به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، ادامه همکاری ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم، بررسی اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی برخط، ثبات منطقه، بویژه عراق و سوریه باید مبنای تعامل ایران و ترکیه برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
ادامه همفکری و همکاری مشترک ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم
حجت الاسلام حسن روحانی و "ولادیمیر پوتین"، روسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه طی تماسی تلفنی، درباره مهمترین مسایل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفت و گو و تبادل نظر کردند. حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این گفتوگوی تلفنی که دوشنبه شب انجام شد، با قدردانی از ابراز همدردی رییس جمهوری روسیه در مورد حادثه برخورد دو قطار در سمنان، از روند مثبت همکاریهای دو کشور بهویژه در زمینههای اقتصادی استقبال کرد و اظهار داشت: همکاریهای تهران – مسکو مسیر مناسبی را طی میکند که این مسیر باید بیش از پیش هموارتر گردد.
دکتر روحانی با اشاره به کمیسیون مشترک دو کشور که قرار است بزودی در تهران تشکیل شود، گفت: ما امیدواریم هرگونه مانع احتمالی در روند توسعه روابط تهران و مسکو، در این کمیسیون برطرف و تحرک بیشتری در روابط دو کشور از جمله با تسهیل همکاریهای بانکی و لغو روادید، ایجاد شود.
رییس جمهوری در ادامه با ابراز خرسندی از روند مثبت همکاری های ایران و اوراسیا، به برگزاری موفقیتآمیز نشست روسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در باکو اشاره کرد و گفت: دور بعدی این مذاکرات در تهران، به این همکاریهای سهجانبه و منطقهای شتاب بیشتری خواهد بخشید.
دکتر روحانی با اشاره به همفکری و همکاریهای مشترک ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم از جمله در سوریه و اثرات تاریخساز این همکاریها در تقویت ثبات منطقه، گفت: راهحل نهایی سوریه تنها از طریق مذاکره سیاسی و احترام به حقوق ملت و مردم آن کشور که تصمیمگیر اصلی و نهایی درباره آینده سوریه هستند، قابل دستیابی است.
"ولادیمیر پوتین" نیز در ابتدای این گفتوگوی تلفنی، با ابراز مراتب تسلیت خود و ملت روسیه بابت سانحه برخورد دو قطار در سمنان به دولت و ملت ایران، به همکاریهای دو کشور در حوزههای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی اشاره کرد و اظهار داشت: مسکو مصمم است سطح همکاریهای خود با تهران را در همه عرصهها بیش از پیش ارتقاء بخشد.
رییس جمهوری روسیه گفت: ارتباطات نزدیک مقامهای ارشد دو کشور موجب شده که حجم مبادلات اقتصادی تهران و مسکو طی سه ماهه نخست امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری یابد که این روند مثبت رو به رشد همکاریهای دو کشور باید بیش از پیش تقویت شود.
وی تصریح کرد: نشست کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور در تهران، گامهای بعدی در تقویت این همکاریها را هماهنگتر خواهد ساخت و نوید بخش همکاری دو کشور در اجرای طرحهای بزرگی در حوزههای هستهای، نفت و گاز و حمل و نقل خواهد بود.
پوتین با اشاره به خط اعتباری کشورش برای پیشبرد سریعتر طرحهای مشترک از جمله احداث نیروگاه در بندرعباس و برقی کردن خط راهآهن اینچهبرون به گرمسار گفت: مسکو برای نقشه راه توسعه همکاریهای صنعتی و تجاری با ایران ارزش بالایی قائل است و شرکتهای بزرگ روسیه از جمله در حوزه نفت و گاز علاقهمند به گسترش همکاری با شرکای تجاری خود در ایران هستند.
رییس جمهوری روسیه به همکاریهای منطقهای دو کشور اشاره کرد و گفت: ایران و روسیه شرکای یکدیگر در زمینه حلوفصل بحرانهای منطقه بوده و خواهند بود و این همفکری و همکاری ها بهویژه در سوریه تا نجات مردم سوریه از دست تروریستها ادامه می یابد.
روسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه همچنین در این گفتوگو با بررسی تحولات اخیر بازار جهانی نفت و تاکید بر ضرورت هماهنگی بیشتر میان همه تولید کنندگان نفت در عرصه جهانی، توافق کردند که در این مسیر، همکاریهای لازم را به عمل آورند.
سیاستها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی برخط بررسی شد
شورای عالی فضای مجازی به ریاست حسن روحانی رییس جمهوری برگزار شد و در این جلسه اعضای شورا با عنایت به گسترش فعالیتهای مختلف در شبکههای اجتماعی، سیاستها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی برخط را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در ابتدای این جلسه که شامگاه شنبه برگزار شد، فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه پوشش اینترنت و خدمات فنی و محتوایی در شبکههای اجتماعی از سوی دستگاههای متولی و نهادهای فرهنگی مرتبط برای زائرین اربعین حسینی را ارایه کرد.
مقصران برخورد۲ قطار مسافربری در سریعترین زمان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد
اسحاق جهانگیری در این نشست با تسلیت این مصیبت دردناک به عموم ملت ایران بویژه مردم متدین و انقلابی آذربایجان شرقی، همه دستگاه های مرتبط را موظف کرد تا با بررسی دقیق، فوری و همه جانبه موضوع، عوامل و مقصران بروز این حادثه ناگوار را برای محاکمه به مراجع قضایی معرفی کنند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری، رییس جمهور و خواست و مطالبه مردم برای بررسی دقیق و سریع ابعاد ماجرا ، اظهار داشت: کمیته ای برای پگیری این حادثه تلخ به ریاست مهندس ترکان مشاور رییس جمهور تعیین کردم تا این کمیته ضمن بررسی ابعاد مختلف این حادثه، در اسرع وقت گزارش کامل و جامع خود را ارائه نماید.
جهانگیری در این جلسه ضمن دستور به وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر کشور برای شناسایی سریع جان باختگان و فراهم آوردن شرایط دفن اجساد، از رسانه ملی خواست تا با اطلاع رسانب دقیق و فنی ابعاد سانحه، افکار عمومی را در جریان جزئیات این اتفاق ناگوار قرار دهد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در سالهای اخیر راه آهن جمهوری اسلامی ایران شاهد پیشرفت های چشمگیری از جمله نصب سیستم های پیشرفته و تمام اتوماتیک بوده و قطار به عنوان ایمن ترین وسیله برای به حساب می آید، بر تلاش برای کمتر شدن حوادث ناشی از خطای انسانی در حمل و نقل بار و مسافر تاکید کرد و از کمیسیون عالی سوانح راه آهن خواست در اسرع وقت بابررسی دقیق موضوع مشخص کند که چرا و چگونه با وجود سیستم های پیشرفته کنترل کننده و به رغم هشدارهای داده شده توسط سیستم، این اتفاق دلخراش روی داده است.
معاون اول رییس جمهور ضمن آرزوی علو درجات برای جان باختگان این حادثه غم انگیز که برای زیارت مرقد مطهر حضرت امام رضا (ع) در سالروز شهادت آن حضرت عازم مشهد بودند، برای بازماندگان این سانحه و حادثه دلخراش روزهای اخیر که در آن جمعی از هموطنان عزیزمان پس از زیارت عتبات عالیات و راهپیمایی اربعین حسینی در عراق به دست تروریست های تکفیری داعش به خاک و خون کشیده شدند، طلب صبر و اجر کرد.
در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، کشور و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداران آذربایجان شرقی و سمنان ، رییس راه آهن جمهوری اسلامی ایران، رئیس اورژانس کشور و سایر مسولان مرتبط با حادثه تصادف قطار حضور داشتند، عاشوری رییس کمیسیون عالی سوانح راه آهن در گزارش اولیه خود از نحوه بروز سانحه، عملکرد سیستم الکترونیک هوشمند مدیریت حمل و نقل ریلی را بدون خطا ارزیابی کرد و تصمیم نادرست و خطای فاحش انسانی چند نفر نظیر لوکوموتیوران، مسئول سیستم کنترل کننده هوشمند و مسئول کنترل خط را از عوامل بروز این حادثه ناگوار دانست.
وی با اشاره به اینکه تمام مکالمات میان لوکوموتیوران، مسئول سیستم کنترل کننده هوشمند و مسئول کنترل خط ضبط شده است، گفت: در اولین فرصت ممکن این کمیسیون نظر فنی و نهایی خود را برای تصمیم گیری مسئولان ارشد کشور ارایه خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به اینکه افکار عمومی به حق پیگیر چرایی وقوع حوادث این چنینی است، گفت: برای تصمیم گیری صحیح در این باره نیازمند تکمیل مستندات کافی هستیم و با تشکیل کمیته بررسی این موضوع زیر نظر معاون اول رییس جمهور و کمیسیون عالی سوانح راه آهن امیدواریم در سریع ترین زمان ممکن افکار عمومی را در جریان جزئیات و عوامل بروز حادثه قرار دهیم.
وزرای کشور و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز درباره نحوه امداد رسانی و کمک به مجروحان در بیمارستان های دامغان و سمنان ارایه کرده و تاکید کردند با بسیج همه امکانات کار شناسایی جان باختگان و رسیدگی به مصدومان را در دستور کار قرار داده اند.
استاندار سمنان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه این اتفاق ناگوار در حد فاصل دو ایستگاه رخ داده است، گفت: به رغم صعب العبور بودن مسیر و فقدان جاده و سرمای شدید هوا، امداد رسانی در سریع ترین زمان ممکن انجام شد. وی ضمن اشاره به بازداشت سه نفر از عوامل بروز حادثه توسط دادستانی استان سمنان، آمادگی این استان برای کمک به کمیته تشکیل شده برای بررسی ابعاد مختلف ماجرا را نیز اعلام کرد.
استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره به آلام و اندوه فراوان مردم شریف آذربایجان شرقی از بروز این حادثه تلخ، رسیدگی سریع، دقیق و بدون اغماض به این حادثه تلخ و معرفی مقصران را خواست اصلی مردم به ویژه مردم آذربایجان شرقی دانست و از فراهم شدن تمهیدات لازم برای شناسایی و انتقال اجساد به تبریز و دفن آنها خبر داد.
ثبات منطقه، بویژه عراق و سوریه باید مبنای تعامل ایران و ترکیه باشد
رییس جمهوری روز شنبه در دیدار «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه، رفت و آمدهای منظم، رایزنی و مشورت مسئولان ایران و ترکیه در زمینه مسایل مهم دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را حائز اهمیت خواند و افزود: خوشبختانه روابط خوبی میان مسئولان دو کشور برقرار است که توسعه مناسبات و همکاریهای خوب و دوستانه تهران – آنکارا را به دنبال خواهد داشت.
روحانی با اشاره به اینکه مردم ترکیه در حادثه کودتای نافرجام در این کشور نشان دادند به رأی خود و دمکراسی وفادار بوده و در شرایط کنونی جهان نمیتوان کودتا را به مردم یک کشور تحمیل نمود، گفت: متأسفانه غرب در موضوع دمکراسی از استانداردهای دوگانهای استفاده میکند و در مقام عمل به آنچه که در مورد دمکراسی و مردمسالاری میگوید، وفادار نیست.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه ثبات و امنیت منطقهای بویژه در عراق و سوریه باید مبنای تعامل و همکاری ایران و ترکیه باشد، گفت: همفکری ایران و ترکیه به نفع صلح و ثبات منطقه بوده و امروز که منطقه در شرایط حساسی قرار دارد، گسترش همکاری، همفکری و رایزنی تهران – آنکارا میتواند در حل و فصل مسایل تأثیرگذار باشد.
دکتر روحانی اظهار داشت: اگر قدرتهای مهم منطقه در کنار یکدیگر باشند، مشکل عراق و سوریه بدون نیاز به قدرتهای خارجی، حل و فصل خواهد شد. اما امروز آنچه اهمیت دارد این است که کشورهای همسایه بتوانند نقش سازنده خود را در حل مشکلات منطقه به خوبی ایفا کنند.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه ایران و ترکیه در اصول مهم منطقهای اتفاق نظر دارند، گفت: حفظ تمامیت ارضی و وحدت ملی در عراق و سوریه، شکلگیری حکومت در این کشورها با دمکراسی و رأی و نظر مردم ، جلوگیری از کشتار مردم و تخریب زیربناها و کمک به آوارگان و مجروحان برای بازگشت به خانه های خود از جمله اقداماتی است که باید برای حل بحرانها در منطقه انجام شود.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: منطقه در شرایط حساسی قرار دارد و همفکری و رایزنیهای دوجانبه میتواند در حل و فصل مسایل مهم تأثیرگذار باشد. آنچه امروز برای ما اهمیت دارد، ایجاد صلح و ثبات در منطقه، بازگشت مردم به خانههای خود و برقراری دمکراسی و حاکمیت نظر مردم سوریه و عراق است.
دکتر روحانی همچنین با اشاره به ضرورت تلاش مسئولان برای اجرایی شدن توافقات بر استفاده از فرصتها و توانمندیهای ایران و ترکیه در راستای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور و توسعه، تحکیم و تقویت مناسبات و همکاریهای دو جانبه تأکید کرد.
«مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه نیز در این دیدار ضمن تسلیت شهادت زائران ایرانی در حمله تروریستی حلّه در عراق و کشته و مجروح شدن تعدادی از هموطنانمان در حادثه برخورد دو قطار مسافربری، از حمایتهای دولت و ملت ایران از مردم ترکیه تقدیر و تشکر کرد.
وزیر خارجه ترکیه با تأکید بر نقش سازنده و ارزشمند ایران در مسایل بینالمللی و ضرورت برقراری صلح و مبارزه با تروریسم در منطقه، گفت: حفظ تمامیت ارضی و اتحاد ملی در عراق و سوریه به نفع ایران و ترکیه و صلح و ثبات منطقهای است.
چاوش اوغلو با بیان اینکه کشورهای غربی در مسایل منطقه تنها به دنبال منافع خود هستند، خاطر نشان کرد: امروز تلاش برای برقراری آتشبس در سوریه، برقراری وحدت ملی در این کشور، حل و فصل مسایل از طریق راهحل سیاسی و مبارزه همگانی و مشترک با گروههای تروریستی ضرورت دارد.
چاوش اوغلو با اشاره به آمادگی ترکیه برای تشکیل کمیسیون مشترک دو کشور و ارتقاء سطح همکاریها، گفت: باید تلاش کنیم تا هدف رسیدن مبادلات تجاری دو کشور به 30 میلیارد دلار، محقق شود.
وزیر خارجه ترکیه همچنین بر ضرورت توسعه، تحکیم و تقویت مناسبات و همکاریهای دوجانبه و چندجانبه و تعمیق روابط ایران و ترکیه تأکید کرد.
ارائه گزارش درحوزه آسیب های اجتماعی در اردیبهشت سال آینده به مقام معظم رهبری
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در حاشیه هشتاد و پنجمین جلسه شورای اجتماعی کشور و در جمع خبرنگاران گفت: این جلسه پس از ملاقات و ارائه گزارش به مقام معظم رهبری برگزار شد که در آن دستگاههای اجرایی گزارشهایی از عملکرد خود در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی ارائه کردند.
وی همچنین به ارائه گزارش به مقام معظم رهبری در این حوزه اشاره کرد و افزود: دستگاههای اجرایی در این جلسه گزارشهای مفصلی از اقدامات خود در مقابله با آسیبهای اجتماعی ارائه و روسای قوا نیز نظرات خود را در این خصوص اعلام کردند. رهبر معظم انقلاب نیز فرمایشاتی راهگشا و هدایتگر داشتند. همچنین موظف شدیم در شش ماه آتی جلسه دیگری در حضور مقام معظم رهبری داشته باشیم و گزارش عملکرد خود را با رویکرد انجام کارهای فوقالعاده خدمت ایشان ارائه کنیم. این جلسه در اردیبهشتماه سال 1396 برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص عملیات تروریستی حله و پیگیری دولت جمهوری اسلامی ایران گفت: با توجه به اینکه این عملیات تروریستی در کشور عراق انجام شده است، به طور جدی در دستور کار وزارت امور خارجه قرار گرفته تا پیگیری شود. همچنین رییس جمهور نیز نامهای در این خصوص نوشتهاند تا با همکاری کشور عراق این موضوع به صورت دقیق مورد پیگیری قرار گیرد.
وزیر کشور ادامه داد: قبل از برگزاری مراسم اربعین اعلام آمادگی کرده بودیم که درخصوص تامین امنیت زائران کشورمان، با کشور عراق مشارکت داشته باشیم اما این کشور پذیرفت که امنیت را خودش تامین خواهد کرد. در سنوات گذشته نیز این کار را به صورت مناسبی انجام داده است اما در مسیرهای فرعی با توجه به خلاءهایی که وجود داشته و با توجه به ناکامیها، دشمن از این فرصت استفاده کرده و دست به عملیات تروریستی زده است. بیتردید این حادثه برای ما دلخراش بوده چراکه خانواده زوار چشمانتظار این افراد هستند. تلاش میکنیم مصوبان این حادثه مشخص و با آنها برخورد شود و در مراحل آتی نیز امنیت آنها برقرار شود.
رحمانیفضلی درخصوص کاهش دمای هوا در استانهای شمالی و بروز مشکلاتی از جمله قطعی گاز در این استانها گفت: پس از بارش برف به ویژه در مازندران عمده مشکل، گاز بود چراکه این استان در انتهای خط گازرسانی قرار گرفته و در این استان فشار گاز پایین است. البته گازرسانی به میزان مصرف و تولید وابسته است اما از مراحل اولیه بروز این مشکل، همه عوامل دست به کار شدند و تمهیداتی همچون بازنگری مصرف گاز کارخانهها و یا حتی تعطیلی بعضی از آنها انجام شد.
وی تاکید کرد: تلاش شد با مدیریت نیروها، گاز به استانهای شمالی برسد اما با توجه به مسدود شدن راه در برخی نقاط این فعالیتها دچار مشکل شد. 120 گروه در استان مشغول به کار شدند تا برقرسانی و گازرسانی را انجام دهند.
وزیر کشور ضمن انتقاد از برخی اطلاعرسانیهای نادرست در این خصوص افزود: همه کسانی که میتوانستند اطلاعرسانی کنند به جای کمک به موضوع متاسفانه مشکل را برجسته میکردند قطعا چنین شیوهای کمکی به رفع مشکل نمیکرد. باید در مواقع بحران دست به دست یکدیگر بدهیم تا مشکل حل بشود و بعد از حل مشکل میتوان از مسوولان سوال کرد و با آنها درخصوص نحوه عملکرد صحبت کرد. بیتردید برجسته کردن حوادث روی روحیه مردم تاثیرات منفی خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه حضور گروههای تروریستی در کشورمان پررنگ و بیشتر نشده است، افزود: نیروهای ما با سلطهای که دارند و با رصد دقیق توانستهاند گروههای بیشتری را شناسایی و با آنها برخورد کنند. اخیرا نیز گروه تروریستی در شرق کشور قصد انجام عملیات داشت که توسط نیروهای کشورمان شناسایی و با آنها برخورد شد.
رحمانیفضلی درخصوص حادثه قطار سمنان نیز گفت: مسوولان در این خصوص توضیح دادهاند عوامل مدیریت بحران نیز در آنجا حضور پیدا کردهاند. مقرر شده است از همه ظرفیتهای استان برای رفع بحران استفاده شود ولی متاسفانه بروز چنین حوادثی در روحیه مردم اثر نامطلوب دارد. باید تلاش کنیم تا از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنیم.
الگوهای موفق در مشارکت های اجتماعی شناسایی و معرفی شوند
عبدالرضا رحمانی فضلی ،وزیر کشور در هشتاد و پنجمین جلسه شورای اجتماعی کشور که صبح امروز شنبه ۶ آذر در وزارت کشور برگزار شد ،گفت : همه باید تلاش کنیم تا نسبت به ساماندهی و مدیریت آسیب های اجتماعی و حل آن گام های موثری برداریم .
وزیر کشور با اشاره به ضرورت توجه به علت و برخوردهای ریشه ای با مسائل در کشور گفت : کار اولیه و اساسی همین است . اما باید با مظاهر ناهنجاری اجتماعی به صورت جدی برخورد کنیم زیرا مظاهر این ناهنجاری ها در سطح اجتماع آثار خاص خود را دارد .
وی در خصوص سند توسعه روستایی گفت : تهیه سند توسعه روستایی به هر یک از استان ها تکلیف شده است و در این قالب ، برای هر استان یک سند توسعه روستایی تهیه می شود و با توجه به وجود اطلاعات و آمار مورد نیاز، ظرف ماه های آینده این سند ارائه شود.
وزیر کشور گفت : ضروری است کسانی که در حوزه های اجتماعی فعال هستند در برنامه های مختلف اجتماعی و جشنواره ها مورد تشویق قرار گیرند .
وی افزود : باید با مشارکت و کمک و مساعدت مردم کارها را پیش ببریم و موضوع مسائل اجتماعی بدون همکاری اجتماعی میسر نخواهد شد .
رحمانی فضلی ادامه داد: هر یک از دستگاه ها موظف هستند که برنامه های خود را تهیه کنند تا انشاء ا.. در شورای اجتماعی آن را نهایی کنیم و در این برنامه ها ، هر دستگاهی در حوزه خود ، شاخص های اثربخشی برنامه های اجرایی را معرفی می کند .
وی با تأکید بر اینکه باید برای همه طرح های بزرگ ، پیوست اجتماعی داشته باشیم گفت : در لایحه برنامه ششم توسعه کشور یک سلسله احکام مورد نیاز اجرای برنامه به مجلس ارائه شده و خود برنامه تحت عنوان پیوست به مجلس داده شده است و نظر مجلس این است که خود برنامه ها باید در مجلس تصویب شود ولی ما در پیوست ها، برنامه های اجتماعی مفصلی را داده ایم .
وزیر کشور با تأکید بر ارائه گزارش ماهانه از برنامه های در دست اقدام گفت : تقسیم کار ملی برای برنامه های دستگاه ها ابلاغ شده است و گزارش برنامه ها به صورت ماهیانه به حضور ریاست محترم جمهوری و مقام معظم رهبری ارائه می شود .
رحمانی فضلی از مسئولین دستگاه ها خواست تا برنامه های شش ماهه آتی و فوق العاده خود را ظرف دو هفته آینده معرفی کنند و افزود : ما برنامه هایی را که فوق العاده بودن آن مشهود ، عینی و ملموس باشد مورد پشتیبانی قرار خواهیم داد و در غیر این صورت برنامه رد خواهد شد .
وی با تاکید بر توجه بیشتر دستگاه به اولویت های استانی تأکید کرد و گفت : معیار اصلی ما 5 اولویت در شهرستان ها است و باید هر یک از ابعادِ مورد توجه استان ها اعلام شود .
وزیر کشور مردم را به عنوان سرمایه های عظیم اجتماعی برشمرد و گفت : در بحث فضای مجازی آنچه که به مبانی اخلاقی، عفت عمومی و حتی انحرافات در حوزه های اعتقادی و فکری و حتی در مواردی که تهمت ها در حوزه سیاسی مطرح می شود لطمه وارد می کند باید برخورد شود.
رحمانی فضلی : دادستان و قوه قضاییه باید در این خصوص ورود و برخورد کنند و من به عنوان رییس شورای امنیت کشور از این اقدام حمایت می کنم .
وی همچنین با بیان این که در فضای مجازی برخی هر صحبتی می شود همه را به تمسخر می گیرند، گفت: اینکه نمی شود ،همه شخصیت ها را لوث می کنیم و همه افراد را هزینه کنیم ؛ این باعث از بین رفتن سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی می شود لذا دادستانی باید به صورت جدی با این مسایل برخورد کند و بنده حمایت می کنم.
وزیر کشور بر پشتیبانی از ارائه الگوهای موفق در حوزه های اجتماعی تأکید کرد و گفت : الگوهای موفق باید شناسایی شود ، کما اینکه در حوزه اقتصادی شناسایی شده است و بانک اطلاعات در اختیار استان ها قرار گرفته است و در این خصوص می بایست الگوهای موفق و مشارکت های اجتماعی را که منجر به بهبود وضعیت شده اند را شناسایی کنیم و کمک کنیم که جریانات اجتماعی تقویت شود .
بنا بر این گزارش ، در این نشست پیشنهادهای اصلاحی طرح تقسیم کار ملی برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و تصمیم گیری در مورد نحوه برنامه ریزی و اقدام برای 6 ماه آینده شامل رویکردها، اهداف و شاخص های عملیاتی پیشنهادی دستگاه ها برای کنترل و کاهش آسیب اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
دستور وزیر کشور به استانداران در پی شهادت ده ها تن از زائرین اربعین
عبدالرضا رحمانی فضلی ،وزیر کشور با صدور پیامی وقوع انفجار تروریستی در مسیر بازگشت زائرین اربعین حسینی را تسلیت گفت. متن کامل این پیام بدین شرح است:
باسمه تعالی
انفجار تروریستی در مسیر بازگشت هموطنان در خاک عراق که منجر به شهادت مظلومانه ده ها تن از زائران اربعین حسینی بدست جُهّال و عُمّال گروهک های تکفیری شد، مصیبتی بزرگ و موجب حزن و اندوه بی پایان است.
به عنوان وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، ضمن محکومیت شدید این حرکت مذبوحانه، با یکایک بازماندگان این حادثه ابراز همدردی می نمایم و تسلیت گوی این مصیبت هستم.
به استانداران محترم دستور می دهم پس از شناسایی شهدا از سوی مراجع ذیربط، با اهتمام ویژه به خانواده شهدای این فاجعه، رسیدگی فوری به وضعیت بازماندگان به خصوص خانواده های آسیب پذیر را شخصاً دنبال و وضعیت را به اینجانب گزارش نمایند.
غُفران و رحمت الهی و همنشینی با سیدالشهداء علیه السلام را برای شهدای ایرانی و غیرایرانی این جنایت و شفای عاجل و کامل را برای مجروحان و مصدومان آن، از خدای بزرگ مسألت دارم.
نظر شما