مشکل امروز جامعه «کم دینی» است نه مشکلات اقتصادی

خبرگزاری شبستان: دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه هر زمانی که به اسلام عمل کرده ایم موفق بوده ایم، اظهار کرد: مشکل امروز جامعه «کم دینی» است نه مشکلات اقتصادی، اگر این مساله را حل کنیم اقتصادمان بارور می‌شود.

وی افزود: اگر محتوای این مهم به درستی تحلیل شود، مسئولیت‌هایی که بر دوش مردم قرار دارند نیز روشن خواهند شد و باید بدانیم که پیامبر (ص) در جامعه بشری چه رسالتی را انجام دادند.

 

اراکی تاکید کرد: مساله فقط این نیست که پیامبر(ص) آمدند و مردم را به خیر و نیکی دعوت کردند و سپس از دنیا رفتند و پس از ایشان هم عده ای از سیره آن حضرت تبعیت کرده و برخی هم تبعیت نکردند. موضوع خیلی بالاتر و مهمتر از این‌ها است.

 

وی افزود: هرجامعه‌ای، اعم از مسلمان و غیرمسلمان، وقتی یک جامعه واحد می‌شود که تمامی اعضای این جامعه در غم و شادی یکدیگر سهیم بوده و ارزش های موردپسندشان هم یکسان باشد، یعنی مردم یک جامعه واحد باید در آنچه می‌پسندند و نمی‌پسندند یکی باشند.

 

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مذاهب اسلامی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر تضمین‌کننده هویت جامعه اسلامی است، گفت: جامعه ای با هویت است که معروف و ارزش‌های آن جامعه، توسط افراد همان جامعه صیانت شوند و صیانت از ارزش های جامعه به این معنی است که در مقابل ضدارزش‌ها موضع گیری شود.

 

اراکی گفت: یکی از بدترین رفتارها پس پیروزی انقلاب اسلامی، در دوره یکی از دولت‌ها، این بود که برخی مقامات شاخص کشور از مجرمی که در دادگاه اسلامی محکوم شده بود تقدیر به عمل آوردند، این خیلی کار خطرناکی بود، برای کوبیدن ارزش‌های یک جامعه کاری از این موثرتر نمی‌توانستند انجام دهند.

 

وی افزود: حتی اگر قوه قضائیه اشتباهی هم کسی را محکوم کند ما حق نداریم کسی که محکوم شده است را تشویق کرده و او را علیه دستگاه قضائی تهییج کنیم.

 

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: اوایل پیروزی انقلاب یکی از علمای بزرگ قزوین، که هنوز هم در قید حیات است، موضع‌گیری های شدیدی علیه منافقین و جریانات انحرافی داشت، منافقین هم برای پسر این عالِم اتهامی ساختند و در نهایت با حکم دادگاه پسرش اعدام شد، بعد از این ماجرا همین عالِم در جمع مردم سخنرانی کرد و گفت از نظر من پسرم بی گناه بود اما چون دادگاه جمهوری اسلامی این پسر را محکوم کرده بنابراین من به حکم دادگاه احترام می‌گذارم و هیچ گلایه ای هم ندارم زیرا قاضی به وظیفه خودش عمل کرده است.

 

اراکی اظهار کرد: اگر بخواهیم جامعه مان پایبند به ارزش ها بماند، باید حرمت ارزش‌ها را حفظ کنیم و حق نداریم از مجرمی که نظام قضایی کشور او را بعنوان مجرم می‌شناسد پشتیبانی کنیم.

 

وی اظهار کرد: اینکه در دوره ای خیلی از مفسدین در سیستم مدیریتی کشورمان جا باز کردند، به دلیل همان برخوردهایی بود که در دوره های گذشته با احکام قضایی انجام گرفت، بدترین رفتار برای شکستن مرز ارزش ها، بی حرمت کردن و بی هیبت کردن قانون این است که وقتی کسی در دستگاه قضایی محکوم شده است عده ای از او تجلیل کنند و هر زمانی هم که از زندان آزاد شد به استقبال او بروند.

 

این عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: اگر هیبت قانون شکسته شد همه جامعه به خصوص مظلوم‌ترها و محروم‌ترها ضرر می‌کنند.

 

اراکی با بیان اینکه خواست و اراده هم جهت، جامعه را واحد می‌کند، اظهار کرد: اگر یک رهبری خودش را به جامعه عرضه کرد و مردم آن جامعه هم او را پذیرفتند و از او تبعیت کردند، جامعه واحد شکل می‌گیرد.

 

وی افزود: اراده های پولادین در یک جامعه، می تواند اراده های جمع را به هم پیوند دهد و جامعه را تبدیل به جامعه‌ای واحد سازد، امام (ره) اراده ای پولادین داشت و توانست جامعه را یکی کند، ایشان با اراده خود توانست جامعه را چنان نیرومند سازد که با شعار مرگ بر شاه، بزرگترین قدرت منطقه را واژگون کند.

 

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: زمانی امام می‌فرمود همین مرگ بر صدام، برای صدام مرگ می‌آورد، برخی ها در آن دوره می‌گفتند این سخن امام صرفا یک تبلیغات سیاسی علیه صدام است، یا به عنوان مثال مرگ بر آمریکا گفتن یعنی یک جمع قوی‌الاراده و دارای عزمی واحد، همراه با یکدیگر بگویند مرگ بر آمریکا؛ این شعار به تدریج می‌تواند مثل یک تیشه به ساختار قدرت آمریکا ضربه بزند؛ اینطور نیست که بی اثر باشد.

 

اراکی خاطر نشان کرد: اثر این مرگ بر آمریکا گفتن‌ها این است که همیشه روسای جمهور امریکا از این شعار اظهار تاسف و ناراحتی می‌کردند، اگر جامعه ایران جامعه ای واحد و پولادین باشد و یک صدا مرگ بر آمریکا بگوید، جوامع دیگر بشری را با خود همراه می‌کند، امروز در تظاهرات داخل آمریکا هم شعار مرگ بر امریکای نژاد پرست سرداده می‌شود. پس این شعار اثر دارد.

 

وی گفت: اگر موضع‌گیری ایرانی ها نبود، ترامپ در تبلیغات انتخاباتی‌اش اینگونه به سیستم آمریکا نمی‌تاخت، اولین کسی که سیستم آمریکا را به عنوان سیستمی معیوب و ظالمانه به دنیا معرفی کرد ایرانی‌ها بودند.

 

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه با اشاره به رسالت رسول اکرم (ص) گفت: پیامبر(ص) آمد و ارزش‌های متعالی الهی را در قالب یک اراده انسانی در وجود خود عملی ساخت.

 

اراکی با بیان اینکه عشق و نفرت خدایی جامعه ای اسلامی می‌سازد، گفت: هویت جامعه اسلامی هویتی الهی است و پیوند این جامعه با خدای متعال، پیوند اطاعت و فرمانبرداری می‌شود؛ یعنی آنچه اراده این جامعه را جهت می‌دهد و یکی می‌کند فرمان خدا است، بر این اساس افراد جامعه تا زمانی که از رهبر الهی تبعیت می‌کنند، جامعه شان عزیز و مقتدر خواهد بود.

 

وی ادامه داد: جامعه ای که فقط اسمش مسلمان باشد ولی در عمل مطیع و فرمانبردار نباشد هیچگاه عزیز نخواهد شد، مثل اعرابی که در مقطعی با صهیونیست‌ها وارد جنگ شدند و مدام گفتند ما عرب هستیم و به هویت دینی و اسلامی خودشان هم تاکید نمی‌کردند، همین شد که اسرائیل در یک حمله ۶ ساعته همه آنان را تار و مار کرد.

 

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: در میان همین اعراب یک حزب‌الله متشکل از جوانان جنوب لبنان پیدا شد که امکانات هم نداشتند ولی ضربات مهلکی به صهیونیست‌ها زدند. اولین پیروزی که برای مردم منطقه بر اسرائیل اتفاق افتاد، پیروزی حزب الله در آزادسازی مناطق جنوب لبنان بود، صهیونیست‌ها اگر زمینی را اشغال کنند به این راحتی ها بیرون نمی‌روند ولی حزب الله آنان را از جنوب لبنان اخراج کرد.

 

اراکی با بیان اینکه همواره منافقین خودشان را به کافرین نزدیک می‌کنند تا به عزت برسند، خاطر نشان کرد: گاهی برخی تحلیلگرهای احمق داخلی خودمان از این حرف‌ها می‌زنند و متاسفانه در برخی تصمیمات دولتی هم تاثیرگذار هستند، این جماعت می‌گویند اگر می‌خواهیم مقتدر باشیم چاره ای جز این نداریم که زیر بار آمریکا برویم، در حالی که طبق گفته قرآن این روش، روش منافقین است.

 

وی با تاکید بر اینکه اگر امروز در جامعه فقر و گرفتاری وجود دارد ناشی از عدم اطاعت از فرامین خداوند است، گفت: هرجایی به فرمان خدا عمل کردیم پیروز بودیم، خدا نگفته است چون شما مسلمان هستید پس همیشه پیروزید بلکه پیروزی را منوط بر ایمان و تقوا کرده است.

 

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: آنچه منشاء عقب ماندگی ما است اسلام نیست بلکه «بی اسلامی» ما است، هرجا به اسلام عمل کردیم موفق بودیم، مشکل امروز جامعه «کم دینی» است نه مشکلات اقتصادی. اگر این مساله را حل کنیم اقتصادمان بارور می‌شود.

 

اراکی گفت: امروز جامعه ما اعلام ایمان کرده است ولی متاسفانه کمبود عمل داریم و باید این کمبود را جبران کنیم.

 

وی با اشاره به راهپیمایی اربعین، تاکید کرد: مردم در این راهپیمایی و راهپیمایی‌های انقلابی نشان می‌دهند که دلشان با پیامبر(ص) و خاندان اهل بیت (ع) است و نشان می‌دهند به بیعت خود با خاندان نبوت و امامت (علیهم السلام) پایدار هستند منتهی دوری ما از مکتب امیرالمومنین (ع) باعث این شده است که گاهی فریب می‌خوریم. مثلا برخی ها از آموزه های ائمه به ما آدرس غلط می‌دهند.

 

 

 

کد خبر 589308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha