پای درد و دل معلولان/حقی که بدرستی ادا نشد

خبرگزاری شبستان: ۱۲ آذر از سوی سازمان ملل روز جهانی معلولین نامگذاری شده است که هدف از این نامگذاری زمینه سازی پیوستن این افراد به همه عرصه های اجتماع است، در حالیکه این پیوستن نیازمند تغییر نگرش مردم و رفع موانع فیزیکی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، بنا بر آمار جهانی 10 درصد هر جامعه ایی را افرادی تشکیل می دهند که گرفتار انواع مختلفی از معلولیت هستند. این افراد به دلایل مختلفی چون نقص مادرزادی، بیماری، تصادف و غیره اختلال اعضا پیدا کرده و یا عضوی از بدن خود را از دست می دهند و زندگی آنها از چرخه عادی خود خارج می شود.این افراد در هر جای دنیا که باشند به دلیل موانع ظاهری و یا اجتماعی با محدودیت هایی مواجه می‌شوند که مشکلاتی را برای زندگیشان رقم می زند.

 

دغدغه ذهنی این افراد، احقاق حقوق است، حقوقی که همه با چشم ترحم نه از روی وظیفه بدان می نگرند و همین موجب انزوا و شکنندگی معلولان می شود که دارای توانایی هایی هستند که به دلیل نگاه ترحم آمیز جامعه همیشه پنهان می ماند.

 

۱۲ آذر از سوی سازمان ملل روز جهانی معلولین نامگذاری شده است که هدف از این نامگذاری زمینه سازی پیوستن این افراد به همه عرصه های اجتماع است، در حالیکه این پیوستن نیازمند تغییر نگرش مردم و رفع موانع فیزیکی است. هر ساله در این روز توجه همه مسئولان به این قشر معطوف شده و قول های برای رفع مشکلات داده می شود اما عملا این رفع موانع روندی متوقف و یا بسیار کند دارد.

 

به مناسبت روز جهانی معلولان، محمدعلی نجفی، استاندار گیلان امروز(۱۳ آذر) میزبان روسای تشکل ها و انجمن های حمایت از معلولان به نیابت از جامعه معلولان بود و پای درد و دل این افراد نشست.

روسای انجمن معلولان در این دیدار که به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی معلولان برگزار شد، از دغدغه و مشکلات معلولان گفتند که محور بیشتر سخنان بر اشتغال و مناسب سازی اماکن و عدم تعامل مسئولان بود.

 

اسماعیل حاجی پور، رئیس هیئت مدیره انجمن معلولان نابینای رشت در این نشست با تشکر از حمایت شخص استاندار از برنامه های مربوط به معلولان گفت: معلولان توانایی های بسیار دارند که در عرصه های مختلف چون ورزشی، هنری و علمی نشان دادند و باید بدان توجه ویژه شود.

 

وی با بیان اینکه دولت باید قانونی را که در حمایت از معلولان تصویب کرده اجرایی کند افزود: این افراد توقعی جز احقاق حقوقشان ندارند، حقی که قانون در نظر گرفته است اما مورد بی توجهی قرار می گیرند.

این عضو شورای شهر رشت با تاکید اینکه همه شهروندان باید از حقوق یکسان برخوردار باشند تصریح کرد: انتظار جامعه معلولین حذف نگاه ترحم آمیز به این قشر است.

 

وی در ادامه به مدرسه باغچه بان ویژه معلولان اوتیسم اشاره کرد و گفت: متاسفانه این مدرسه فاقد وسایل گرمایشی است و این کودکان هفته گذشته از شدت سرما برخود می لرزیدند در حالیکه اینان نیز از دانش آموزان این استان هستند و باید از امکانات برخوردار باشند.

 

حاجی پور خواستار صدور مجوز برای راه اندازی دفتر پیشخوان در مسکن مهر شد و افزود: در این دفتر از افراد معلول جهت اشتغال استفاده شده و امیدی برای این افراد است.

 

باقری دیگر فردی بود که به نیابت از معلولان ضایعه نخاعی سخن گفت و از عدم همکاری سازمان ها با بهزیستی استان جهت رفع مشکلات این قشر شکایت کرد.

وی که ریاست هیئت مدیره انجمن ضایعه نخاعی شهرستان رودبار را عهده دار است مشکل عمده این قشر را عدم مناسب سازی محیط برای معلولان در شهرستان رودبار دانست که موجب شده این افراد خانه نشین شده و نتوانند جهت انجام امور اداری از خانه خارج شوند.

 

وی با ابراز تاسف از عدم همکاری ادارات این شهرستان با معلولان رودباری تاکید کرد: اگر این تعامل ایجاد شود مشکلات معلولان حل خواهد شد.

 

قیصر نژاد، رئیس هیئت مدیره انجمن اوتیسم استان نیز با بیان اینکه اوتیسم یک اختلال رفتاری وحشتناک است که از 2 سالگی در کودک بروز می یابد افزود: متاسفانه درمان خاصی برای این بیماری یافت نشده است.

 

وی با اشاره به اینکه درمان های حاضر نیز تحت پوشش بیمه قرار ندارد گفت: هزینه درمان این بیماران سه میلیون و بیشتر است که موجب مستأصل شدن خانواده ها در نگهداری این افراد می شود.

قیصر نژاد خواستار ایجاد مدرسه ایی مستقل برای کودکان اوتیسمی شد و بیان کرد: 400 بیمار اوتیسمی در استان وجود دارد که باید مجتمع توانبخشی برای این افراد ایجاد شود.

 

وی از برگزاری دیدار دوستانه تیم های فوتبال هنرمندان ایران و گیلان به همت انجمن اوتیسم استان خبر داد و تصریح کرد: برای نخستین بار در سطح کشور چنین مسابقه ای به نفع کودکان اوتیسم برگزار می شود.

 

این افراد علاوه بر کاستی های فردی باید متحل کاستی های اجتماع نیز باشند در حالیکه با اندک حمایتی می توان توانمندی های آنان را شکوفا کرده و بستر ورود آنان به عرصه های مختلف را فراهم کرد.

 

۱۲ آذر باید تأملی باشد بر آنچه که تا کنون در حوزه معلولان انجام دادیم. چه تغییر و تحولاتی در حوزه معلولان اتفاق افتاده است؟ چقدر توانسته ایم مناسب سازی محیط برای تردد این قشر داشته باشیم؟ تا چه اندازه در استقلال معلولان موثر بوده ایم و باورهای آنان را به واقعیت تبدیل کردیم؟و ...

 

ای کاش همگی احساس مسئولیت کنیم و زندگی سرشار از آرامش را به همنوع خود هدیه دهیم.

کد خبر 591162

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha