به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر علیرضا جمشیدی معاون وزیر دادگستری و رئیس تعزیرات حکومتی کل کشور در ششمین نشست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گیلان که عصر امروز(6 آذر) در سالن اجتماعات شهید انصاری استانداری گیلان در رشت برگزار شد، گفت: مرز تخلف و جرم در همه دنیا جدا شده است و به تخلفات با دیده ویژه رسیدگی میشود.
وی با بیان اینکه تخلف عدول از مقررات و نظاماتی است که دولت برای اداره بهتر امور وضع میکند و خود متولی رسیدگی به آن است نه نظام قضایی، اظهار کرد: جرم دارای قبح ذاتی و شرعی بوده اما تخلف محدودهای است که دولت برای اداره امور، مقرراتی را مانند نظام مالیاتی، ثبتی و گمرکی وضع میکند.
جمشیدی، درباره چارچوب رسیدگی به تخلفات، گفت: سرعت رسیدگی به تخلفات بیشتر است و به همین منظور باید بخشی از نظارت و رسیدگی به تخلف به اصناف، وزارت بهداشت و صنعت و معدن واگذار شود.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید دسترسی آسان تری به نهادهای رسیدگی کننده به تخلف داشته باشند، گفت: ضرورت دارد سامانهای طراحی کنیم که نظام رسیدگی الکترونیکی شده و خسارت زیان دیده به سرعت تامین شود.
مبارزه با فساد سخت است
رئیس تعزیرات حکومتی کل کشور به انتظارات رهبر معظم انقلاب در مبارزه با فقر و بیکاری اشاره کرد و گفت: مبارزه با فساد کار سختی است و اگر حمایتهای رهبر معظم انقلاب نبود کار مبارزه با قاچاق بسیار سخت تر بود.
وی قاچاق کالا را یک بحث فرا اقتصادی دانست و گفت: هنگامی که صدها مرکز تولیدی به خاطر قاچاق کالا تعطیل میشود دیگر نمیتوان به پدیده قاچاق کالا نگاه صرفاً اقتصادی کرد.
معاون وزیر دادگستری درباره تبعات فرهنگی قاچاق کالا، اظهار کرد: کم اظهاری، نپرداختن مالات و شفاف نکردن درآمد از تبعات فرهنگی قاچاق کالا است.
وی افزود: کسانی مالیات نمیپردازند که بیشترین درآمد را دارند.
جمشیدی با بیان اینکه قاچاق کالا منشا فساد در سیاست نیز میشود، گفت: پولهای کثیفی که تحت عنوان پولشویی، قوانین سختی برای مبارزه با آن در دنیا وضع میشود حتی میتواند دولتها را نابود کند.
وی اضافه کرد: پولهای نامشروع حاکمیت را فاسد کرده و حاکمیت فاسد رو به اضمحلال میرود.
رئیس تعزیرات حکومتی کل کشور، به خطر افتادن حوزه سلامت مردم را از دیگر تبعات منفی کالای قاچاق برشمرد و گفت: کالاهایی مانند مواد آرایشی و بهداشتی، اقلام مورد استفاده در ارتوپدی و لنزهای تقلبی، سلامت و جان مردم را به خطر میاندازد.
وی تاکید کرد: مبارزه با قاچاق چون خسارت وارد میکند قابل اهمیت است.
مبارزه با قاچاق کالا وظیفهای همگانی
جمشیدی با اشاره به اینکه مبارزه با قاچاق تنها وظیفه تعزیرات، نیروی انتظامی و قوه قضائیه نیست، گفت: باید دست به دست هم دهیم و بر این بحران غلبه کنیم.
وی دو حوزه ورود و عرضه کالا را در مبارزه با قاچاق کالا قابل اعتنا و اهمیت تصیف کرد و گفت: باید در حوزه ورود مقابله فراگیر و گسترده انجام شود و از عرضه هم غافل نشد.
معاون وزیر دادگستری اذعان داشت: شدت مقابله در سطح عرضه مانند مقابله با ورود نیست و با حضور اصناف و صنعت و معدن و همچنین اعمال اقدامات پیشگیرانه و جلسات توجیهی تا حد زیادی قابل مهار است.
وی مشکلات گمرکی، امکانات، قانونی و انتظامی را از سختیهای مبارزه با قاچاق کالا خواند و خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی با وجود کمبود امکانات و نیرو اگر بیشتر به تعزیرات کمک کند جریمههای بیشتری وصول شده و کشفیات کالای قاچاق افزایش پیدا میکند.
جمشیدی، مبارزه با کالای قاچاق در حوزه دارو، لوزام آرایشی و بهداشتی و لوازم خانگی را دارای اولویت ویژه دانست و گفت: از نظر استفاده از کالای قاچاق، فساد در آرایشگاههای زنانه بسیار است.
رئیس تعزیرات حکومتی کل کشور اعلام کرد: قیمتهای نجومی در آرایشگاههای زنانه در حال تغییر فرهنگ زن ایرانی است.
نظر شما