به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، امروز(22مرداد) در جلسه تفسیر موضوعی قرآن کریم که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با بیان اینکه خداوند دو غریضه جلب منفعت و دفع ضرر را در وجود انسان قرار داده است، تصریح کرد: تمام صنایع و پیشرفت هایی که نصیب انسان شده به وسیله این دو نیروست که می خواهد فوایدی را برای خود جلب و ضررهایی را دفع کند و حتی عبادات و اطاعات و تذهیب نفوس از اینها سرچشمه می گیرد.
وی با اشاره به اینکه اگر دو نیروی جاذبه و دافعه در وجود انسان جریان داشته باشد ضربان قلب متعادل است وگرنه انسان بیمار می شود، گفت: در جهان منظومه شمسی نیز این دو نیرو وجود دارد، نه به سوی خورشید جذب می شوند و نه فرار می کنند.
این مرجع تقلید، ادامه داد: پیامبران هم براساس همین منطق، مبشرین و منذرین بودند. بیم می دادند چرا که نیروی بازدارنده است و بشارت می دادند چراکه نیروی تشویق و جاذبه است.
آیت الله مکارم شیرازی، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تبلیغات مسلمانان برای اسلام باید متنوع باشد، خاطرنشان کرد: باید از همه ابزارها استفاده و از طریق روزنامه، صدا و سیما، اینترنت و اردوهای زیارتی اسلام را برای جوانان معرفی کرد.
وی تاکید کرد: برخی ها فکر می کنند تبلیغات باید تنها در داخل مسجدها وحسینیه ها باشد اما اینطور نیست.
این مرجع تقلید، با بیان اینکه حضرت نوح(ع) هم بشارت معنوی و هم مادی به یارانش می داد، گفت: نعمت معنوی نوح پیامبر این بود که می گفت خداوندا تو همان کسی هستی که یک در به سوی عالم عفو و گذشت باز کردی و آن را در توبه گذاشتی، برخی می گویند ما آنقدر گناه کردیم که خداوند دیگر ما را نمی بخشد، این خود گناهش از همه بدتر است.
آیت الله مکارم شیرازی، با اشاره به بشارت مادی نوح پیامبر اظهار داشت: نوح به یارانش می گفت اولین بشارت مادی خداوند این است که نعمت باران را برای شما می فرستد، دوم اینکه اموال فراوانی به شما می دهد، فرزندان سالم و نیرومندی که می توانند شما را یاری کند در اختیارتان قرار دهد و نهرهای فراوان در اختیار شما می گذارد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه همه دنیا امروز در بحران است، تصریح کرد: امریکا که ثروتمندترین کشور دنیا بود امروز گرفتار بحران است، اروپا و خاورمیانه ما هم گرفتاربحران است آیا احتمال نمی دهیم اینها نتیجه گناهان و معاصی باشد؟این مرجع تقلید، در پایان گذران عمر انسان را درس خداشناسی دانست و گفت: دوران جوانی انسان می گذرد و دوران پیری می رسد که انسان دیگر مثل بچه می شود، بچه کوچک آب دهانش را نمی تواند نگهدارد و لبهایش قوت ندارد در سن پیری هم حالت ناتوانی اش برمی گردد، این یک درس خداشناسی است.
پایان پیام/
نظر شما