حجت الاسلام تقی قرائتی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه یک امام جماعت موفق نباید دغدغه ای جز تربیت مردم داشته باشد، گفت: وی حداقل باید همانند مشاغل دولتی برای مردم هشت ساعت وقت بگذارد و پاسخگوی سوالات و نیازهای روز مردم باشد.
وی با اشاره به اینکه امام جماعت مسجد به قدری باید فراغت بال داشته باشد که به فکر شغل دیگری به غیر از امامت مسجد نباشد، بیان کرد: رابطه مسجد و امام جماعت مانند خودرو و راننده است، زیرا در صورتی که خورو خوبی داشته باشیم، ولی راننده خودرو توانایی رانندگی نداشته باشد، نمی توان سوار بر آن شد. در واقع مسجد هم اگر فاقد مشکل باشد اما روحانی خوبی نداشته باشد، نمازگزاران آن کم می شوند. به همین جهت مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با ائمه جماعات به این موضوع تاکید داشتند، که امام مسجد باید به علم روز مجهز شود.
مسجد دانشگاهی است که فارغ التحصیل ندارد
مدیر موسسه مسجد خاطر نشان کرد: علم مسجد، علمی خاص است، زیرا که مسجد دانشگاهی است که فارغ التحصیل ندارد و کنکور آن طهارت و مدرک آن زندگی سالم و شیرین است. ما برای سلامت جسمی مردم برنامه ریزی می کنیم، در حالی که باید برای سلامت روحی مردم هم برنامه ریزی و تدابیری داشت. زیرا که سینما، پارک و فرهنگسرا هیچ کدام جای مسجد را نمی توانند، بگیرند.
تاثیر مسجد بر شخصیت انسان ها بیشتر از مدرسه و دانشگاه است
قرائتی در ادامه به نقش های متفاوت مساجد در برهه های تاریخی و دوران های مختلف اشاره کرد و اظهار کرد: در بخش هایی از تاریخ، مساجد نقش بیمارستان را داشتند و یا برای اعزام نیرو به جبهه پایگاه بودند، در زمان قحطی، زلزله و در شرایط بحران، همواره از ظرفیت مساجد استفاده می شده است.
وی گفت: در زمان گذشته اگر فردی از خانه بیرون میآمد، به قدری تعداد مساجد زیاد بود که نمیدانست به کدام یک آن ها برود، امروزه نیز مساجد باید در اختیار مردم باشند و تا افراد در هر لحظه بتوانند خود را به این خانه های الهی برسانند.
با وجود مساجد موفق دیگر نیازی به دادگاه نیست
مدیر موسسه مسجد تاثیر مسجد بر تمام گروه های سنی را مهم ارزیابی کرد و گفت: تاثیر مسجد بر شخصیت انسان ها بیشتر از مدرسه و دانشگاه است، از این رو باید در ساخت شهرک های جدید به ساخت مساجد نیز توجه شود.
قرائتی با اشاره به اینکه حضور بیشتر در مساجد موجب از بین رفتن عفونت های ذهنی می شود، ادامه داد: خانه های خدا باید به قدری حلال مشکلات افراد جامعه باشند که دیگر نیاز به دادگاه و مراکز رسیدگی به امور و مشکلات مردم نباشد، بلکه مردم باید احساس کنند که با ورود و رفت و آمد به مساجد ضمن اینکه آموخته های شان در تمام ابعاد ارتقا می یابد، مشکلات نیز رفع می شود.
نظر شما