شناسی وقف، روانشناسی وقف و ... مطرح می شود.
رییس شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، ادامه داد: یکی از وظایف مهم سازمان اوقاف و امور خیریه، سرعت بخشی همزمان در تولید دانش های مرتبط با وقف و ایجاد رشته های علمی در حوزه و دانشگاه و ایجاد پژوهشگاه وقف است که یکی از راهکارهای تولید دانش وقف هستند.
محمدی با اشاره به ترویج ادبیات این مباحث در میان جامعه، خاطرنشان کرد: یکی از خلاهای موجود در جامعه کم کاری رسانه ای در حوزه تولید دانش وقف و ترویج ادبیات آن است، به گونه ای که برای رشد احساسات دینی در جامعه باید وقف توسعه یابد و باید دانست که وقف قرآنی نیازمند ایجاد انگیزه قرآنی است.
وی با اشاره به سه ویژگی وقف قرآنی، اظهار کرد: وقف قرآنی، نشان دهنده توسعه فرهنگ قرآنی است به طوری که در منشور توسعه قرآنی مخصوصا به این مهم اشاره شده است.
رییس شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با بیان اینکه وقف قرآنی، موجب توسعه فرهنگ در جامعه می شود، گفت: وقف قرآنی نیازمند موقوف، توقیف و قیام در اندیشه، انگیزه و عمل است، ما در این زمینه نیازمند توسعه انگیزه های وقف قرآنی در میان جامعه هستیم که آموزش و اطلاع بخشی از سوی مسئولان به توسعه آن منجر می شود.
محمدی با اشاره به لزوم ایجاد مراکز آموزش عالی برای توسعه دانش های مرتبط با وقف، گفت: در این زمینه باید منابع آموزشی تولید شود این در حالی است که مدیریت وقف در سال های گذشته موفق بوده و در حال حاضر نیازمند توسعه است، چرا که وقف قرآنی موجب تحقق نورانیت قرآن در جامعه شده و نماد ممتاز توسعه فرهنگ در آن است.
وی همچنین با بیان اینکه وقف نماد تبدیل منفعت فردی به منافع عمومی است، تاکید کرد: توسعه وقف از مصادیق عالی قرض الحسنه است و اگر معتقد باشیم آرامش و سکونت باعث تداوم سنت های اسلامی است موقوفات نیز به ایجاد و توسعه این آرامش کمک می کنند.
رییس شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، یکی از الزامات سازمان اوقاف و امور خیریه را احیای سنت وقف در جامعه اسلامی دانست و بیان کرد: اگر احیای موقوفات فراموش شود در توسعه فرهنگ وقف دچار خطای راهبردی خواهیم شد.
نظر شما