خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: مثلث طلایی ایران، روسیه و چین مانعی در برابر غرب، طرح سنای تگزاس برای تشدید تحریمهای این ایالت علیه ایران، پادشاه اردن مدعی شد: ایران از تروریسم حمایت می کند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
مثلث طلایی ایران، روسیه و چین مانعی در برابر غرب خواهد بود
یک نشریه اروپایی نوشته است که روسیه، چین و ایران میتوانند مثلثی طلایی را در اوراسیا تشکیل دهند و این موضوع هم شامل مسایل اقتصادی، سیاسی و هم نظامی میشود. این کشورها میتوانند به این ترتیب مانعی در برابر غرب ایجاد کنند.
بنابر گزارش پایگاه اینترنتی کنترا مگزین، در صورتی که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا پس از آغاز به کار با نزدیک شدن به روسیه بخواهد مواضع سختتری را علیه ایران و چین اتخاذ کند، در این صورت این سه کشور با همکاری هرچه بیشتر میتوانند در سطوح مختلف هرچه بیشتر قدرتمند عمل کنند.
با وجود تفاوت این سه کشور به طوری که روسیه ساختار مسیحی و دموکراتیک دارد و چین ساختار بودایی- کمونیستی و ایران هم کشوری اسلام-شیعی است اما این کشورها میتوانند به صورت قدرتی در سطح قارهای عمل کنند.
در جریان دیدار «چانگ وانگ کوان» وزیر دفاع چین با «حسن روحانی» رئیسجمهور و «حسین دهقان» وزیر دفاع ایران توافقی امضا شد که به این وسیله همکاری نظامی میان دو کشور توسعه مییابد. بنابر این توافق، دو کشور در زمینه همکاری رزمایش نظامی و همکاری در هر شاخهای که تهران به آن به چشم امنیت منطقهای نگاه میکند با هم کار میکنند و ایران هم در مقابل اعلام آمادگی کرد که تجربیات در زمینه مقابله با گروههای تروریستی در عراق و سوریه را در اختیار چین بگذارد.
از طرفی «ویکتور اوزروف» رئیس شورای دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون روسیه در تهران درباره معاملهای تسلیحاتی به ارزش تقریبی ۱۰ میلیارد دلار رایزنی کرد. قرار است تانک T-۹۰، سیستم توپخانهای، جنگنده و بالگرد نظامی در اختیار ایران قرار گیرد.
در این گزارش آمده است که در موارد مربوط به روابط اقتصادی به همکاری توجه شده است و آنچه میتوان آن را به «جاده ابریشم» تعبیر کرد ایران، روسیه و چین را به هم پیوند میدهد و با وجود تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران، حجم تعاملهای اقتصادی میان تهران و پکن از ۴۰۰ میلیون دلار در سال ۱۹۸۹ به حدود ۵۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ افزایش داشته است.
همچنین شمار اعضای اتاق بازرگانی چین و ایران هم از سال ۲۰۰۱ از ۶۵ عضو به حدود ۶ هزار عضو افزایش داشته است و انتظار میرود که در جریان ۱۰ سال آینده حجم روابط اقتصادی ایران و چین به ۶۰۰ میلیارد دلار در سال افزایش یابد.
روسیه هم میکوشد تا روابط اقتصادی خود را با تهران همانطور که در روابط ایران و چین افزایش داشته است، گسترش دهد و این موضوع به ویژه پس از رفع تحریم اقتصادی غرب علیه ایران اهمیت دارد. از این رو میتوان گفت که مثلث طلایی در قلب اوراسیا میتوانند به زودی شاهد دورانی طلایی باشد.
طرح سنای تگزاس برای تشدید تحریمهای این ایالت علیه ایران
یک سناتور آمریکایی در سنای ایالتی تگزاس، با نوشتن لایحهای قصد دارد تحریمهای فعلی این ایالت علیه ایران را توسعه دهد.
تحریمهای فعلی ایالت تگزاس بر ایران فقط شامل ممنوعیت سرمایهگذاری سازمانهای بازنشستگی و از کارافتادگی این ایالت در ایران یا تجارت با شرکتهایی است که با ایران همکاری میکنند. مانعی نیز در استفاده ادارات دولتی و زیربخشهای سیاسی از مالیات مردم این ایالت برای بستن قرارداد با چنین شرکتهایی نیست.
به نوشته پایگاه خبری «بریتبارت»، سناتور «ون تیلور» که پیشنویس طرح توسعه تحریمهای ایالت تگزاس بر ایران را آماده میکند، گفت: «تگزاس باید اقدامات تحریمی گذشته خود را تقویت کرده و به تعهدش در نرسیدن حتی یک دلار از مالیاتهای مردم به سازمانها یا رژیمهای تروریستی که قصد آسیب زدن به آمریکاییها یا نابود کردن راه زندگی ما را دارند، پایبند باشد.»
قانون جدیدی که تیلور پیشنهاد میکند، حفرههای قوانین تجاری تگزاس را ترمیم کرده و اطمینان حاصل میکند که تجارتی با ایران انجام نشود.
مهر:
مسکو همواره خواستار عادی سازی روابط با آمریکا بوده است
«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه طی سخنانی از بهبود رابطه میان مسکو و واشنگتن حمایت کرده و گفت که مسکو همواره خواستار عادی سازی روابط با واشنگتن بوده است.
«پوتین» گفت: ما همیشه خواستار روابطی عادی (با آمریکا) بوده ایم.... ما همیشه گفته ایم که هرگونه محدودیت در زمینه های همکاری تجاری و اقتصادی برای همه مضر است.
رئیس جمهوری روسیه همچنین با اشاره به تحریم های ضد روسی گفت که ما برای برداشته شدن تحریم ها کوشش نمی کنیم.
وی در این خصوص افزود: (در این مورد) تصمیم باید توسط شرکای ما در آمریکا و اروپای غربی گرفته شود.
مشارکت ایران در توسعه پالایشگاه های شرکت نفت چنای هند
یک شرکت هندی فعال در زمینه نفت از تصمیم خود برای سرمایه گذاری ۵.۵ میلیارد دلاری در پالایشگاهی با مالکیت مشترک میان این شرکت و ایران خبر داد.
به گفته مدیرعامل این شرکت قرار است با انجام این سرمایه گذاری تدریجی، میزان تولید این پالایشگاه به ۳۰۰ هزار بشکه در روز برسد تا بتوان از محصول نفتی آن برای استفاده در هند به عنوان بزرگترین اقتصاد رو به رشد جهان استفاده شود.
ایران قرار است مالکیت ۱۵.۴% از این دو واحد تولیدی با نام «ناگاپاتینام» واقع در استان چنای در جنوب هند را بر عهده بگیرد.
«بی. آشوک»، مدیر عامل این دو واحد تولیدی که از زیر مجموعه های «شرکت نفت چنای» به حساب می آید، در رابطه با محصولات تولیدی این پالایشگاه گفته که پاک کننده و سوخت های با درجه کیفی بالا قرار است به منظور تامین سوخت و مواد پتروشیمی مورد نیاز در جنوب هند تولید شوند.
گفتنی است هند با بیشترین میزان رشد صرف سوخت در جهان سرمایه گذاری های بسیاری در زمینه واحد های تولیدی نفت در داخل و خارج از این کشور انجام داده است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
پادشاه اردن مدعی شد: ایران از تروریسم حمایت می کند
ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، در گفتگو با شبکه خبری تلویزیونی "آی بی سی" استرالیا ادعا کرد ایرانی ها برگه های مختلفی برای بازی دارند که یکی توافق اتمی و دیگری حمایت از سازمان های تروریستی است.
وی مدعی شد وقتی به ایران می نگری باید دیدت کامل، باشد. هنوز زود است که بفهمیم سیاست جدید آمریکا نسبت به آن چیست، هر کس دیدگاهی در این باره دارد اما به نظر من باید این دیدگاه در چارچوبی کامل باشد.
یادآوری می شود که عربستان سعودی، امارات و اردن، حزب الله لبنان، گردان های قسام، جهاد اسلامی فلسطین، بسیج مردمی عراق و انصار الله یمن را سازمان های تروریستی می دانند اما از گروه های تروریستی مانند طالبان، القاعده، داعش و دیگر گروه های تروریستی در سوریه حمایت می کنند.
اردن پناهگاه تروریست های حزب بعث منحله عراق و بسیاری از گروه های تروریستی مانند هیات علمای مسلمان، حماس عراق و ارتش نقشبندیه است که مسئول ریخته شدن خون هزاران عراقی به دلایل مذهبی هستند.
همچنین پایگاه های جبهه النصره، جیش الاسلام و احرار الشام از مهمترین گروه های تروریستی سوریه، در اردن بوده و سازمان سیا اعضای آن را از طریق اتاق بد سابقه موک در این پایگاه ها آموزش داده و به سوریه اعزام می نماید.
پادشاه اردن اولین شخصی بود که با سخن گفتن درباره هلال شیعی، از تهران تا بیروت، شعله جنگ مذهبی را برافروخت.
ایرنا:
ایران و پاکستان بر ضرورت گسترش همکاری در حوزه صنایع دفاعی تاکید کردند
معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نهمین نمایشگاه و سمینار بین المللی صنایع دفاع پاکستان (IDEAS 2016) به کراچی سفر کرده است، با وزیر تولیدات دفاعی کشور میزبان ملاقات کرد.
در ملاقات سرتیپ پاسدار 'مهدی ربانی' و 'رانا تنویر حسین' ، طرفین ضمن بررسی زمینه های مختلف همکاری دوجانبه در حوزه های صنایع و تولیدات دفاعی، راه ها تقویت این همکاری ها را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.
سرتیپ پاسدار ربانی و رانا تنویر حسین همچنین بر ضرورت توسعه همکاری و تبادل تجربیات در حوزه های صنایع و فناوری های دفاعی میان دو کشور دوست و همسایه تاکید کردند.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه هفته جاری و همزمان با افتتاح رسمی نمایشگاه بین المللی صنایع دفاعی کراچی، در راس یک هیات شش نفره وارد این شهر شد.
همچنین سرتیب دوم پاسدار محسن ریاضت وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان نیز با حضور در این نمایشگاه، سرتیب ربانی را ملاقات و سایر برنامه این این سفر همراهی می کند.
نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دفاع پاکستان صبح روز سه شنبه هفته جاری در شهر کراچی با حضور هیات هایی از 43 کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران، رسما آغاز بکار کرد. در مسراسم افتتاح رسمی این نمایشگاه، علاوه بر هیات های کشورهای مختلف، عالی ترین مقام های کشوری و لشکری پاکستان از جمله محمد نواز شریف نخست وزیر، ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش، فرماندهان نیروهای زمینی، هوایی و دریایی پاکستان، وزیر تولیدات دفاعی این کشور و ... حضور داشتند.
پاکستان در این نمایشگاه تازه ترین دستاوردهای دفاعی و نظامی خود از جمله یک فروند پهپاد پیشرفته با قابلیت 15 ساعت پرواز بی وقفه و نیز برخی دیگر از محصولات تولید خود از جمله تانک الخالد، جنگنده جِی.اف-17 ، هواپیماهی آموزشی سوپر مشاق و دیگر محصولات دفاعی و نظامی سبک، نیمه سنگین و سنگین را به نمایش گذاشته است.
در مجموع 418 شرکت پاکستانی و خارجی (شامل 157 شرکت پاکستانی) فعال در زمینه تولید صنایع و تجهیزات دفاعی در این نمایشگاه شرکت کرده اند. این نمایشگاه هر دوسال یک بار در کراچی برگزار می شود.
نظر شما