پیشینه تحقیق، صحنه فضل فروشی نیست

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش مدرسه فاطمیه(س) واژگان کلیدی را اولین مرحله در توسعه و گسترش دانش دانست و گفت: در پایان نامه هیچگاه نباید بخش تعاریف به مجموعه ای از نقل قول های به هم چسبیده مبدل نشود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ محبوبه نصراللهی، معاون پژوهش مدرسه فاطمیه(س) در نشست پژوهشی مشترک با عنوان «آسیب شناسی تحقیقات پایانی» پیرامون اهمیت و دقت در انتخاب عنوان و جلوگیری از ورود آسیب از ابتدا،  با انتخاب صحیح و درست موضوع گفت: انتخاب موضوع اگر با شرایط و اصول و طبق معیارهای صحیح انجام گیرد تا پایان تحقیق با مشکلات اساسی روبرو نخواهیم بود و مانع بسیاری از آفات و آسیب ها خواهد شد.

 

نصراللهی در ادامه صحبتهای خود، به تعریف و چیستی طرح تحقیق و اینکه سند و نقشه و پیش نویس هر پژوهشی است به بیان دلایل اهمیت طرح تحقیق بعنوان مهم ترین و اصلی ترین بخش هر پژوهش و همچنین درآگاه کردن هدف ما به کسانی که در تصویب طرح موثرند و اینکه باید سودمند و قابلیت دفاع داشته باشد، پرداخت.

 

معاون پژوهش مدرسه فاطمیه(س) در توضیح بیان مساله و آسیب این قسمت افزود: شرح پرسش اصلی پژوهش و توصیف آن از جنبه های مختلف از الزامات این قسمت است که متاسفانه موارد کنترلی این قسمت اکثرا رعایت نمی شود و تا پایان کار با مشکل مواجه خواهد شد.

 

وی در ادامه با توضیح اینکه اهمیت و ضرورت دومین گام طرح تحقیق است به جداسازی این دو مولفه از یکدیگر پرداخت و با در نظر گرفتن دو مولفه نظری و کاربردی در نگارش اهمیت و دو مولفه زمان و مکان در ضرورت تحقیق به توضیح جداگانه هریک پرداخت و عدم تفکیک این دو را از آسیب های این قسمت برشمرد.

 

معاون پژوهش مدرسه فاطمیه نجف آباد با معرفی پژوهش های مرتبط و هم خانواده به توضیح پیشینه تحقیق پرداخت و اینکه این قسمت صحنه فضل فروشی نیست و ثمره این قسمت که جلوگیری از دوباره کاری است بیان داشت: دراین قسمت در واقع به ذکر پژوهش هایی بپردازیم که قصد تکمیل یافته ها و یا رفع اشتباهات و یا رد نتایج را داشته باشیم.

 

وی در ادامه با توضیح نگارش سوالات تحقیق و دسته بندی به دو قسمت اصلی و فرعی گفت: سوالات آشکارترین نقطه شروع هر تحقیقی است که با افعالی خاص ساخته و بهتر است هر سوال دربردارنده یک متغیر باشد.

 

وی با توضیح قسمت های پیش فرض و فرضیه مبنی براینکه اصول و پایه های کلی مسلم و بدیهی است که با بیان آنها اصول حاکم فکری بر خویش را نشانگر هستیم و  به بیان فرضیه که نقش راهنما و مرحله حساس تحقیق است به توضیح این قسمت نیز پرداخت.

 

نصراللهی در ادامه به توضیح روش تحقیق که تابعی از اهداف است به بیان آسیب ها و اشتباهات رایج این قسمت مبنی براینکه با عباراتی کوتاه روش را توضیح و بدون توجه به شیوه مطالعه و نحوه بررسی کتب به نگارش این قسمت می پردازند، پرداخت.

 

وی در ادامه به توضیح اهداف کلی و جزیی که نقطه نهایی رسیدن محقق است پرداخت و با توضیح اجمالی مفاهیم و متغیرها، به توضیح تفصیلی واژگان کلیدی که تشخیص و تبیین آنها اولین مرحله در توسعه و گسترش دانش است پرداخت و گفت: در این قسمت پژوهشگر برای ایجاد ارتباط و ذهنیت مشترک بین خود و مخاطب به توضیح اصطلاحات و مفاهیمی که تصور می کند قابلیت برداشت گوناگون را دارد، می پردازد.

 

معاون پژوهش فاطمیه نجف آباد در پایان به توضیح چگونگی نگارش ساختار و همچنین محدودیت ها و مشکلات تحقیق که غالبا با مشکلات محقق اشتباه می شود وارد توضیح فصل مفهوم شناسی شد و افزود:  سعی شود هیچگاه بخش تعاریف را به مجموعه ای از نقل قول های به هم چسبیده مبدل ننمایید و ملاک اصلی کیفیت کار است و نیازی به پر حجم کردن بی مورد پژوهش نداریم.

کد خبر 590859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha