به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، روز گذشته که هیات تجاری به همراه رئیس جمهور اسلوونی در ایران حضور یافته بودند به دیدار و گفت و گو و امضای سند های همکاری با همتایان ایرانی خود پرداختند.
بنابراین گزارش، روز گذشته نشست تجاری ایران و اسلوونی با حضور «بروت پاخور» رییس جمهوری اسلوونی و حمید چیت چیان وزیر نیرو کشورمان و نمایندگان 50 شرکت اسلوونیایی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.
طبق اخبار ایرنا، زمینه فعالیت شرکت های اسلوونیایی که در این نشست حضور دارند حمل و نقل هوایی، انرژی، بانکی و پولی، گردشگری، تجهیزات ارتباطات و فناوری اطلاعات، تجهیزات الکترونیک، تجهیزات ساختمانی، کشاورزی، پزشکی، صنایع غذایی، صنعت و معدن بود.
در این نشست همچنین شرکت های فعال در زمینه های کشتیرانی، تجارت الکترونیک، خدمات اقتصادی و سازمانی، داروسازی، تولید موتور و توربین های صنعتی حضور داشتند.
وزیر نیرو کشورمان در این نشست گفت: فعالان اقتصادی ایران و اسلوونی علاوه بر همکاری در کشورهای یکدیگر، می توانند در کشورهای ثالث نیز همکاری داشته باشند.
چیت چیان افزود: ایران از همکارهای اقتصادی که میان دو کشور قابل انجام است، حمایت می کند و آماده است زمینه را برای فعالیت های مشترک سامان دهد.
وزیر نیرو ادامه داد: هر چه بیشتر بتوانیم این همکاری های اقتصادی را گسترش دهیم، به سمت استحکام صلح در منطقه حرکت کرده ایم.
چیت چیان افزود: اسلوونی در زمینه صنایع خودروسازی، دارویی، ماشین سازی سنگین و ساخت توربین های آبی می تواند با شرکت های ایرانی، فعالیت های ثمربخشی شکل دهد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست تجاری با هیات اسلوونی ابراز امیدواری کرد با توجه به قابلیت های و کشور دستکم در چهار سال آینده حجم روابط تا یکصد میلیون دلار افزایش یابد.
علاوه براین، «غلامحسین شافعی» نشست مشترک اتاق ایران و اسلوونی را به نمایندگی از بخش خصوصی تشکیل داد و در این نشست گفت: ایران کشوری با مزیت های اقتصادی فراوان در منطقه و اسلوونی شاهراه ترانزیتی اتحادیه اروپاست؛ همین مزیت ها برای دو طرف کافی است تا بتوانند بهترین نقشه راه همکاری های آتی و چشم اندازهای اقتصادی را تهیه کنند.
رییس اتاق ایران یادآوری کرد: اسلوونی که به شاهراه مهم ترانزیتی اتحادیه اروپا شهرت دارد، در سال های بغرنج رکود اقتصادی و تحریم ایران، حضوری فعال در جمهوری اسلامی ایران داشت.
وی گفت: سفارت این کشور فقط برای سه سال از سال های 2010 تا 2013 در تهران فعال شد اما در همان مدت کوتاه توانست به رشد روابط تجاری قابل توجهی با ایران دست یابد؛ به طوری که فقط در همان دوره 6 درصد به حجم روابط تجاری دو کشور افزوده شد.
شافعی گفت: در فضای اقتصاد آزاد و شرایط رقابتی بین المللی، اسلوونی بخوبی می داند چگونه باید به احیای روابطی بپردازد که حساسیت های اقتصادی را به کمترین میزان خود تنزل دهد.
وی افزود: با توجه به برخورداری از ظرفیت بالای نیروی تحصیلکرده و زیرساخت های توسعه، اتخاذ راهبرد مناسب برای استفاده از مزیت های موجود و بهره گیری از همکاری های فرامنطقه ای با کشورهایی چون ایران، از ضرورت های مهم سیاستگذاری های اسلونی است.
رییس اتاق ایران گفت: به یقین حضور امروز رییس جمهوری اسلوونی و هیات اقتصادی و تجاری همراه در اتاق بازرگانی ایران، اعلام همین نکته است که اقتصاد نه یک مسیر فرعی، که راه اصلی برای رسیدن به اهداف کلان سیاسی در توسعه کشورهاست.
شافعی تاکید کرد ایران و اسلوونی به عنوان دو کشور دوست و همکار راه همواری برای تقویت روابط خود دارند و گفت: تسهیل روابط بانکی، سهولت در ایجاد روابط تجاری، گزینش زمینه های مناسب همکاری بویژه در عرصه گردشگری، حمل و نقل، صنایع غذایی و کشاورزی، صنعت خودرو و خدمات فنی و مهندسی از مولفه های مهم همکاری است.
به گزارش شبستان، اسلوونی ساختار اقتصاد صنعتی دارد و 75 درصد تولید ناخالص داخلی آن به صادرات متکی است.
بر اساس آمارهای رسمی، حجم مبادلات تجاری ایران و اسلوونی در سال های گذشته کاهش یافت و از 96 میلیون یورو در سال 2011 میلادی (1390 خورشیدی) به 46 میلیون یورو در سال 2012 و به 25 میلیون و 500 هزار یورو در سال 2013 رسید.
دو کشور دی ماه 1394 در تهران یادداشت تفاهم همکاریهای اقتصادی امضا کردند.
نظر شما