اشتباهات تاریخی خود را تکرار کردیم

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با بیان اینکه آنچه به بچه ها به عنوان تاریخ درس می دهیم، به کار آنها نمی آید، گفت: به نظر من تاریخ شناخت تجربه ها، تحلیل شکست ها و پیروزی ها و پاسخ دادن به چرایی ها ست.

به گزارش خبرنگار شبستان، عباس جهانگیریان، نویسنده امروز ،14 آذر در مراسم رونمایی از دو مجموعه کتاب با عناوین نیاکان ما و حماسه های ایرانی که در سالن کنفرانس شماره یک مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، گفت: کتاب نان و نمک که بنده نگارش آن را به عهده داشتم در مورد روزگار و زندگی یعقوب لیث است .این ششمین تجربه من در پژوهش و نگارش مجموعه های تاریخی بود. من صرفا برشی از تاریخ را روایت نمی کنم. تاریخ چراغ راهی است که باید سر راه نسل آینده باشد. آنچه بچه ها در این سال ها در کتاب های درسی و تاریخی می خوانند، به کارشان نمی آید.

 

جهانگیریان ادامه داد: به نظر من تاریخ شناخت تجربه ها، تحلیل شکست ها و پیروزی ها و پاسخ دادن به چرایی ها است. در شش کتاب تاریخی که نوشتم به این مسایل توجه داشتم. من در آثارم به روابط اجتماعی و نقش خشونت در شکل گیری شخصیت ها و تاریخ پرداختم .در کتاب نان و نمک نخواستم از یعقوب یک قهرمان بسازم. یعقوب دبیری دارد که هر گاه با او مشورت می کند، موفق است و رفتارهای انسانی دارد. هر جا یعقوب از دبیر دور می شود، آسیب می بیند. خواننده تا لحظه آخر تصور می کند که یعقوب پیروز می شود اما یعقوب شکست می خورد و علت شکست او جاه طلبی اش است.

 

وی با بیان اینکه ما تمام اشتباهات تاریخی خود را تکرار کردیم، اظهار داشت: من در آثار تاریخی خود به دنبال این نبودم که چرا چنگیز آمد و همه کس حتی مرغ و خروس ها را کشت. من به دنبال این بودم که چرا چنگیز به ایران حمله کرد. متاسفانه ما شکست هایمان را در 50 سال اخیر تکرار کردیم. تاریخ باید چراغ راه ما باشد تا راه را برایمان روشن کند و اشتباهات خود را تکرار نکنیم.

 

این نویسنده با بیان اینکه مجموعه نیاکان ما از جمله کارهایی است که حتما می ماند، تصریح کرد: بچه های ما در حال فراموشی هویت پرافتخار خود هستند. یک عده سعی دارند این هویت را پاک کنند. کسی که هویت او پاک شود و نتواند هویت جدیدی را خوب بگیرد، معلق است و نمی تواند همبستگی اجتماعی را شکل دهد. کارهایی همچون مجموعه نیاکان ما باعث می شود که بچه های ما در مورد گذشته خود بدانند و به آن افتخار کنند.

 

جهانگیریان خاطرنشان کرد: پزشکی ایران بیشترین تاثیر را در رشد و توسعه پزشکی جهان داشته است. این سخن را سخت باور می کنند اما مستندات من خارجی است و در این زمینه تحقیق کردم. منابع مکتوب ما ترجمه می شد و در دانشگاه های خارج تدریس می شد. دو تمدن شکل گرفته است، تمدن رودخانه ای و کاریزی. جهانیان، تمدن کاریزی یا قناتی را مدیون ایرانی ها هستند.

 

کد خبر 591412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha