به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، غلامحسین شافعی امروز ( 6 آذر) در شورای اداری خراسان جنوبی با اشاره به توجه ویژه مقام معظم رهبری به مسائل اقتصادی، اظهار کرد: ریشه بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی و سقوط اخلاقی در جامعه مسائل اقتصادی است بنابراین توجه ویژه به این موضوع اثرگذاری خود را بر مسائل فرهنگی و اخلاقی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در توسعه یافتگی مشکل داریم، افزود: متاسفانه مفهوم رونق و توسعه را با هم یکسان در نظر گرفته ایم و با این اشتباه گاهی به رونق می رسیم اما در مسیر توسعه قرار نمی گیریم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: با تزریق منابع مالی برای ایجاد رونق ظاهری در بخش های از کشور که شاید غیر از تولید باشد به توسعه نمی رسیم.
شافعی با بیان اینکه شرط اول توسعه یافتگی پذیرش این است که سیستم سازی در مسائل اقتصادی مبنای تحول است، گفت: بسیاری از موارد در کشور افراد بجای سیستم نشسته و تصمیم می گیرند به همین دلیل وقتی افراد در سازمان تغییر می کنند رفتار مختلفی مشاهده می کنیم و سیستم به راه خود ادامه نمی دهد.
وی نبود استراتژی مشخص و برنامه توسعه متوازن را مشکل اساسی کشور دانست و ادامه داد: هر دولتی سرکار آمده یک استراتژی نوشته است و در دولت دیگر این استراتژی کنار گذاشته شده و برنامه دیگری مینویسد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران از تدوین برنامه توسعه متوازن خبر داد و بیان کرد: در این برنامه های بخش خصوصی حضور و مشارکت دارد.
شافعی با تاکید بر اینکه اگر در مسائل اقتصادی خود را ملزم به اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری کنیم بسیاری از مسال حل می شود، افزود: جوانان و نیروی کار این کشور به لحاظ هوشی در سطح بالایی هستند.
وی در خصوص برنامه توسعه ای کشور، عنوان کرد: تا نگاه توسعه اقتصادی از روستا آغاز نشود در به همین پاشنه خواهد چرخید و اگر نگاهمان تنها به توسعه شهری باشد نتیجه آن جزء مهاجرت، نابودی اقتصاد روستا و افزایش مسائل حاشیه نشینی نخواهد بود بنابراین باید برنامه توسعه ای از روستاها شروع شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه برنامه ششم در مجلس است، گفت: باید بت بلند بالای تمرکزگرایی در کشور شکسته شود و توزیع قدرت در برنامه های توسعه ایجاد کنیم و مناطق مختلف کشور بر اساس خصوصیت هایی که دارند در تدوین برنامه های کشور مشارکت کنند و برنامه توسعه ملی ایجاد شود.
شافعی یادآور شد: اکنون در مسئله بودجه نگاه به استانداران یک نگاه هزینه ای است و این امر با توسعه مغایرت دارد باید امکان نگاه درآمدی برای استانداران ایجاد شود.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات نبود اولویت بندی، مکان یابی و ظرفیت سنجی در برنامه های توسعه ای در بخش تولید است، افزود: این گسترش بی مهابا بدون ظرفیت سنجی و مکان یابی آینده خوبی برای تولید ترسیم نخواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: اکنون همه به دنبال شکستن رکود هستیم و منابع جدید هم اختصاص یافته اما آیا همه واحدهای مشکل دار یا در حال تعطیل باید زنده شوند یا صلاح است برخی هیچ گاه زنده نشوند؟ آیا این منابع محدود را باید به صورت فله ای توزیع کنیم یا تشخیص دهیم این آمپول را نباید به مرده زد؟
شافعی با اشاره به اینکه رکود کشور ابتدا از تولید آغاز شده و در ادامه سایر بخش ها را در بر گرفته، تصریح کرد: بنابراین برای خروج از این رکود باید از تولید آغاز کنیم تا در ادامه مشکلات دیگر حل شود.
وی به اقتصاد برون مرزی اشاره کرد و ادامه داد: دولت با اقدامات خود دید جهانی را نسبت به ما تغیر داد و درب های مذاکره را باز کرد و اکنون دراتاق بازرگانی با ترافیک کاری روبه رو هستیم و گاهی اوقات در برنامه ریزی دچار مشکل می شویم اما باید از این موقعیت بسیار خوب بهترین استفاده را داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه به دنبال اتصالات استانی با سایر کشورها هستیم، گفت: امیدواریم بیرجند با ظرفیتهای بالایی از جمله نیروی انسانی دارد بتواند در این ارتباط نقش آفرینی کند.
نظر شما