دانشجو موتور محرکه تولید علم و تحقق الگوی پیشرفت است

خبرگزاری شبستان: دکتر زاهدزاهدانی با اشاره به نقش دانشجویان در رشد و تولید علم گفت: دانشجویان انقلابی وظیفه خودشان را پیگیری برنامه های پیشرفت قلمداد می کنند چراکه این مهم متضمن عدالت اجتماعی و در مقابل استعمار و استثمار است.

دکتر سیدسعید زاهدزاهدانی، استاد دانشگاه شیراز به مناسبت فرا رسیدن شانزدهم آذرماه، روز دانشجو در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش دانشجویان در ترویج و تبیین هرچه بیشتر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اظهار کرد: قبل از پاسخ به این پرسش باید مقدمه ای را در باب وضعیت پیشرفت در دنیای امروز بیان کرد؛ امروز دو جریان رشد و پیشرفت در دنیا ملاحظه می شود یکی از این دو جریان «توسعه» است که از طریق برنامه های تنظیم شده در جامعه شناسی توسعه بعد از جنگ جهانی دوم به مدیریت آمریکا شکل گرفت.

 

مسئول پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز تصریح کرد: بعد از این برهه زمانی بود که محور برنامه توسعه سرمایه گذاری های آمریکا در کشورهای اروپایی و جهان سوم شکل گرفت که در نتیجه این حرکت مدیریت آمریکا در سراسر جهان تسری یافت.

 

وی افزود: این برنامه های توسعه به اعتراف متخصصان امر دارای مشکلاتی است، یکی از این مشکلات در انقلاب اسلامی ایران خود را نشان داد و ثابت کرد که این دست برنامه ها با اعتقادات دینی مردم مسلمان هماهنگ نیست و در نتیجه  بعد از انقلاب اسلامی می بینیم نهضت های اسلامی در غرب آسیا و شمال افریقا به تدریج شکل گرفتند و شرایط بین المللی در این مناطق تغییر کرده است.

 

استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه اندیشمندان توسعه و جامعه شناسی توسعه به این نتیجه رسیده اند که مشکل در همان برنامه های توسعه و پیشرفت نهفته است، گفت: به زعم آنان باید این برنامه ها اصلاح شود  چراکه کارایی در آنها دیده نمی شود و این در حالی است که در مقابل جریان انقلاب اسلامی برای خود نوعی پیشرفت را در نظر دارد که با رهنمودهای رهبری روز به روز در حال پیشروی است.

 

وی ادامه داد: لذا یک برنامه پیشرفت در ایران شکل گرفته که رقیب یا در مقابل برنامه های توسعه ای است که بعد از جنگ جهانی دوم از طریق آمریکا و جامعه شناسی توسعه در دنیا پیگیری شده است.

 

زاهدانی گفت: این دو برنامه که رقیب یکدیگر محسوب می شوند ایده آل هایی کاملا متفاوت دارند. برنامه توسعه وعده تسلط آمریکا بر منابع جهان و سلطه گری او را می دهد؛ از سوی دیگر برنامه پیشرفت از دیدگاه اسلامی رهاسازی جهان از نظام استعماری، سلطه و کمیت ارزش های اسلامی است.

 

وی با بیان اینکه نهضت های دانشجویی همواره در ایران عدالت خواه، حق جو و ضداستعماری و استثماری بوده اند، تصریح کرد: لذا با توجه به این زمینه، به نظر می رسد دانشجویان در تعالی و تولید علمی در کشور نقش بسزایی داشته باشند و در راستای برنامه های توسعه کشور گام بردارند. پس از این جهت می توان گفت دانشجویان انقلابی وظیفه خودشان را پیگیری برنامه های پیشرفت قلمداد می کنند چراکه این مهم متضمن عدالت اجتماعی و در مقابل استعمار و استثمار است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: فعالیت های علمی دانشجویی که تاکنون شکل گرفته بسیار اثرگذار است به گونه ای که می تواند نقش مهمی را در تبیین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ایفا کند. این فعالیت ها با همراهی اساتید انقلابی که خود جزو دانشجویان قدیم هستند در راستای تولید علم است. هریک از این دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی می توانند وظیفه تولید علم را به بهترین شکل ایفا کنند به شرط آنکه به شکل جدی در مسیر علم آموزی قدم بر دارند.

 

کد خبر 590657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha