خطر اعتیاد فضای مجازی کمتر از خطر مواد مخدر نیست/  معنویت در خانواده ها کمرنگ شده

خبرگزاری شبستان:مشاور خانواده با بیان اینکه خطر اعتیاد فضای مجازی کمتر از خطر مواد مخدر نیست گفت: اگرارتباطات در درون خانواده معنوی باشد، رعایت احترام پدر و مادر،سر یک سفره نشستن همه این ها مواردی است که در جامعه کمرنگ شده است .

احمد رزاقی، مشاور خانواده و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به افزایش مواد مخدر در جامعه گفت: در این زمینه باید یک قوانین شفاف تصویب شود. قوانین نباید کشدار و کلی باشد ،مثلا در یک دوره ای فروش تریاک یا توزیع  مواد جرم محسوب نمی شد، یعنی در قوانین ما این مسئله وضع نشده بود، در واقع قانون ما کشدار بود. وقتی در قوانین وضع می شود که شما نباید خلاف و جرم کنید، این جرم باید مانند عبور از چراغ قرمز شفاف مطرح شود.

 

وی در ادامه بیان کرد: مسئله برخورد صریح و شفاف دستگاه قضایی با افرادی که به صورت عمده و کلان در این زمینه فعال هستند، صرف با اعدام کردن افرادی که مجرم هستند، نمی توانیم صورت مسئله را پاک کنیم و بعد بگوییم مسئله حل شده است. ما باید مسئله را حل کنیم نه صورت مسئله را پاک کنیم. با حذف کردن صرف یک سری از افراد نمی شود با مشکل اعتیاد در جامعه مبارزه کرد.

 

این استاد دانشگاه اذعان داشت: كساني كه فكر مي كنند روش ترک اعتیاد با بستن و زنداني كردن معتاد پس از گذشت سه روز اعتياد ،بر طرف مي شود ، بدانند كه چنين نخواهد شد و اين فرد هر زماني كه آزاد شود و امكان دسترسي به مواد مخدر پيدا كند،در مصرف آن درنگ نخواهد كرد ،چون اختيارش دست خودش نيست. چنين روش هائي در مورد يك معتاد يا درواقع يك بيمار ، نوعي جنايت ناشي از عدم درك و آگاهي نسبت به اعتياد است كه متاسفانه با ساختن يكسري فيلم ها و القائات نادرست ، در ذهن مردم و جامعه رسوخ كرده است.

 

 وی گفت: درمان وابستگی جسمی به مواد مخدر که اصطلاحا سم زدائی نامیده شده و در جامعه به ترک اعتیاد معروف است در مواردیکه بیمارتحت ارزیابی صحیح پزشکی و آزمایشات لازم انجام نگرفته و یا استانداردهای مراقبت های پزشکی و پرستاری رعایت نشود می تواند با خطرات جدی همراه باشد، در غیر اینصورت سم زدائی سلامتی فرد را مورد تهدید قرار نمی دهد. سم زدائی از نظر علمی عبارتست از بکار بردن روشهایی که به بیمار کمک نماید تا دوره ترک را با حداقل علائم و بطور کنترل شده و بی خطر پشت سر گذارد.

 

رزاقی بر فرهنگ سازی در این زمینه تاکید کرد و افزود: باید از دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در خصوص عوارض و تبعات منفی مواد مخدر بر آینده جامعه و جوانان به دانش آموزان آموزش داده شود، تا آنها با مسئله آسیب های اجتماعی آشنا شوند. در بسیاری از مواقع عدم شناخت از مسایلی که برایشان پیش می آید، حتی از موادی که در اختیارشان قرار می گیرد، آگاهی ندارند و اظهار می کنند که اینها تفننی بوده و اعتیادآور نیست و با جملاتی مانند اینکه مگر این مواد اعتیادآور است، این هم مانند آدامس می باشد به سوی مواد مخدر سوق پیدا می کنند، چون مواد مخدر از حالت سنتی به صنعتی تبدیل شده است و صدها نوع مواد مخدر در قالب آدامس، شکلات و نوشابه طراحی و توزیع شده ،به همین خاطر در بسیاری از مواقع جوانان آن را بدون اینکه شناختی داشته باشند، استعمال می کنند و نمی دانند در حال معتاد شدن هستند.

 

این مشاور خانواده با اشاره به تبلیغات شبکه های ماهواره ای تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر تبلیغات ماهواره ای نیز مزید بر علت شده است ،موادی را برای لاغر شدن تبلیغ می کنند که حتی اعتیاد بین بانوان را افزایش داده، این در حالی است که در گذشته درصد اعتیاد زنان بسیار ناچیز بود ولی اکنون جزء آمارهای بالا محسوب می شود. اعتیاد خانم ها هم بیشتر تحت تاثیر تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی قرار گرفته است که قرص ها و داروهایی که برای تناسب اندام و لاغری تبلیغ می شوند، مورد مصرف بانوان قرار می گیرد، هرچند بانوان لاغری را یک مقدار در خودشان حس می کنند ولی از سوی دیگر آنها را معتاد کرده کم کم جزو جامعه معتادان قرار می گیرند.

 

وی با اشاره به نقش خانواده در اعتیاد فرزندان افزود: در این باره صحبت بسیار است و نقش خانواده بسیار مهم است. اولین نکته جدا شدن افراد در درون خانواده است، زمانی که ارتباطات در درون خانواده معنوی باشد، رعایت احترام پدر و مادر، سر یک سفره نشستن همه این ها مواردی است که در جامعه کمرنگ شده است هرکسی به تنهایی غذا می خورد به طور کلی یعنی ارتباطات درون خانواده موزاییکی است.یعنی  درسته باهم هستند اما در واقع باهم نیستند.

 

این مشاور خانواده خاطرنشان کرد: به خانواده ها توصیه می کنم، اوقات  فراغت فرزندان خود را پر کنند، آنها باید ارتباط خوب و پایداری با فرزندان خود داشته باشند. اعضای خانواده باید مانند اعضای یک تیم در کنار هم باشند و عشق، رحمت، دوستی، رفاقت، معاشرت، مسافرت و صله رحم با یکدیگر داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه خطر اعتیاد فضای مجازی کمتر از خطر مواد مخدر نیست، اظهار کرد: بلکه در بعضی از زمینه ها بیشتر هم است ،چون اعتیاد به فضای مجازی به صورت علنی انجام می گیرد و خانواده ها و میهمانان به جای اینکه وقتی در کنار هم می نشینند با هم ارتباط عاطفی و کلامی داشته باشند با گوشی های خود ارتباط مجازی را برقرار می کنند، هر کسی در حال خود است و این ارتباطات دور، باعث قطع صله رحم می شود تا زمینه های اعتیاد بیش از پیش فراهم شود.

 

وی با تاکید بر اینکه زن و شوهرها باید ارتباط شان با یکدیگر پایدار باشد، بیان کرد: کودکان با دیدن تربیت می شوند نه با شنیدن؛ آنها محبت، عشق و اعتماد به نفس را در خانواده می آموزند و سپس این خلقیات، ویژگی ها و مولفه های اخلاقی خوب و تلقینی را هم به صورت ژنتیکی و هم به صورت اکتسابی در خودشان پیدا می کنند، طبیعی است در مقابل آلودگی های اجتماعی واکسینه می شوند. ما نمی توانیم جامعه را به طور کلی از این آلودگی ها پاک کنیم. همیشه این آلودگی ها وجود داشته، اما شما وقتی واکسینه شوید، می توانید مقاومت کنید ضمن اینکه حتی می توانید با آسیب ها مقابله کنید.

 

این استاد دانشگاه اظهار کرد: بنده یک جمله طلایی دارم؛ هر زمانی آسیبی را دیدید به جای بیان و طرح آسیب ها و اشاعه بدی ها، بگوییم من به عنوان یک شهروند، قاضی، معلم ، پلیس یا استاد دانشگاه چه نقشی در ایجاد این آسیب ها از جمله اعتیاد دارم و حالا چه نقشی می توانم در از بین بردن و ریشه کن کردن این آسیب داشته باشم. این جمله طلایی می تواند برای همه اقشار و صنوف کارساز و روشنگر باشد.

 

 

کد خبر 589074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha