کلاه پهلوی سر مردم نمی گذاریم/ اقدام عجولانه بحرانی برای کارگروه مد

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت در حوزه مد و لباس را بسیار حساس، ظریف و پیچده برشمرد و گفت:هرگونه اقدام عجولانه، ظاهری و سطحی در این حوزه می تواند کار گروه ساماندهی مد و لباس را دستخوش بحران کند.

حمید شاه آبادی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار شبستان، در پاسخ به این سئوال که بنیاد ملی مد و لباس  در حالیکه از زمان برگزاری نمایشگاه پوشاک در فرهنگسرای نیاوران تاکنون فعالیتی نداشته، حضور در نمایشگاه بین المللی قرآن با چه رویکردی صورت گرفته است؟ گفت: عرصه مد و لباس، عرصه بسیار ظریف، دقیق و پیچید ه ای است که نیازمند یک برنامه ریزی طولانی مدت و یک استمرار و دقت نظر است، هرگونه اقدام عجولانه، ظاهری و سطحی می تواند کاگروه ساماندهی مد و لباس را دستخوش بحران کند. آنچه امروز شاهدش هستیم حرکت علمی دقیق و رو به رشد در این حوزه است.

 

تمرکز روی چادر به عنوان حجاب برتر در نمایشگاه قرآن 

وی با بیان اینکه اقداماتی که در حوزه مد و لباس انجام می دهیم مرحله ای و فاز به فاز است، خاطر نشان کرد: در هر مقطع زمانی یکی از شاخص ها و یکی از بخش های مد و لباس را کانون توجه مان قرار می دهیم و رسماً اعلام می کنیم که ماه مبارک رمضان بخش پوشاک باید به معرفی حجاب برتر اختصاص داشته باشد. در آینده نزدیک  اعلام خواهیم کرد که در هر مناسبت بر چه بخشی از پوشاک متمرکز می شویم و طراحان لباس را دعوت به همکاری می کنیم و فعالیت ها و فرایند های خودمان را در آن عرصه به ظهور و بروز می رسانیم. در حال حاضر آنچه که در ماه مبارک رمضان در نمایشگاه بین المللی قرآن اتفاق افتاده تمرکز بر روی چادر به عنوان حجاب برتر است.


به گفته معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،مجموعه فعالیت های بنیاد ملی مد و لباس به طور سیستماتیک، منظم و دقیق مسیر برنامه ریزی می شود. آنچه در این راستا اهمیت دارد، حرکت گام به گام و با برنامه است.

 

 ما کلاه پهلوی سر مردم نمی گذاریم و به مردم نمی گوییم چه بپوشند

 شاه آبادی در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه بنیاد ملی مد و لباس توانسته یک الگویی ارایه دهد که طراح لباس و استفاده کننده بتواند از آن الگو استفاده کند؟ گفت: به طور جدی با این اندیشه مخالفیم، ما کلاه پهلوی سر مردم نمی گذاریم و به مردم نمی گوییم چه بپوشند و چگونه حرکت کنند.

 

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه باید برای مردم فرصت های متعدد و زیبایی های متنوع را در یک بسته کاملاً متکثر فراهم کرد، خاطرنشان کرد: جوان زیباپسند و زیباپوش ایرانی  تنوع می خواهد و آنچه که طراحان خلاق و فعال ارئه  می دهد، باید بتواند این نیاز را بر آورده کند.

 

وی با اشاره به اینکه عرصه فعالیت مد و لباس همه حوزه های طراحی مد و لباس را شامل می شود، خاطر نشان کرد: این عرصه لباس آقایان و بانوان را در بر می گیرد، در فاز اول پوشاک بانوان و آن هم پوشاک بیرونی بانوان را انتخاب کرده ایم و الان در ماه مبارک رمضان چادر را به عنوان حجاب برتر انتخاب کردیم و به آن پرداخته ایم. بنابراین در هر فرصتی موضوعی مورد نظر قرار می گیرد و طراحان آن رشته دعوت به همکاری می شوند و موجودیت کل کشور در حوزه طراحی به خدمت گرفته می شود و با تنوع و تکثر مدل ها ارائه می شود و زمینه ای فراهم می شود که کل این فرایند و چرخه بتواند با هم هماهنگ شود.

 

حمید شاه آبادی، عرصه مد و لباس را عرصه بسیار پیچیده و ظریفی خواند که مهمترین کار آن هماهنگی همه فعالان چرخه طراحی، تولید، عرضه و تبلیغ پوشاک است و رسیدن به این مهم نیازمند برنامه ریزی جدی است که در حال انجام است.

 

نمایشگاه پوشاک نیاوران محصول کار نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس با فعالان عرصه پوشاک بود

 

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سئوال که آیا تاکنون با فعالان عرصه پوشاک نشست داشته اید؟ نیز گفت: از آن زمان تا به امروز نه تنها  نشست های  متعددی داشتیم بلکه کمیته انتخاب آثار متشکل از منتخبین طراحان کشور مدتهاست که شروع به کار کرده است و نمایشگاه پوشاک در فرهنگسرای نیاوران محصول کار همان کمیته بود، الان کمیته در حال بازسازی مجدد است و با ساماندهی مجدد دارد کار خودش را ادامه می دهد.

 

آیین نامه اختصاص یک دهم درصد بودجه دستگاه ها برای خرید آثار هنری، در صورت تصویب در نیمه دوم سال عملیاتی می شود

 

حمید شاه آبادی در بخش دیگری از این مصاحبه درباره سرنوشت آیین نامه اختصاص یک دهم درصد بودجه تملک دارایی دستگاه ها برای خرید آثار هنری اظهار داشت: این آیین نامه باید به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی و تایید سازمان برنامه ریزی در هیئت دولت بررسی شود، در همین زمان کوتاه ما آیین نامه را تدوین کردیم و به سازمان برنامه و بودجه ارایه شد در آنجا در جلسات متعدد کارشناسی بررسی شد و در مرز تصویب نهایی و ارایه به هیئت دولت است.


وی افزود: امیدواریم که در نیمه اول امسال شاهد تصویب این آیین نامه در هیئت دولت باشیم، ولی برنامه ریزی آن همانطوری که اداره کل هنرهای تجسمی اعلام کرده ممکن است عملیاتی شدن آن در نیمه دوم سال صورت بگیرد.


پایان پیام/

کد خبر 59113

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha