به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سوخوی ۳۰ به آسمان ایران می آید، احتمال استفاده مجدد روسیه از پایگاه هوایی ایران، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، ایران را تهدید کرد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
سوخوی ۳۰ به آسمان ایران می آید
ایران قصد دارد تا جنگنده های سوخوی ۳۰ را از روسیه خریداری کند. گفته می شود جمهوری اسلامی ایران در همین حال بخشی از صنایع دفاعی خود را از روسیه تامین می کند که پیش از انقلاب سال ۱۹۷۹ این مساله سهم آمریکایی ها بود.
سوخوی ۳۰ جنگنده ای است که دو سرنشین دارد و می تواند اهداف را در آسمان و دریا و همچنین سطح زمین مورد هدف قرار دهد. این هواپیما مافوق صوت ساخت کارخانه روسی سوخو است و به جز روسیه بسیاری از کشورهای بلوک شرق از جمله کشورهای سازمان همکاری های شانگهای از آن استفاده می کنند.
اصلی ترین استفاده کنندگان این هواپیما کشورهای هند ، ویتنام و روسیه هستند. قرار داد میان روسیه و ایران طی یک ماه اینده یعنی تا پایان ماه دسامبر میان دو طرف به امضا خواهد رسید و آنطور که طرف ایرانی می گوید این همکاری ها به صورت یک طرفه و فقط فروش نخواهد بود و سرمایه گذاری و انتقال فن آوری های روز نیز در آن گنجانده شده است.
چه چیزی وزیر خارجه ترکیه را به تهران کشاند؟
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در حالی چاوش اغلو وزیر خارجه ترکیه را به حضور می پذیرد که طرح عدم پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپایی در حال حاضر دولت اردوغان را وارد فضای پر چالشی کرده است.
در همین حال نباید از نظر دور داشت که ارزش پول ترکیه لیر به شدت کاهش یافته و به نظر می رسد فضای اقتصادی میان ترکیه و اروپا نیز بادیگر با مشکلات بسیار زیادی مواجهه شود. نباید فراموش کرد که وضعیت سوریه در حال حاضر به ضرر ترکیه در حال پیگیری است و چالش های بسیاری را متوجه آنکارا کرده است. پیروزی های ارتش به همراه کمک های روسیه و ایران باعث شد تا ترکیه مجبور شود در برخی از موضع گیری های خود عقب نشینی کند.
پیش از این نیز طی هفته های گذشته رئیس جمهوری ترکیه فارس ها خطر معرفی کرده بود. نباید از نظر دور داشت که بحران امنیتی کنونی در سوریه و چالش های پیش روی ترکیه باعث شد هاست که چاوش اغلو سراسیمه به تهران سفر کند.
مشاور امنیت ملی ترامپ:قادریم دیوار سایبری ایران را بشکنیم
فارس به نقل از وبگاه شبکه خبری «فاکس نیوز» در مطلبی نوشت: «دونالد ترامپ» رییس جمهور منتخب آمریکا روز جمعه با چرخش در قبال ایران، شخصی را به سمت مشاور امنیت ملی انتخاب کرد که خواهان ایجاد نارضایتی در ایران است.
بر پایه این گزارش، «کثلین ترویا مکفارلند» قرار است معاون امنیت ملی ترامپ شود و با «مایکل فلین» رییس امنیت ملی آتی آمریکا مشورت و همکاری نماید.
مکفارلند در سخنانی که از وی نقل قول شده، اخیرا گفته است: «هیچکس بهتر از ترامپ سیاست خارجی را نمیداند.البته او در این زمینه هنوز اعتبار و امتیازی کسب نکرده است .»
مک فارلند از مشاوران امنیت ملی دولتهای سابق آمریکا در سال 2006 و در ورود به سنا شکست خورد.
این رسانه آمریکایی در وصف مکفارلند نوشت: مک فارلند همچون ترامپ، از منتقدان توافق اتمی سال 2015 ایران با 6 قدرت جهانی از جمله آمریکا بود که به موجب آن با برداشتن تحریمها محدودیتهایی در برنامههای اتمی ایران ایجاد شد.
مک فارلند در 14 نوامبر به فاکس نیوز گفت: «ما به آنها همه چیز چون خط مقدم نبرد، پول،رفع تحریمها و مسیر به سوی ساخت جنگ افزارهای اتمی را دادیم و در مقابلش هیچ چیزی تقاضا نکردیم .»
وی در ادامه گفت، 75 درصد جمعیت ایران زیر 35 سال هستند که نشان میدهد جوانان ایرانی آرمانهای برآورده نشده دارند و تشنه کسب اطلاعات هستند اما به واسطه سانسور اینترنت عقیم مانده است.»
وی در ادامه می گوید: «ما قادریم هر موقع که بخواهیم آن دیوار سایبری را درهم شکنیم و آن زمان قادرید با افراد مورد نظرخود در تعامل باشید.آنها به مردم خود وعدههای افتضاح بسیاری دادهاند که اگر در برآورد کردنشان موفق نشوند، با مشکلات امنیتی داخلی مواجه خواهند شد.»
وی در خاتمه این رویکرد که ترامپ باید در تصمیمگیریهای سیاسی بیشتر منافع جهانی تا منافع آمریکا را نظر داشته باشد، رد کرد.
احتمال استفاده مجدد روسیه از پایگاه هوایی ایران
مهر خبر داد: رئیس کمیته دفاعی پارلمان روسیه از احتمال استفاده مجدد هواپیماهای این کشور از پایگاه هوایی همدان برای هدف قرار دادن مواضع تروریست ها در خاک سوریه در صورت بازگشت ناو «کوزنتسوف» این کشور از سواحل سوریه خبر داد.
ویکتور اوزروف گفت: در صورت استفاده نکردن از ناو کوزنتسوف برای هدف قرار دادن مواضع تروریست ها در سوریه، استفاده از پایگاه هوایی همدان در ایران ضرورت می یابد.
آسوشیتدپرس: ایران خواهان حضور قدرتمند در عرصه دریایی است
باشگاه خبرنگاران نوشت: در پی اعلام سردار سرلشگر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران مبنی بر احتمال ایجاد پایگاه دریایی در سوریه و یمن، خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این زمینه نوشت: مقامهای نظامی ایران برای نخستین بار از احتمال برپایی پایگاههای دریایی در کشوری دیگر در منطقه صحبت کردند.
آسوشیتدپرس نوشت در حال حاضر هیچ کشوری در خاورمیانه، در یک کشور دیگر این منطقه، پایگاه دریایی رسمی ندارد.
این خبرگزاری نوشت: ایران به طور مرتب کشتیهای جنگی خود را برای نبرد با دزدان دریایی به خلیج عدن اعزام می کند. این کشور همچنین رزمایشهای دریایی را در خلیج فارس و دریای عمان برگزار می کند. کشتیهای جنگی ایرانی به طور مرتب از بنادر دریایی کشورهای دوست چون شهر دوربان در آفریقای جنوبی، دیدار می کنند.
آسوشیتدپرس افزود: فرمانده کل قوای ایران نیز بارها حمایت از افزایش قدرت نیروی دریایی ایران را اعلام کرده و خواهان «تقابل قدرتمند با دشمنان» در عرصه دریایی شده است. به عقیده رهبر ایران، آینده قدرت مبتنی بر حضور قدرتمند در دریاهاست.
آسوشیتدپرس در ادامه با اشاره به تنوع تسلیحات دریایی ایران تصریح کرد ایران دهها کشتی جنگی و زیر دریایی سبک و کیلو کلاس در اختیار دارد و البته مجهز به صدها قایق تندرویی است که به ادعای این خبرگزاری، چهار فروند از آنها اوائل سال جاری میلادی موجب آزار یک کشتی جنگی آمریکایی شدند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح امروز در همایش گردهمایی فرماندهان مناطق دریایی که در ستاد نداجا برگزار شد، اظهار داشت: در مسأله حضور در دریاهای دور و مقابله با دزدان دریایی کارهای بزرگی شده است و بایستی مانند ناوگان دریای عمان، ناوگانی خاص اقیانوس هند داشته باشیم. نیاز به پایگاههایی در دور دست داریم و شاید در زمانی امکان داشته باشد که در سواحل یمن یا سوریه پایگاه داشته باشیم و یا پایگاههایی در جزایر و یا به صورت شناور باشد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، ایران را تهدید کرد
فارس نوشت: «موتی آلموز» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی روز دوشنبه طی اظهاراتی غیرمسئولانه جمهوری اسلامی ایران را مستقیما تهدید کرده و مدعی شد ایران باید از نبردهای قبلی اسرائیل درباره قدرت ارتش آن درس بگیرد.
وی در گفتوگو با روزنامه سعودی «ایلاف» ضمن ادعای اینکه ایران را نباید بعنوان تهدید درنظر گرفت، اظهار داشت تهران بعد از توافق هستهای با قدرتهای جهانی بههیچوجه میانهرو نشده است.
سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل گفت: «ایران تغییری نکرده است، نه قبل از توافق هستهای و نه بعد از آن. اهداف آن مانند قبل باقی مانده است از جمله باز کردن جای پا در منطقه و سوزان نگه داشتن آتش جنگ در آن... ما آن را میدانیم و با آن نیز مواجه شدهایم.»
ایران باید از (سرنوشتی که بر سر) «غزه» آمده درس گرفته و ببیند چگونه حملات راکتی و تونلکنی به اسرائیل، سه جنگ هوایی را در سالهای اخیر برای غزه به ارمغان آورده و بخش زیادی از این سرزمین را نابود کرد.
به نوشته پایگاه خبری «تایمز اسرائیل» ریاض که تهران را بعنوان یک تهدید منطقهای بزرگ میبیند، یکی از چندین کشورهای سنّی است که برای مقابله با توافق هستهای به اسرائیل روی آورده است.
درپی تلاش برای گرم کردن روابط اسرائیل و عربستان سعودی، روزنامه ایلاف با مقامات مختلف اسرائیلی از جمله ژنرالهای ارتش، وزیران کابینه، نمایندگان کنست و دیپلماتهای این رژیم مصاحبههایی را انجام داده است.
ویزای ایران و روسیه لغو شد
مهر خبر داد: به موجب توافقی که میان وزارت خارجه ایران و بخش کنسولی وزارت خارجه روسیه حاصل شد، گردشگران ایرانی و روسی از پس برای سفر به مسکو و تهران نیازی به اخذ ویزا نخواهند داشت.
این توافق در پنجمین نشست شورای همکاری های کنسولی دو کشور حاصل شده است.
اسپوتنیک به نقل از «مایا لومیدز»، رئیس اتحادیه مجریان تور روسیه نوشت: توافق جدید حاصل شده میان ایران و روسیه، موجب افزایش قابل ملاحظه سفر گردشگران میان دو کشور خواهد شد، دقیقا مانند اتفاقی که میان دو کشور چین و روسیه رقم خورد. گروههای توریستی که حداقل پنج نفر باشند، برای سفر به روسیه و بالعکس نیازی به اخذ ویزا نخواهند داشت. البته تنها تعداد محدودی از مجریان تور در دو کشور مجاز به ارائه این تورها هستند و آژانسهای ارائهدهنده این خدمات باید به تائید طرفین برسند.
«یوگنی ایوانف»، رئیس بخش کنسولی وزارت خارجه روسیه نیز اعلام کرد: براساس توافق جدید میان تهران و مسکو که در پنجمین نشست شورای همکاری کنسولی دو کشور بدست آمد، از این پس گروههای گردشگران پنج تا ۵۰ نفره که قصد سفر بین دو کشور را داشته باشند، برای مدت ۱۵ روز اقامت، نیاز به اخذ ویزا نخواهند داشت.
نظر شما