دولت یازدهم کار خود را با نرخ منفی رشد شروع کرد/پیش بینی رشد ۵ درصدی

خبرگزاری شبستان: رییس جمهور با اشاره به اینکه سه شاخص تورم، رشد اقتصادی و اشتغال نشاندهنده عملکرد دولت است، گفت: دولت کوشیده اند تا خدمت رسانی بیشتری در نقاط محروم داشته باشداما همچنان با رسیدن به نقطه مطلوب در شان جمهوری اسلامی فاصله داریم.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور کشورمان در جلسه علنی امروز 14 آذر گفت: به جز دولت یازدهم هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی کار خود را با نرخ رشد منفی شروع نکرده است در حالیکه این دولت کار خود را در این شرایط با رشد اقتصادی منفی 2 درصد آغاز کرد و در شرایطی که کشور این رشد اقتصادی را تجربه کرده بود اقداماتی را شروع کرد.

 

رئیس جمهور گفت: رکود سال 91 و 92 بخشهای اقتصادی را متاثر کرده و به نظر می رسد روند بلندمدت رشد اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داده است و آن را کند کرده است این امر سبب شد بازگشت به سطح درآمد قبل از سال 90 و 92 در دوره طولانی تری اتفاق بیفتد.

 

وی با اشاره به تحریمهای پیش رو در شرایط کشور گفت: با کاسته شدن از عمق حضور کشورمان در بازارهای نفتی ما توانستیم رشد سه درصد را داشته باشیم در حالیکه این اتفاق با توجه به کاهش قیمت نفت بسیار کم سابقه بود و این امر در اقتصاد کشور و بودجه دولت اثر گذاشت.

 

رئیس جمهور اظهار کرد: با گشایشهای ایجاد شده پس از برجام تولید و فروش نفت افزایش یافت و این امر آثار کمتری در اقتصاد کشور در مقایسه با سایر کشورها نشان داد.

 

وی گفت: با شکل گیری چشم انداز مثبت و بهبود فعالیتهای کسب و کار در بهار امسال رشد 4/4 درصد را تجربه کردیم در بخش صنعت که بیشترین آسیب را در سال 91 و 92 دیده بود به رشد ۴/۲ درصد رسید این عملکرد به همراه تورم و رشد اقتصادی موجب شد تحقق رشد 5 درصدی را پیش بینی کنیم که احتمال رشد بالاتر از این رقم نیز در سال جاری ممکن خواهد بود.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: سه شاخص تورم، رشد اقتصادی و اشتغال نشاندهنده عملکرد دولت است؛ در سال اخیر خدمتگذاران دولت کوشیده اند تا خدمت رسانی بیشتری در نقاط محروم  داشته باشداما همچنان با رسیدن به نقطه مطلوب در شان جمهوری اسلامی فاصله داریم.

 

روحانی تصریح کرد: طرح تحول نظام سلامت به منظور دسترسی آسان به مراقبتهای سلامت از جمله طرحهای این دولت بود که توانست تا حدود زیادی از هزینه های بهداشتی مردم که بسیار سنگین هستند بکاهد و کاهش هزینه های درمانی مردم را در پی داشت در حالیکه این هزینهای درمانی از ۳/۷ درصد به ۸/۵ درصد افزایش یافت و از 15 میلیون بیماری بستری در بیمارستانهای دولتی حمایت شد و برای ۷۷/۴ جمعیت کشور چتر هزینه های درمانی پوششی ایجاد شد و دسترسی به خدمات تخصصی درمان ایجاد و تداوم یافت.

 

حجت الاسلام روحانی در مورد حوزه کشاورزی و زراعی اظهار کرد: در حوزه کشاورزی با حفظ منابع آب و خاک بهره برداری از منابع موجود را افزایش دادیم و تولیدات کشاورزی با افزایش را از ۱۳/۹ درصد در سال 94 و همچنین محصولات زراعی باقی با ۲۱/۳ درصد تولیدات زراعی به 12 درصد رشد رسانده ایم این تولیدات سبب شد تا کسری تراز تجاری کشور از ۸/۱ میلیارد دلار در سال 92 به ۳/۴۳ میلیارد دلار در سال 94 کاهش یابد.

 

رئیس جمهور اظهار کرد: هزینه خرید گندم در سبد غذایی کشور ۴/۸ میلیون تن را به ۱۱/۵ میلیون تن افزایش دادیم.

 

وی در حوزه نفت و گاز نیز تصریح کرد: در حوزه نفت و گاز تلاشهای جهادگونه مدیران توفیقات روزافزونی را در این حوزه نصیب کشور کرد و تولید نفت از ۲/۷ میلیون بشکه در سال 95 به ۳/۸ میلیون بشکه در شهریور 95 رسید. همچنین صادرات نفت خام به 9 هزار و 700 بشکه در روز بود که در ده ماه سال 94 به یک میلیون بشکه رسید و پس از اجرای برجام از حدود ۱/۳ میلیون بشکه افزایش به ۲/۳ میلیون بشکه را در روز در شهریور جاری رسیده است.

 

رئیس جمهور با اشاره به تولید ظرفیت گاز در 6 و نیم فاز و افزایش ظرفیت تولید گاز به 25 درصد گذشته از گازرسانی به 90 درصد از روستاهای کشور خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان سال 96 بتوانیم پوشش گاز کشور را به 95 درصد افزایش داده و استانهای سیستان و بلوچستان نیز از پوشش گاز بهره مند شوند.

 

وی گفت: صادرات روزانه گازوئیل در سال 92 یک میلیون بشکه بوده است که در شهریور 95 به ۱۳/۴ میلیون بشکه افزایش داده ایم که تا پایان سال 95 به 200 میلیون لیتر در روز افزایش می یابد.

 

وی گفت: در حوزه صنعت و معدن و تجارت با توجه به شرایط رکودی رویکرد دولت بهبود در فضای کسب و کار و ایجاد توسعه و اشتغال است که با بهبود کسب و کار رتبه جهانی ایران 22 پله افزایش یافته و صادرات غیرنفتی از رشد مستمر برخوردار بوده است.

 

وی با اشاره به توسعه روابط اقتصادی خارجی اظهار کرد: در بخش اقتصاد از رشد منفی 2 دهم درصد به رشد ۴/۲ درصد در سال 95 رسیده ایم در حوزه علم و فناوری نیز دولت کوشیده است که با حفظ روند تولید علم و تبدیل آن به ثروت رتبه علمی ایران را 4 پله بهبود داده و به رده شانزدهم در جهان دسترسی یافتیم که حائز رتبه نخست در میان کشورهای اسلامی است.

 

وی گفت: در حوزه صادرات دانش بنیان نیز رتبه ایران کمتر از یک میلیون دلار بود که در سال 95 به 50 میلیون دلار افزایش یافت.

 

 

 

کد خبر 591281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha