به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، رولف پایت، دبیر اجرایی دبیرخانه کنوانسیون های بازل، استکهلم و روتردام در مراسم امضای توافقنامه ادامه استقرار مرکز منطقه ای بازل در تهران گفت: ایران علیرغم دشواری هایی که تعهدات کنوانسیون های بازل، استکهلم و روتردام داشته، کشوری است که به تعهدات این کنوانسیون ها مقید بوده است.
وی با اشاره به اهمیت پایبندی اعضای کنوانسیون های بازل، استکهلم و روتردام به تعهداتشان خاطرنشان کرد: فعالیت ها و برنامه های این کنوانسیون های سه گانه محدود به حوزه محیط زیست نمی باشد و با سلامت انسان ارتباط مستقیم دارند.
پایت با بیان اینکه امضای سند تداوم استقرار مرکز منطقه ای بازل در تهران فصل نوینی از همکاری ها را پیش روی ایران و کشورهای عضو منطقه می گشاید، گفت: با امضای این سند با دو بحث بسیار اساسی مواجه هستیم.
وی افزود: فعالیت های بخش های اقتصادی نه تنها در ایران بلکه در آسیا در حال افزایش است بنابراین تلاش برای ساماندهی انواع پسماندهای خطرناک و شیمیایی یکی از مواردی است که منطقه با آن مواجه است.
وی اجرای کنوانسیون بازل را چالش دوم پیش روی کشورهای منطقه عنوان کرد و افزود: به واسطه الزامات خاص نقل و انتقال و دفع پسماندهای ویژه از اهمیت زیادی برخوردار است و از نظر محیط زیستی و سلامت شهروندان به طور جدی باید به موضوع نقل و انتقال و دفع پسماندهای شیمیایی و خطرناک توجه داشته باشیم.
وی اظهار داشت: تلاش برای اجرایی شدن کنوانسیون بازل به ویژه در منطقه بازل یکی از چالش های مهم در آسیا است.
پایت با اشاره به اضافه شدن کنوانسیون های استکلهم و روتردام به کنوانسیون بازل گفت: تلاش می کنیم تا کنوانسیون مینا ماتا یا جیوه به صورت رسمی به کنوانسیون بازل ملحق شود.
دبیر اجرایی دبیرخانه کنوانسیون های بازل، استکهلم و روتردام تصریح کرد: تلاش می کنیم تا مرکز منطقه ای بازل بتواند فراتر از چهارچوب های کنوانسیون های بازل فعالیت های خود را به ویژه در دو زمینه ظرفیت سازی و ارایه خدمات مشورتی توسعه دهد.
وی ادامه داد: موضوعاتی که در کنوانسیون سه گانه مطرح می شود تنها به پسماندها و محیط زیست محدود نیست بلکه به اهداف هفده گانه توسعه پایدار نیز تعمیم داده شده است که لازمه آن مداخله و همراهی تمام بخش های اقتصادی و مدیریتی در اجرایی شدن کنوانسیون بازل است.
نظر شما