خبرگزاری شبستان – مازندران
4 آذر ماه مصادف با 25 نوامبر به روز بین المللی رفع خشونت علیه زنان نامگذاری شده است که خشونت به این گروه جنسی در جامعه، فقط به خشونت فیزیکی و جسمی محدود نمی شود.
خشونت های کلامی، اقتصادی، تعدد زوجات و ... تنها بخشی از خشونت ها علیه نیمی از جمعیت جامعه، محسوب می شود.
زنان با توجه به نقش خواهری، دختری، مادری و همسری دارای فعالیت های مختلفی هستند و انتظارات متنوعی از آنها می رود که فقط با سخن، نمی توان به این مهم دست یافت بلکه باید در عمل به آن، اهتمام ویژه داشت.
سیف الله فرزانه، استاد جامعه شناسی، امروز (3 آذر) به مناسبت روز جهانی رفع خشونت علیه زنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: ظلم های بسیاری در طول تاریخ به زنان، شده و این امر، ریشه تاریخی دارد.
وی اظهار کرد: زنان از برخی قانون های به حق خود، فاصله دارند و علاوه بر ریشه تاریخی این مهم، در فرهنگ های مختلف نیز به صورت و شکل های متفاوت، اجرا می شود.
فرزانه بیان کرد: خشونت علیه زنان فقط به خشونت جسمی و فیزیکی نیست بلکه محرومیت از فعالیت های اقتصادی، تصمیم گیری ها، مالی و ... به نوعی، خشونت بر ضد نیمی از جمعیت محسوب می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص محدودیت اشتغال زنان، ابراز کرد: در اجازه اشتغال زنان نیز محدودیت هایی وجود دارد هر چند که اسلام به گرامیداشت و تکریم مقام بانوان، تاکید فراوان دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی مردان با حضور و مشارکت زنان در فعالیت های اقتصادی، اجتماعی علی رغم سفارش های دین اسلام مخالفت می کنند، گفت: اولین گام برای رفع خشونت علیه زنان، آگاهی است به ویژه به مردان تا نگرش ها، در این زمینه تغییر کند تا بازخورد مناسب خود را در عمل، نشان دهد.
فرزانه اظهار کرد: زنان به عنوان مادران باید هویت و شخصیت اصلی خود را در جامعه بازیابند و در بحث جامعه شناسی به این امر، توجه شده چرا که در تربیت آینده سازان هر کشور، تاثیرگذاری بارزتری دارند.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما