به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ جلسه اخلاق با حضـور حجت الاسلام علی حق شناس، دکتـرای تبلیغ و استاد حوزه و دانشگاه در جمع اساتید، کادر و طلاب مدرسه علمیه سیدالشهدا(ع) اصفهان برگزار شد.
حجت الاسلام حق شناس در سخنانی به راهکارهای مهم در زندگی اشاره کرد و گفت: راه کارهایـی در زندگـی وجود دارد که اگر انسان آن ها را بشناسد و به آنها عمل کنـد در دنیا و آخرت سربلنـد خواهد بـود.
وی با اشاره به حدیث «قرات التوراه و الانجيل و الزبور و الفرقان، واخترت من كل كتاب و كلمه، فمـن التوراه : من صمت نجا، و من الانجيل: من قنع شبع، و من الزبـور: من ترك الشهوات سلم من الافات، و من الفرقان: « و من يتوكل علـي الله فهو حسبه » تورات و انجيل و زبور و فرقان را خواندم و از هر كتابـي كلمه اي را انتخاب كردم، از تورات؛ هركس سكوت كرد، از بلاها و مهلكه ها نجات يابد و از انجيل هر كس قانع باشد، سير گردد و از زبور هركس شهوات را ترك كند، از آفات در امان خواهد بود و از قرآن هر كس بر خدا توكل كند، خداوند او را كفايت مي كند از امیر مومنان علی (ع) اگر انسان این راهکارها را عملی کند درهای جنت به روی باز می شود.
استاد در ادامـه به تشریح و تفسیر این حدیث پرداخت و بیان کرد: بنا به فرمـوده امیر مومنـان علی(ع) اولین راهکار و راه نجات که از کتاب مقدس تورات انتخاب شده سکوت است اما سکوتی که مفید باشد و همراه با فکر باشد.
ایشان برای تبیین بهتر این موضوع به حدیثـی ازحضرت علـی(ع) اشاره کرد و افزود: همه خوبی ها در سه چیز است کلام، سکوت و نگاه و همه بدی ها در سه چیز است کلام، سکوت و نگاه .
وی گفت: اگر کلام به همراه ذکر باشد، مفید است و اگر بدون ذکر باشد لغو است و اگر سکوت همراه با فکر باشـد، ثمر بخش است و اگر بدون تفکر باشد، سهو است و نگاه اگر همراه با عبرت باشد، مفید است و بدون آن لغو است.
حجت الاسلام حق شناس تصریح کرد: دومین راهکار سیر شدن از دنیا است که از کتاب مقدس انجیل انتخاب شده که آن قناعت است که اگر به مقـدار نیازمان به فراهم کردن مادیات توجه کنیم و بیشتر حواس مان را متوجه امور اخروی و معنوی کنیم و در قید و بند دنیا و متعلقات آن نباشیم از دنیا سیر خواهیم شد و به آن دل نخواهیم بست.
وی اضافه کرد: البته انسان بایـد برای حفظ آبرو و به مقدار نیاز برای امور دنیـوی تلاش کند ولـی زیادتر از آن کاری بیهوده است.
استاد با توجه به حدیث و آیات فوق سومین راهکار را ترک شهوات و ترک خواهش های نفسانی برشمـرد و بیان کـرد: برای ترک شهوات و خواهش های نفسانـی ابتدا انسان باید نفس خـود را کنتـرل کنـد و برای توانایـی کنترل نفس ابتدا باید نفس های خود را بشناسـد و آیات 40 و 41 سوره نازعات راه کنتـرل شهـوت کنتـرل نفس است و راه کنتـرل نفس ترس از مقام ربّ است.
وی افزود: ترس از مقام رب در علم خدا به اعمال ما، عدالت خداوند، اهوالات قیامت(ترس از حوادث هولناک قیامت) خلاصه مـی شود کـه بسیار حائز اهمیت است و با توجه به آیات قرآن نفس های انسان برای ترک شهوات مهم می باشد.
حجت الاسلام حق شناس گفت: چهارمین راهکار که ازقرآن کریم برگرفته شده است،توکل بر خداوند می باشد که اگر کسی بر خدا توکل کند خداوند کفایتش می نماید.
نظر شما