به گزارش خبرنگار شبستان، الهام امین زاده، دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی امروز در نخستین همایش ملی صیانت از گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: کار ما بیشتر در حوزه پرداختن به حقوق شهروندی است. شاید برای نخستین بار پزیشنی در دولت ایجاد شد که نباید دولتی فکر کرد و در کنار سمن ها و مردم باید مطالباتی از دولت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ما برای همه شهروندان یک سری حقوق قایل هستیم، بیان کرد: شهروندان ما حق برخورداری از محیط اجتماعی سالم، آب، هوا ،خاک سالم و پاکیزه و حقوق اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارند تا خدای ناکرده در حسرت تضییع حقوق شان افسرده، ناامید و به خشونت گرایش پیدا نکنند که یکی از این آسیب ها همین گرایش به مواد مخدر است.
امین زاده با بیان اینکه در هیچ کشوری مردم به طور مطلق از همه حقوق خود برخوردار نمی شوند، تصریح کرد: اما به حد نسبی از آن بهره مند می شوند. با توجه به سنت ها و عرف جامعه این حقوق شهروندی تعریف می شود.
دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی تصریح کرد: ما در همه حوزه ها حقوق شهروندی را داریم؛ دیروز 12 آذر سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 58 بود، قانون اساسی ای که نقشه مهندسی قدرت در کشور است به قول ارسطو قانون اساسی مایه حیات جامعه است. این قانون اساسی است که تعیین می کند هر کدام از قوا چقدر اختیار و قدرت دارند و حقوق اساسی مردم در قانون اساسی چیست.
وی با درخواست کمک و یاری از سمن ها اذعان کرد: از سمن ها و سازمان های مردم نهاد خواهشمندیم در جهت آشنایی مردم به حقوق اساسی خودشان و مطالعه مردم از قانون اساسی کشور بیشتر اهتمام بورزند.
امین زاده در ادامه خاطرنشان کرد: در کنار حقوق اساسی یک سری مسئولیت ها وجود دارد که این مسئولیت ها، مسئولیت اجتماعی دولت محسوب می شود. هر جا کتابخانه، پالایشگاه و فضای عمرانی ایجاد می شود ،مسئولیت اجتماعی خود را نباید فراموش کنند. اگر مدرسه، پل و جاده و بیمارستانی ساخته می شود در حاشیه آن باید پالایشگاه ساخته شود و این مسئولیت اجتماعی شرکت های دولتی و خصوصی است که باید به مردم اطراف خود توجه کنند ،شما سمن ها می توانید در این خصوص مطالبه و مسئولیت اجتماعی به آنها هشدار دهید.
وی اظهار کرد: در کنار مسئولیت اجتماعی دولت ها، مسئولیت فردی وجود دارد. یکی از نادیده گرفتن هایی که در حوزه مسئولیت های فردی وجود دارد، همین فاجعه تصادف دو قطار سمنان – مشهد بود که متاسفانه مسئولان مربوطه هیچ توجهی هم نکردند و یک چراغ قرمز از روی بی مسئولیتی چراغ قرمز شد و این امر موجب شد دهها نفر از هموطنان به دلیل حس عدم مسئولیت در آتش سوخته شوند.
امین زاده ادامه داد: این عدم مسئولیت در افراد معتاد هم وجود دارد، معتاد حسن مسئولیت نسبت به خانواده و جامعه خود ندارد. چقدر پزشک و مهندس معتاد داریم لذا دست شما سازمان های مردم نهاد را در زنده کردن این حس مسئولیت می فشاریم.
دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه دولت به تنهایی نمی تواند در این زمینه ایفای نقش کند، افزود: از شما سمن ها تقاضای کمک و یاری داریم.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر نقش سمن ها جدی شده ولی کافی نیست، افزود: مشکل عمده سمن ها عدم دیده شدن آنها است. سمن ها هیچ گاه از ما پول و امکاناتی درخواست نکردند فقط حق دیده شدن را از ما خواستند در صورتی که از سمن ها یاری بخواهیم می توانیم به توسعه و پیشرفت زیادی در جامعه دست یابیم.
وی با بیان اینکه پیشگیری بسیار مهم است، اذعان کرد: پیشگیری به دو مسئله بستگی دارد، یک بحث بحران است ،یعنی ما پیشگیری می کنیم که به بحران نرسیم الان وضعیت اعتیاد در جامعه به بحران رسیده است از سوی دیگر سلامت اجتماعی بسیار مهم می باشد. امروز روانشناسان به این نتیجه نرسیده اند که قبل از پیشگیری جامعه را به قدری زیبا، بانشاط، شکوفا و سالم کنیم که هیچ کس اراده ای برای گرایش به سمت اعتیاد و آسیب های اجتماعی، خیانت ها و اختلاس نداشته باشد و این مهم هم در دست شما سمن ها است که در این زمینه می توانید نقش مهمی را ایجاد کنید.
وی ادامه داد: لذا ایده آل ما این است که یک جامعه سالم، اجتماعی، اسلامی و ایرانی داشته باشیم نه اینکه فقط به فکر بحران و پیشگیری باشیم.
امین زاده از رونمایی منشور حقوق شهروندی توسط رئیس جمهوری در ماه جاری خبر داد و گفت: در حوزه اقدام وعمل از سال 92 اقداماتی را در استان ها و شهرستان ها به انجام رسانده ایم و ماحصل آن در آذرماه رونمایی می شود.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در حوزه حقوق شهروندی با تاکید بر وجود قانونی محکم در حوزه سازمان های مردم نهاد در کشور اظهار کرد : باید این قانون را داشته باشیم و با پیگیری های انجام شده ، لایحه این قانون را یک ماه پیش به تصویب رسانده ایم و حد و حدود آن نیز مشخص شده است.
نظر شما