افکار اسلامي با هجرت امام رضا( ع ) به ايران گسترش يافت

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه و بویراحمد، گفت: با هجرت امام رضا (علیه السلام) به ايران افکار اصيل اسلامی که در مکتب اهل بيت (علیهم السلام) متجلی بود، گسترش يافت.

حجت الاسلام رضا قاسمی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه و بویراحمد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: پس از شهادت امام موسی ‌كاظم (علیه السلام) از سوی زمامداران فضای تاريكی در جامعه حاكم بود و عرصه برای امامت و ارتباط با مردم و دوستداران اهل بيت (علیهم السلام) تنگ شده بود.

 

قاسمی، خاطرنشان کرد: با توجه به اينكه امام موسی كاظم (علیه السلام) بيشتر عمر مبارك خود را در زندان سپری كردند، امام رضا (علیه السلام) در زمان غيبت ايشان با مردم در تماس بوده و بسياری از مسائل و سوالات مطرح شده آنها را پاسخ می ‌دادند.

 

وی اظهار داشت: با آغاز خلافت مامون عباسی سياست زمامداری به سمت و سوی دوستی با اهل بيت (علیه السلام) رفت و مامون با اين حربه كه دوستدار اهل بيت (علیهم السلام) است بر مسند خلافت تكيه زد.

 

این مسئول فرهنگی و هنری کهگیلویه و بویراحمد، يادآور شد: مامون عباسی حضور امام در مدينه را سرمنشا قيام عليه حكومت خود تصور می ‌كرد و برای اينكه هرگونه شورش و قيام از جانب امام و طرفداران ايشان را خنثی كند، از امام برای حضور در خراسان دعوت كرد.

 

قاسمی، با تشريح دوران سياسی امام رضا (علیه السلام) كه مقارن با خلافت سه خليفه عباسی بود، عنوان کرد: دوران آن امام همام فرصتی برای نهادينه سازی معارف اصيل دين و اسلامی بوده است.

 

وی در ادامه به انگيزه های مامون در فراخوانی امام هشتم به خراسان اشاره کرد و اذعان کرد: ترس و واهمه مامون از نفوذ معنوی امام هشتم در بين مردم، تضعيف وجه امام با پيشنهاد ولايت عهدی و به شهادت رساندن امام از جمله مهم ترين اين انگيزه هاست.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه و بویراحمد، اضافه کرد: پذيرفتن ولايت عهدی از سوی امام هشتم آن هم به شرط عدم دخالت در امور حکومتی باعث محبوبيت بيش از پيش امام بين مردم شد.

 

قاسمی، با بيان اينكه مامون عباسی با پيشنهاد ولايت ‌عهدی به امام رضا (علیه السلام) پايه‌ های حكومت خود را بنا می ‌كرد، گفت: مامون در نظر داشت با دعوت از امام رضا (علیه السلام) به خراسان اعمال و فعاليت‌ های خود را زير پرچم اسلام قرار دهد و فنته‌ های موجود را خاموش كند.

 

وی ابراز داشت: دعوت از امام رضا (علیه السلام) به ايران از جانب مامون با نام ظاهری ولايت‌ عهدی صورت گرفت، اما در واقع امام به خراسان تبعيد شد تا از ارتباط ايشان با شيعيان جلوگيری کنند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: امام علی بن‌ موسی ‌الرضا (علیه السلام) با تمام فشارها و نظارتی كه بر رفت و آمدهای ايشان صورت می ‌‌گرفت توانستند با تربيت شاگردانی متعهد و دانشمند، علوم و فرهنگ دينی را در خارج از مرزهای ايران و عربستان گسترش دهند.

 

وی تصريح كرد: پاسخ‌ های امام به سران اديان مختلف باعث رسوایی حاكمان و زمامدارانی شد كه خود را شاگرد مكتب اهل بيت (علیهم السلام) می ‌دانستند و با اعمال زور و قدرت به دنبال تحكيم حاكميت خود بودند.

 

قاسمی، گفت: يکي از نکاتی که در بررسی شخصيت علمی آن حضرت مورد توجه قرار گرفته اين است که امام رضا (علیه السلام) با هر گروهی به زبان خودشان سخن می گفت. به قول اباصلت وی داناترين مردم به هر زبان و فرهنگی بود.

 

این مسئول فرهنگی و هنری به اهداف مامون از برگزاری مناظرات و بحث و گفتگو با امام رضا (علیه السلام) اشاره کرد و گفت: مامون عباسی سعی داشت با برگزاری اين نشست ها امام را تضعيف و برتری خود را به نمايش بگذارد ولی به لطف خدا و علم امام با شكست مواجه شد و از اين رو كه توان مقابله با امام را نداشت تصميم گرفت ايشان را به شهادت برساند.

کد خبر 590723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha