خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پیانک انجمن جهانی تخصصی غیرسیاسی و غیرانتفاعی با ١٣٠ سال سابقه است و به عنوان قدیمی ترین انجمن دریایی با هدف ارتقای دانش علمی و فنی در زمینه زیرساخت های حمل و نقل دریایی در سال ١٨٨٥ در کشور بلژیک تاسیس شده است. این انجمن دارای کمیته های تخصصی ناوبری رودخانه ای(InCom)، دریانوردی (MarCom)، محیط زیست (EnviCom) و متخصصین جوان (YPCom) که متشکل از بهترین متخصصان بین المللی در زمینه های فنی، اقتصادی و زیست محیطی مربوط به زیرساخت های ترابری دریایی و عهده دار تهیه گزارشات تخصصی و فنی می باشند که تکمیل کننده آیین نامه ها و دستورالعمل های بین المللی است.
بنابراین گزارش، جمهوری اسلامی ایران از سال ٢٠١٠ میلادی با مصوبه ١١٠/٣٠٦١٦ مجلس شورای اسلامی مورخ درسال 1391 به عنوان تنها کشور خارومیانه و بیست و دومین کشور دنیا به عضویت انجمن پیانک درآمده است. این انجمن در بیش از ٦٥ کشور از جمله استرالیا، اتریش، کانادا، فرانسه، ژاپن و ... عضو دارد و در حال حاضر انجمن پیانک در حوزه مدیریت بندر، ساحل و ساختارهای دریایی با ایران همکاری های مناسبی دارد. پیانک یک سازمان جهانی فنی غیرسیاسی - غیرانتفاعی متشکل از سازمان های تخصصی دریایی، شرکت ها و دولت های مختلف صاحب تجربه در امور دریا است که در سال 1885 به عنوان قدیمی ترین انجمن جهان در شهر بروکسل با هدف ارتقا دانش فنی زیرساخت های حمل و نقل آبی تشکیل شده است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از جفری کرد، رییس انجمن بینالمللی زیرساختهای دریایی (پیانک) نوشته است: "در حوزه فعالیتهای کنار دریا، هیدوردینامیک، مدیریت بندر و سواحل، مهندسی و ساختارهای کنار دریا و مهندسی لولههای نفت، گاز در دریا، گاز طبیعی مایع شده(ال ان جی) و ترمینالهای کنار دریا مباحثی خوبی در این همایش مطرح خواهد شد تا مورد استفاده کارشناسان و متخصصان ایرانی قرار گیرد. موضوع پلها و ساختارهای دریایی، ایمنی و محیط زیست دریا در حوزه دریایی باید مورد توجه قرار گیرد و پیانک اعلام میکند که با 11 انجمن بینالمللی ارتباط تخصصی دارد تا شبکه ای از همکاری های دریایی در حوزه دریا، بندر و زیرساختهای دریایی شکل بگیرد. نوآوری در حوزه دریا و بندر برای ما اهمیت زیادی دارد و در این زمینه پیانک می تواند با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند و مطمئنم ایران در آینده نقش کلیدی در این زمینه خواهد داشت."
یادآور می شود: کمیسیون اجرایی انجمن پیانک در ریودوژانیرو موافقت کرده است ایران در سال 2020 میزبان این کنفرانس بینالمللی باشد.
نظر شما