به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، یکصد و پنجاه و هشتیمن جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان در حالی برگزار شد که بخش اعظم نطق و تذکرات اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص معلولان، چالشهای پیش روی آنها و اقداماتی که انجام شده و باید انجام شود بیان شد.
رضا امینی، رئیس شورای اسلامی شهر اسلامی اصفهان در این جلسه علنی به 13 آذر به عنوان روز جهانی معلولان اشاره کرد و افزود: معلولیت اتفاقی است كه زمان و مكان نمیشناسد و در ادوار مختلف تاریخ در نقاط مختلف وجود داشته است و هرچه به زمان حاضر نزدیك میشویم از آمار معلولیتهای مادرزادی كاسته میشود و بر معلولیتهای ناشی از حوادث افزوده میشود.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر در عوامل تأثیرگذار در معلولیتهای ذاتی هم تغییراتی روی داده است و هر چه به زمان حاضر نزدیك میشویم نقش عوامل نوپدیدی مانند پارازیتها، آلودگی هوا و گرد و غبار در این زمینه بیشتر میشود، تصریح کرد: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی هر هشت دقیقه یك كودك معلول در جهان به دنیا میآید.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به نقش ژنتیك در ایجاد معلولیت اضافه کرد: تصور غالب درباره معلولیت این است كه نقش عوامل ژنتیكی در این زمینه بسیار پررنگتر از سایر عوامل است، هرچند كه آمارها هم موید این نكته هستند اما در سالهای اخیر شاهد رشد روزافزون آمارهای معلولیت ناشی از حوادث و بهویژه تصادفات بودهایم.
وی با تاکید بر اینکه در تولد نوزادان معلول عوامل مختلفی نقش دارند كه امروزه با پیشرفتهایی كه در عرصه تكنولوژی روی داده است به راحتی امكان پیشبینی و پیشگیری از بسیاری از آنها وجود دارد، گفت: آمار تولد نوزادان معلول در كشورهای در حال توسعه بیشتر از كشورهای توسعهیافته است كه میتوان یكی از دلایل اصلی این مساله را به تفاوت در سطح پیشرفتهای تكنولوژیك مرتبط دانست.
امینی با بیان اینکه در سوی دیگر این ماجرا نقش بعضی از آلودگیهای محیطی در دامن زدن به این قسم از معلولیتهاست، ادامه داد: امروزه بسیاری از ساكنان شهرهای بزرگ در هالهای از دود سیاه نفس میكشند و تنفس این هوا نه تنها سلامت خود افراد بلكه سلامت نوزادانی را كه هنوز به دنیا نیامدهاند، تهدید میكند.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه نتایج یك تحقیق نشان میدهد به طور معمول از هر یک هزار تولد، 2 نوزاد در ایران مبتلا به اختلالهای كروموزومی هستند كه با افزایش آلودگی هوا این میزان به 24 درصد افزایش مییابد، تصریح کرد: البته در كشور ما این قضیه زوایای دیگری هم دارد كه میتوان گفت بعضی از آنها مختص خودمان هستند و در هیچ جای دنیا به اندازه كشور ما ضررآفرین نیستند.
اشعه و پارازیت تا 30 برابر خطر تولد نوزاد معلول را افزایش میدهد
وی با اشاره به اینکه پدیده گرد و غبار كه هرساله نفس را از ساكنان بسیاری از شهرهای غربی و جنوبی و حتی پایتختنشینها میگیرد میتواند نقش زیادی در تولد نوزادان معلول داشته باشد، اضافه کرد: باید به لیست این آلایندههای جدید عامل كمتر شناخته شده اما بسیار خطرناك پارازیت را هم اضافه كرد تا در نهایت این نكته مورد تأكید قرار بگیرد كه مواجه با آلایندههای موجود در هوا همچون سرب و آرسنیك و دیگر فلزات سنگین و نیز در معرض اشعه و پارازیت قرار گرفتن تا 30 برابر خطر تولد نوزاد معلول و عقبمانده ذهنی را افزایش میدهد.
امینی با بیان اینکه افزایش سن ازدواج و تغییراتی كه زندگی در عصر مدرن در سبك زندگی افراد به وجود آورده است مانند استفاده از غذاهای غیراستاندارد و نادرست، تاکید کرد: الگوی زندگی شهری بیتحرك و ماشینی شدن زندگی نیز از دیگر عوامل مهم در ایجاد معلولیتهای ژنتیك هستند.
وی به نقش حوادث در ایجاد معلولیت اشاره کرد و افزود: اما یكی از مسائل بحثبرانگیز و هشداردهنده در كشور ما افزایش نقش حوادث و بهویژه تصادفات در ایجاد معلولیتها است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: براساس آمار رسمی سالانه ۱۰۰ هزار نفر به معلولان كشور افزوده میشود كه از این تعداد تنها ۳۰ هزار نفر به دلیل اختلالات ژنتیكی دچار معلولیت شدهاند، یعنی 70 هزار نفر دیگر پس از تولد و در اثر حوادث مختلف، به معلولیت دچار میشوند.
وی با بیان اینکه حوادث هم در ایجاد معلولیتها و هم در تشدید معلولیتهایی كه از قبل وجود داشتهاند نقش مهمی دارند، گفت: گفته میشود اگر سالانه حدود ۲۰ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را در جادههای كشور از دست بدهند، حدود پنج تا هفت برابر كشتهشدهها در تصادفات، افراد دچار معلولیت میشوند و سالانه دستكم 100 هزار نفر در نتیجه تصادفات جادهای دچار معلولیت میشوند.
امینی با تاکید بر اینکه نامناسب بودن جادهها، مشكلات خودروها و نقش عامل انسانی، سه عامل مهم و تأثیرگذار در ایجاد معلولیتهای جادهای در كشور ما هستند، اظهار کرد: براساس آمار روزانه ۱۱۰ نفر و سالانه حدود ۴۰ هزار نفر در كشور بر اثر نبود علائم راهنمایی و رانندگی در راهها و استاندارد نبودن جادهها و كیفیت خودروها به انواع معلولیتها دچار میشوند كه در این بین قطع نخاع شدن تعداد زیادی از افراد بر اثر تصادفات جادهای هزینههای بسیاری را به كشور تحمیل میكند.
وی ادامه داد: برآوردها نشان میدهند كه هزینههای اقتصادی و اجتماعی تصادفات رانندگی حدود هشت درصد تولید ناخالص داخلی، همچنین هزینه هر فرد كشته شده در تصادفات ۱۸۰میلیون تومان، هزینه هر فردی كه بر اثر تصادفات جادهای معلول میشود حدود ۲۸۰ میلیون تومان است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: 30 درصد معلولان ایران معلولان جسمی و حركتی هستند و از آنجایی كه ماهیت معلولیتهای ژنتیكی در ایران جسمی و حركتی نیست میتوان گفت اكثر این افراد به علت حادثه بهویژه حوادث رانندگی دچار ضایعات حركتی شدهاند، چرا كه براساس آمار ۷۰درصد از ۱۸هزار معلول ضایعه نخاعی در ایران بر اثر تصادفات رانندگی دچار این ضایعه شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه اما ماجرای دنبالهدار معلولیت به اینجا هم ختم نمیشود، افزود: كمبود مراكز حمایتی و مراكز نگهداری از معلولان از جمله مشكلاتی است كه سالیان درازی است كشور ما با آن دست و پنجه نرم میكند و به همین دلیل باید گفت پیامدهای معلولیت از فرد آغاز میشوند و پس از خانواده، در سطح كلان جامعه را هم متأثر خواهند كرد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به لزوم توجه به تفریح و سرگرمی معلولان اضافه کرد: توجه به تفریح و ورزش، موجب سلامت جسمی و بهداشت روانی بخش عظیمی از نیروی خلاق معلولان را فراهم می آورد و بیشتر این افراد نمی توانند از امکانات تفریحی موجود در سطح جامعه استفاده مناسب کنند، چرا که محیط های تفریحی و ورزشی، با شرایط فیزیکی و بدنی معلولان متناسب نیست.
وی با بیان اینکه شایسته است که مسئولان در بخش های مختلف زندگی اجتماعی ، درصدی از امکانات رفاهی و ورزشی را به معلولان اختصاص بدهند تا آنها نیز مانند سایر افراد جامعه، از این امکانات استفاده کنند، تاکید کرد: افراد معلول باید در تصمیم گیری ها به ویژه در راستای سازمان هائی که اعضای آن از معلولان تشکیل شده، یا معلولان در آن عضویت دارند و برای معلولان خدمت رسانی می کنند، مشارکت جدی و تاثیرگذار داشته باشند.
لزوم توجه بیشتر دولت به لایحه خدمات ایثارگران
سید احمد شریعتی، نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه علنی افزود: دولت و مسئولین باید توجه بیشتر به لایحه خدمات ایثارگران داشته باشند که متأسفانه به خوبی اجرا نمی شود و بسیاری از موارد آن هنوز به تصویب نرسیده و بسیجیان و ایثارگران از اجرای این خدمات محروم هستند که امیدواریم پیگیری و اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه 13 آذر ماه مصادف با سوم دسامبر روز جهانی معلولین نام گرفته است، گفت: در حال حاضر حدود 600 میلیون معلول در جهان با شرایط متفاوت زندگی می کنند که نزدیک به 10 درصد جمعیت را شامل می شوند که از این تعداد پنج درصد دارای معلولیت شدید هستند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: براساس آمارهای موجود بالغ بر 800 هزار نفر از این افراد در کشور ما و نزدیک به 200 هزار در استان و حدود 30 هزار نفر در شهر اصفهان زندگی میکنند.
وی با بیان اینکه 10 درصد افراد معلول در جهان سوم زندگی می کنند و یک سوم این معلولان کودک هستند، ادامه داد: همین آمار و ارقام فعلی تاکید آن بر کشورهای در حال توسعه و کم درآمد حاکی از آن است که معلولیت ارتباط نزدیکی با فقر اقتصادی دارد.
شریعتی تصریح کرد: در کشور ما نیز معلولان ذهنی و جسمی عمدتا از خانوادههای کم درآمد جامعه هستند، حال خودتان قضاوت کنید که خانواده کم درآمد با یک کودک معلول با هزینه های سرسام آور درمانی و توانبخشی چه باید بکند، ظاهرا راهی به جزء نادیده گرفتن بسیار خدمات کمکی به کودک معصوم و البته ار سر اجبار و درماندگی برای خانوداده باقی نمی ماند.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به این موضوع همیشه باید در ذهن داشته باشیم و موقعیت این عزیزان را درک کنیم، اضافه کرد: این موضوع همیشه باید در ذهن همه باشد که آیا تو نیز معلولی و در خانواده ات فرد معلولی داری و یا دوست معلولی داری، یا همکلاسی تو در مدرسه یا دانشگاه معلول است، آیا همسایه تو معلول است، و آیا ممکن است فرزند تو در آیند معلول شود.
شریعتی با اشاره به اینکه باید به ضرورت اشتغال معلولان در مشاغلی که امکان به کارگیری وجود دارد در بخش های دولتی و خصوصی اهتمام ورزیم، اضافه کرد:باید با عنایت به اینکه این گرامیان نوعاً از تمکن مالی برخوردار نیستند، زمینه استفاده از مسکن ارزان قیمت را به طرق مختلف برای آنها فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه مراکز توانبخشی مورد نیاز آنها از طریق اعتبارات دولتی و خیرین نیکوکار پیگیری و نسبت به سرویس دهی خدمات مناسب به متقاضیان اقدام شود، تاکید کرد: سازمان ها و انجمن های مردم نهادی که در زمینه خدمت به معلولین عزیز تلاش می کنند را تقویت و حداقل موانع موجود را از سرراهمان برداریم.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: با توجه به گران بودن هزینه های درمانی و ضرورت مراجعات مکرر این گروه مشکلات بیمه ای آنها رابه صورت ویژه (تکمیلی و ...) حل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید شرایط حمل و نقل آسان و ارزان قیمت را برایشان به وجود آوریم، گفت: بسیاری از خانواده ها به دلیل عدم تمکن مالی و شرایط ایاب و ذهاب دانش آموزان معلول خود در اصفهان دچار مشکل هستند.
شریعتی با اشاره به اینکه باید از پارک وسائط نقلیه در مکان های اختصاصی ویژه معلولان به صورت جدی پرهیز و تمهیدات عبور و مرور را برایشان فراهم سازیم، اظهار کرد: ارائه آموزش های لازم به مردم و ارتقاء فرهنگ آنها در جهت پیشگیری از معلولیت های مختلف امری مهم و ضروری است.
وی ادامه داد: قطعا رعایت موارد فوق از نهادها توسعه یافتگی و از مظاهر نوع دوستی در جامعه است که چنانچه مورد التفات قرار بگیرد می تواند آرامش و رضایت را برای تمام افرادی که در شهر در کنار یکدیگر زندگی می کنند، را به ارمغان آورد و حس زیبای هم سرنوشتی را تقویت کند.
موانع تردد معلولان در شهر اصفهان زیاد است
وحید فولادگر، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه حضور جانبازان، معلولان و ناتوانان جسمی در جامعه حقوق مسلم آنها است، اظهار داشت: موانع موجود در فضاهای عمومی ناشی از عوامل مختلف مانند نحوه طراحی، معماری، شهرسازی و بسیاری از معابر شهری به ویژه پارك ها و موارد دیگر بر میگردد.
وی تصریح کرد: برای رسیدن به شهر مناسب برای اقشار مختلف جامعه سیاست ها و الزاماتی وجود دارد كه در قانون حمایت از معلولان به آنها پرداخته شده و ستاد مناسب سازی فضای شهری به ریاست استانداران و دبیری سازمان بهزیستی در هر شهر وجود دارد.
فولادگر با تاکید بر اینکه براساس این قانون تمام وزارتخانه ها و شركت های دولتی و عمومی موظفند در طراحی ساختمان ها و اماكن عمومی، معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل كنند كه استفاده معلولان را همانند افراد عادی میسر كنند، افزود: پس از 12 سال که از تصویب این قانون می گذرد، وضعیت شهرهای ما چگونه است و ما در اجرای این قانونن چه قدر توفیق داشته ایم.
وی تاکید کرد: ظاهر شهرهای ما نشان می دهد كه درصد توفیق ما بسار اندك است و به نظر می رسذ آمار دقیقی نیز وجود ندارد تا از لحاظ آماری و مستند در این مورد قضاوتی صورت بگیرد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مشکل کجاست، افزود: آیا كمبود اعتبارات است یا اراده لازم در این زمینه وجود ندارد.
عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: اگر فرض باشد كه كمبود اعتبارات یکی از دلایل اصلی است چرا در ساختمان های عمومی جدیدی كه پس از تصویب قانون احداث شده و هم اكنون در حال احداث است ضوابط مناسب سازی رعایت نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه به عنوان مثال در سال های اخیر چند درصد از بانك ها نوسازی شده و ساختمان های مجلل ایجاد کرده اند و چند درصد از آنها این ضوابط را رعایت كرده اند، اظهار کرد: آیا به طور مثال بانك ها مشكل اعتباری داشته اند، با توجه به این موضوع به نظر می رسد بیشتر اراده لازم در این زمینه وجود ندارد.
فولادگر ادامه داد: خوشبختانه در سال های اخیر ستاد مناسب سازی فضاهای شهری در شهرداری اصقهان ایجاد شد و وظیفه برنامه ریزی، ارائه پیشنهاد، تخصیص بودجه و نظارت بر اجرای پروژه های شهری را بر عهده دارد و با تصویب شورای اسلامی شهر اعتبارات آن نیز در سال های اخیر روند افزایشی داشته به صورتی که در سال 95 مجموعا 3 میلیاد تومان اعتبار پیش بینی شده كه امی واریم تخصیص مناسب داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه باید اقدامات لازم صورت بگیرد، تصریح کرد: این روند افزایشی در بودجه شهرداری باید ادامه یابد و این امر در بودجه 96 انعکاس یابد و تخصیص ها حتی الامکان صورت بگیرد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: همچنین در پروانه هایی که برای اماکن عمومی و تجاری بزرگ صادر می شود، الزامات مناسب سازی باید لحاظ شود و در صورت عدم رعایت، اجازه ادامه کار و پایان کار صادر نشود.
وی با بیان اینکه باید در راستای رصد پیشرفت مناسب سازی شاخصه های لازم تعریف شود، تا بتوان در زمینه تعریف پروژه ها و تخصیص اعتبارات بهتر برنامه ریزی کرد و بهره وری بهتری از اعتبارات به دست آورد، تاکید کرد: با توجه به اینکه فرهنگ سازی در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد و بسیاری از موانعی که در راستای حضور معلولان وجود دارد، ناشی از عدم رعایت فرهنگ شهروندی است.
فولادگر افزود: اشغال مسیرهای پیاده و مسیرهای ویژه معلولان توسط خودروها یا کسبه، پارک خلاف و موارد متعدد دیگر از جمله موانع موجود در این زمینه است که باید بخش قابل توجهی از آموزش فرهنگ شهروندی به این موضوع اختصاص یابد و با توجه به این موضوع در ستاد مناسب سازی مسئولین فرهنگ شهروندی باید حضور فعال داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه از استاندار اصفهان تقاضا می شود در ستاد مناسب سازی پیگیری لازم و موثر را در انجام تکالیف دستگاه های دیگر را در اینموضوع انجام بدهند، گفت: قطعا شهرداری نیز هر گوه همکاری لازم را انجام خواهد داد.
عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: از اقدام شهرداری در خرید اتوبوس های جدید که امکانات لازم را برای سوار شدن معلولان در آن تعبیه شده، تشکر می کنیم.
وی ادامه داد: همچنین مشارکت شهرداری در برگزاری جشنواره تئاتر معلولان اقدام ارزنده اقدام ارزنده ای است که از مسئولان ذی ربط در برگزاری این جشنواره تقدیر و تشکر می کنیم.
فولادگر با تاکید بر اینکه اخیرا صحبت هایی در مورد اینكه اصفهان شهر دوستدار كودك معرفی شود مطرح شده است، تصریح کرد: آیا می دانید بسیاری از كارهایی كه برای این شهر باید انجام داد همان عملیاتی است كه باید برای مناسب سازی معلولان و ناتوانان جسمی باید انجام بدهیم و آیا ما که مردم را به استفاده از حمل و نقل عمومی توصیه می کنیم، خود را به جای مادی گذاشته ایم که می خواهد وسیله شخصی خود را کنار بگذارد و با کودک به همراه کالسکه از پیاده رو و خیابانها عبور کند.
وی ضمن تبریک روز جهانی معلولان اضافه کرد: اخیراً لایحه ای توسط شهرداری جهت ساماندهی مشاغل مزاحم شهری ارائه شد و با تصویب شورای اسلامی شهر اصفهان امید می رفت بتوان با کمک قوانین موجود و ضوابطی که در این لایحه پیش بینی شده بود ساماندهی مشاغل با سرعت بیشتری انجام شود.
عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: متأسفانه در سیر قانونی تصویب نهایی لایحه، فرمانداری ایراداتی را وارد نمودند که پاسخ آنها توسط شورای اسلامی شهر تنظیم و با تصویب شورای اسلامی شهر مجدد به فرمانداری ارجاع شد و انتظار می رفت با دید مثبت و عملیاتی ضوابط این لایحه جاری شود.
وی با اشاره به اینکه با توجه به این موضوع ارجاع آن به هیئت حل اختلاف متأسفانه یکی از ایرادات را وارد دانسته و عملاً کل لایحه برگشت شد، افزود:با توجه به اینکه مشاغل مزاحم و آلاینده یکی از دغدغه های مردم است و ساماندهی آنها نیاز به همکاری و همفکری همه ارگان های مسئول دارد انتظار می رود مقامات مسئول استان ضمن برخورد مسئولانه با موضوع و ارائه راهکارهای لازم شهرداری با در ارائه لایحه جدید یاری کنند.
لزوم توجه به رفت و روب شهر در حاشیهها
غلامحسین صادقیان، رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه رفت و روب و نظافت شهر اصفهان همواره مورد توجه همه مسئولان ملی و استانی و همچنین عموم شهروندان بوده است، اظهار داشت: این در حالی است که اخیراً گزارشاتی در خصوص عدم انجام درست این امر به ویژه در محلات هستیم.
وی با بیان اینکه عدم رفت و روب مناسب بیشتر در حاشیه شهر دیده میشود، افزود: همچنین عنوان میشود که معابر اصلی رفت و روب مناسب دارد اما معابر فرعی و داخل محلات وضعیت مناسبی ندارد.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شهرداری هر ساله لایحهای را در خصوص نوع خودرو و میزان کرایه در نظر گرفته شده برای خودروها به شورای شهر ارسال میکندف افزود: از این رو انتظار میرود که سازمان تاکسیرانی در خصوص نظارت بر اجرای مصوبات شورا در این زمینه نیز نظارت لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی از موارد قراردادهایی که با والدین در خصوص سرویس دانش آموزی منعقد میشود ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از نرخ مصوب است، اضافه کرد: همچنین تعداد دانش آموزانی که در هر سرویس جابجا میشوند مازاد بر تعداد مصوب است.
بهرهگیری از تخصص و توان داخلی و شفافیت در مناقصههای شهرداری
سید احمدعلی عاملی، رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه این جلسه علنی با اشاره به اینکه در اول مهر ماه سال جاری مناقصهای با موضوع سامانه مدیریت یکپارچه ناوگان و پرداخت الکترونیک اتوبوسرانی اصفهان توسط شهرداری اصفهان منتشر شده است، اظهار داشت: همچنین پس از برگزاری مناقصه برخی از شرکتهای وارد شده به مناقصه اعتراضات خود را به شهردار، ریاست شورای شهر و ۱۶ مرجع دیگر از استانداری گرفته تا مدیریت های نظارتی شهر و دیگر مراجع اعلام کرده اند.
وی اضافه کرد: در نگاه اولیه فاصله ۱۰ میلیارد تومانی تا سقف ۴۶ میلیارد تومان برای این سامانه سبب تعجب است و به نظر می رسد ورود غیرکارشناسی و دقیق و شرایط نامناسب فنی دقیق نارسا بوده که چنین فاصله و نوسان در قیمت های پیشنهادی و اعتراض خود آنها و برخی از سازمان های شهر را به دنبال داشته است.
رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه البته به دلیل نبود شفافیت هنوز امکان قضاوت کامل و دقیق در مورد مناقصه وجود ندارد، ادامه داد: اما به نظر میرسد پروژههایی با این حجم جهت اتخاذ تصمیم برای اجرای آنها ابتدا در شورای شهر مطرح و با حفظ اولویت استفاده از سازمان های مربوطه در شهرداری، سازمانها و امکانات دولتی، نخبگان و امکانات دانشگاه های کشور و به حداقل رساندن هزینه های گزاف آن هم با این همه تفاوت و فاصله در اعلام قیمتهای تجاری به بودجه شهر تحمیل نشود.
وی تصریح کرد: با توجه به این موضوع ضروری است فرایند انجام پروژه مذکور در هر مرحلهای که قرار دارد متوقف شود و مستندات و شرایط پروژه مذکور در اختیار شورا و شهرداری قرار بگیرد تا با توان تخصصی و فنی مشترک شورا و شهرداری با بهره گیری از توان تخصصی داخلی با بهترین شرایط و با بهترین قیمت و با استفاده از سازمان های مرتبط در شهرداری و شهر به بهره برداری برسد.
ندا واشیانی پور، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه این جلسه علنی ضمن تقدیر از برگزاری چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر معلولین امید آفرین در اصفهان اظهار داشت: هنرمندانی از ۲۲ استان کشور و شش کشور خارجی در این جشنواره حضور یافتهاند که ظرفیتهای خوبی را برای شهر اصفهان ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه معلولان بعضا افراد توانمند جامعه هستند، افزود: بر این اساس باید بسترسازیهای لازم برای حضور آنها در اجتماع و بهرهمندی از توانمندیهایشان در عرصههای مختلف اجتماعی، هنری، ورزشی، اقتصادی و سیاسی از حقوق مشخص آنها است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: امروزه در تمام دنیا با تکیه بر اصول بنیادین حقوق بشری و ارزشهای انسانی، برابر سازی فرصتها برای همه اقشار جامعه به خصوص معلولین از دغدغههای هر جامعه ایست.
نظر شما