اتهام تل‌آویو به هواپیمایی ماهان/ تضعیف ناتو با همکاری نظامی ایران، روسیه و ترکیه

خبرگزاری شبستان:دولت اوباما برای محکم کردن برجام تلاش می‌کند، تضعیف ناتو با همکاری نظامی ایران، روسیه و ترکیه، اتهام تل‌آویو به هواپیمایی ماهان، صدور مجوز فروش ۱۰۶ هواپیمای ایرباس به ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: دولت اوباما برای محکم کردن برجام تلاش می‌کند، تضعیف ناتو با همکاری نظامی ایران، روسیه و ترکیه، اتهام تل‌آویو به هواپیمایی ماهان، صدور مجوز فروش 106 هواپیمای ایرباس به ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

موافقتنامه تسهیل روادید گردشگران گروهی ایران و روسیه پاراف شد

یوگنی سرگویچ ایوانف مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه روسیه و هیات همراه  با علی چگنی مدیرکل کنسولی وزارت خارجه ایران دیدار و پنجمین نشست کنسولی جمهوری اسلامی ایران و روسیه در تهران برگزار شد.

در این نشست موافقتنامه  تسهیل روادید گردشگران گروهی ایران و روسیه نیز به پاراف مدیران کل کنسولی دو کشور رسید.

در پایان دو طرف ضمن اظهار خرسندی از تفاهمات بعمل آمده، خواستار استمرار گفتگوهای  بیشتر جهت توسعه روابط کنسولی شدند.

سی‌ان‌ان: دولت اوباما برای محکم کردن برجام تلاش می‌کند

شبکه سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شده است که دولت «باراک اوباما» قصد دارد با هدف محکم کردن توافق هسته‌ای با ایران، گام‌های بیشتری را برای اجرای تعهدات آمریکا در توافق هسته‌ای، بردارد.

بنا بر این گزارش، واشنگتن تلاش خواهد کرد تا از اعمال هرگونه تحریم جدید علیه تهران جلوگیری کرده و ضمنا شرکت‌های آمریکایی را به تجارت با ایران تشویق کند.

این در حالی است که سران حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان روز سه‌شنبه با ارسال نامه‌ای به اوباما، از وی خواستند در هفته‌های باقی‌مانده از دولتش، به جز تمدید قانون تحریم‌های ایران، هیچ اقدام مرتبط با برجامی را انجام ندهد.

با این وجود، خزانه‌داری آمریکا دیروز به شرکت ایرباس مجوز داد تا 106 فروند هواپیما به ایران بفروشد.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا که در جریان اقدامات دولت این کشور قرار دارد، به سی‌ان‌ان گفته است «هیچ اقدام مشخصی برای غیرقابل بازگشت کردن موارد تا پایان دولت انجام نگرفته است، بلکه صرفا تلاش شده تا به تعهداتمان در برجام پایبند باشیم.»

وی همچنین گفته است که اوباما نمی‌خواهد تحریم خاصی را لغو کند، بلکه در تلاش است تا از تمدید قانون تحریم‌های ایران برای دوره‌ای بیش از 10 سال توسط کنگره، جلوگیری کند.

تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های یکجانبه آمریکا هفته گذشته با تنها یک رأی مخالف به تصویب رسید و قرار است به زودی در سنا هم به رأی گذاشته شود. برخی از نمایندگان در تلاش هستند تا متمم‌هایی را به این قانون اضافه کنند.

مقام آمریکایی مورد استناد سی‌ان‌ان گفته است که دولت تلاش برای ترغیب شرکت‌های آمریکایی به همکاری با ایران را هم تشدید کرده است، چراکه این امر را مایه پایبندی ایران به توافق می‌داند.

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا اوایل ماه جاری میلادی با تعدادی از شرکت‌ها در لندن جلسه داشته و به آن‌ها توضیح داده است که شرکت‌های آمریکایی چطور می‌توانند با ایران همکاری داشته باشند.

به ادعای سی‌ان‌ان، این تلاش پس از آن صورت گرفته که ایرانیان حامی توافق هسته‌ای، از جمله «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به آمریکا گفته‌اند که اگر منافع توافق هسته‌ای ملموس نشود، ممکن است که «تندروها» برای بر هم زدن آن تلاش کنند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در دوران رقابت‌های انتخاباتی گفته بود که ممکن توافق هسته‌ای با ایران را لغو کرده یا آن را مورد مذاکره مجدد قرار دهد.

همکاری نظامی ایران، روسیه و ترکیه ناتو را تضعیف می‌سازد

«فرنک گفنی» از تحلیلگران ارشد سیاسی  آمریکا و از حامیان نظریه‌های توطئه و موسس و رئیس مرکز «سیاست امنیتی» در یادداشتی که در وبگاه «کانتر جهاد» در زمینه همکاری ایران، روسیه و ترکیه و استفاده مسکو از این موقعیت» منتشر شده است، نوشت: روسیه با رفع  قطعی رقابت ترکیه با ایران و وارد کردن آن‌ها به محور خود قادر است شمال غرب آسیا را همانطور که می‌خواهد شکل دهد.

نویسنده با اشاره به گام‌های جدید آنکارا چون خرید موشک‌های «اس-400» از مسکو  عنوان می‌دارد: دو اقدام اخیر ترکیه به طور بالقوه جدی بودند. نخست باز کردن باب گفت‌و‌گو  با روسیه برای خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 می‌تواند علامت تغییر و فاصله قابل توجه از ناتو باشد زیرا این جنگ افزارها روسی بوده و نیاز به پشتیبانی‌های فنی آن‌ها دارند. همچنین این سامانه دفاع موشکی برای سرنگون سازی جنگنده‌ها و موشک‌های غربی طراحی شده‌اند.

از سویی دیگر توافق با چین برای اسقرار این موشک‌ها «اف -35» جدیدترین جنگنده آمریکا را تسلیم می‌کند. اگر ترکیه فضای خود را بر روی هواپیماهای آمریکایی ببندد، این جنگ افزارهای روسی این توانایی را به آن‌ها می بخشند.

بر اساس این گزارش، مذاکرات روسیه برای فروش سامانه دفاع موشکی «اس-300» به ایران که نسخه قدیمی‌تر اس-400 است نیز با همین منظور صورت گرفته است. ایران نیز این جنگ افزارهای جدید را در یکی از تاسیسات اتمی خود گذاشته است.

در بخش دیگر این یادداشت آمده است: تهدید دوم بالقوه از ناحیه «اردوغان» رییس جمهور ترکیه و طرح پیوستن به پیمان امنیتی همکاری شانگهای است. آنکارا اخیرا گفت‌و‌گوهایی را در این زمینه انجام داده و با توجه به عضویت کشورهای آسیای مرکزی  اشتراک گذاری سرنوشت با کسانی که زبان و فرهنگ یکسانی دارد آسانتر از کشورهای اروپایی و عضویت در اتحادیه آن‌ها است .

 اتحادیه اروپا نیز ترکیه را ناقض حقوق بشر بر می‌شمارد و احتمالا اعضای آن رای در عدم عضویت ترکیه در این اتحادیه می‌دهند.

 اگر ترکیه به پیمان شانگهای بپیوندد،آنگاه  شرکای جدی سیاسی و اقتصادی با روسیه و چین رقبای آمریکا خواهد شد.در حالی‌که منشور ناتو نیازمند هم رایی دارد، با خروج ترکیه از ناتو به طور موثری ائتلاف نظامی آمریکا بی‌اثر می‌شود.

نویسنده در بخشی دیگر عنوان می‌دارد: روسیه با توجه به همکاری قابل توجه‌اش با ایران موقعیتی مطلوب در شمال منطقه کسب کرده است. اگر این کشور بتواند مشکلات رقابتی ایران و ترکیه را پیرامون عراق و سوریه حل و فصل نماید، آنگاه ائتلاف جدید نظامی را تشکیل داده تا با فراغ بال تعریفی جدید  از تمامی شمال خاورمیانه داشته باشند.

در خاتمه این مطلب آمده است: همکاری ترکیه با روسیه ناتو را بی‌ثبات ساخته و عرصه را برای نفوذ بیشتر روسیه به اروپای شرقی هموار می‌کند. بنابراین گام ترکیه به سوی روسیه نگران کننده است. باید دید برای ممانعت از دست دادن ترکیه به سوی حوزه روسیه چه اقدام‌هایی صورت خواهد پذیرفت.

مهر:

اقدامی در جهت تقویت توافق هسته ای با ایران انجام ندهید

«وینچستر اِستار» به نقل از آسوشیتدپرس اعلام کرد که سران جمهوریخواه با ارسال نامه ای به «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا از وی خواستند تا پیش از ترک کاخ سفید اقدام بیشتری برای تقویت توافق هسته ای با ایران به عمل نیاورد.

این نامه به امضاء «پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان، «کوین مک کارتی» رهبر اکثریت مجلس نمایندگان و «اد رویس» رئیس کمیته امور خارجی این مجلس رسیده است.

جمهوریخواهان می گویند آن ها در انتظار قانونی برای تحریم  های دیگر علیه ایران هستند. آن ها بر این باورند که تنها کاری که اوباما باید در دو ماه باقی مانده از دولتش در ارتباط با ایران انجام دهد، تمدید قانون تحریم‌ های آمریکا است.

لازم به ذکر است، کاخ سفید تا کنون هیچ واکنشی در برابر این نامه از خود نشان نداده است.

تل‌آویو هواپیمایی ماهان را به انتقال سلاح برای حزب‌ الله متهم کرد

رژیم صهیونیستی در ادامه سیاست های ایران هراسانه همیشگیِ خود، این بار جمهوری اسلامی را به ارسال تسلیحات برای مقاومت اسلامی حزب الله لبنان متهم کرد.

بر این اساس، «دنی دنون» (Danny Danon) سفیر رژیم کودک کش اسرائیل امروز با ارسال نامه ای به اعضای شورای امنیت سازمان ملل ادعای واهیِ خود را اعلام کرده است.

وی در این باره مدعی شد که ایران با پروازهای تجاری خود به حزب‌الله لبنان سلاح ارسال می‌ کند.

بنا به ادعای سفیر رژیم صهیونیستی، این اقدام توسط هواپیمایی ماهان انجام می‌ شود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

کاخ سفید: مجوز فروش ایرباس به وزارت خزانه داری مربوط است

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا این دولت (آمریکا) مجوز فروش بیش از یکصد فروند هواپیمای ایرباس به ایران را داده است، گفت: من پیش از آنکه به اینجا بیایم این گزارش را بررسی کردم.

من از شما می خواهم که این موضوع را با همکارانم در وزارت خزانه داری بررسی کنید. این نهاد، نهادی است که موضوع مجوزها را بررسی می کند و تصمیمات لازم را می گیرد.

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد دولت کنونی آمریکا تا آخرین روزی که بر سر کار است به تعهدات خود در قبال توافق هسته ای با ایران، عمل خواهد کرد.

وی افزود: تا زمانی که ایران به توافق هسته ای پایبند باشد، آمریکا نیز به این توافق پایبند خواهد بود.

رویترز: مجوز فروش 106 هواپیمای ایرباس به ایران صادر شد

خبرگزاری رویترز اعلام کرد منابع مطلع از مسئله فروش هواپیماهای مسافربری ایرباس به ایران، گفتند وزارت خزانه داری آمریکا برای فروش 106 فروند هواپیمای مسافربری ایرباس به شرکت ایران ایر مجوز داده است.

اگرچه ایرباس در فرانسه مستقر است، اما برای فروش هواپیماهای خود به ایران باید موافقت آمریکا را نیز بدست آورد، زیرا دست کم ده درصد از اجزای این هواپیماها ساخت آمریکا هستند.

اقدام وزارت خزانه داری آمریکا در ماه‌های پایانی دولت "باراک اوباما،" رییس‌جمهوری کنونی آمریکا صورت گرفته است.

این در حالی است که "دونالد ترامپ،" رییس‌جمهوری منتخب آمریکا تهدید به فسخ توافق‌نامه هستهای میان ایران و اعضای 5+1 کرده است. بر اساس این توافق‌نامه مجوز فروش هواپیماهای مسافربری تجاری به ایران صادر شد.

هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا، لایحه‌ای را تصویب کرد که فروش هواپیمای تجاری به ایران را ممنوع خواهد کرد.

این مسئله بر فروش هواپیماهای بوئینگ آمریکا به ایران نیز تاثیر گذار خواهد بود.

 

کد خبر 589440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha