مدرن سازی و مدل سازی شهری از خواستگاه حقوقی فاصله گرفته‌ است

خبرگزاری شبستان:مدیر کل زندان‌های گیلان با اشاره به اینکه امروز در مدرن سازی و مدل سازی شهری خود از خواستگاه حقوقی فاصله گرفته‌ایم، گفت: نقش شوراهای اسلامی، دهیاری‌ها و شهرداران در تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... باید پررنگ و سازنده تر باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سیدحمید حسینی،  مدیر کل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان گیلان، امروز(27 آبان) در نخستین همایش نقش شوراهای اسلامی شهر و روستا در کاهش جمعیت کیفری زندان های کشور که در سالن شهید مصباح رشت برگزار شد، اظهار کرد: ماموریت قانونی سازمان زندان‌ها نگهداری از متهمان و محکومانی است که از سوی مقامات قضایی مشخص شده است.

 

 

وی با بیان اینکه نگهداری مناسب زندانی از لحاظ جنسی و روحی و با هدف امنیت اجتماعی انجام می شود، گفت: در حوزه «تامین» نیز وظیفه ما اصلاح رفتار و اخلاق زندانیان است که باید درست انجام شود.

 

حسینی اضافه کرد: در حوزه «حمایتی» نیز سازمان زندان‌ها وظیفه کمک به مددجویان و خانواده‌های آنان را در دستور کار دارد.

 

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های قضایی به نیابت از مردم و از سوی حاکمیت هم وظیفه برخورد جرم و جرایم را بر عهده دارند و هم وظیفه بازسازی و نگهداری و تربیت این قشر را، اذعان کرد: مقابله و برخورد حاکمیت با افعال مجرمانه یا جنبه «عدالت کیفری» و یا جنبه «ترمیمی» دارد. 

 

حسینی اظهار کرد: در عدالت کیفری نگاه قانونگذار این است که وظیفه خود را نسبت به مکانیزم هایی که دارد انجام دهد و در آن قانون گذاری و گفتمان اجرای قانون باید حتما انجام شود.

 

وی ادامه داد: اصلاح خود مجرم، تنبیه او و رضایت خاطر شاکی و ارعاب دیگران از جمله اهدافی است که مداخله رسمی و دولتی باید در برخورد با مجرم و جرم انجام شود.

 

زندان‌ها هزینه و بار مالی زیادی را بر بیت‌المال تحمیل می کنند

حسینی با تاکید بر اینکه زندان‌ها هزینه و بار مالی زیادی را بر بیت‌المال تحمیل می کنند، افزود: ظرفیت زندان‌ها در کل کشور چیزی حدود 700 تا800 هزار نفر است که متاسفانه چند برابر آن مددجو داریم.

 

وی اذعان کرد: با توجه به ظرفیت بالای مددجو دیگر نمی توانم کارمان را درست انجام دهیم چون وقتمان بیشتر صرف نگهداری از زندانی می‌شود و به کارهای تامین و تربیتی کمتر پرداخته می شود.

 

زندان از بدنه جامعه جدا نيست و نخواهد بود

حسینی با بیان اینکه زندان از بدنه جامعه جدا نيست و نخواهد بود، گفت: بايد به گونه ای برنامه ريزی کنیم تا محكومی كه در زندان تحمل حبس می کند نیز بتواند بعد از آزادی با برنامه‌ها و ساختارهای علمی و عملی تحولی شگرف در او به وجو آيد تا با مسئوليت پذيری هرچه بيشتر و احساس غرور و شادابی به آغوش جامعه بازگردد.

 

وی تراکم جمعیت کیفری را یکی از آسیب‌هایی دانست که سازمان زندان‌ها با آن روبروست و ادامه داد: این چالش کار اصلاح و درمان ما را با مشکل مواجه می کند.

 

حسینی با تاکید بر اینکه درست نیست که به سمت تشدید مجازات و جرم انگاری برویم، گفت: این کار بازدارندگی بیشتری خواهد داشت از این رو می بایست نهادهای اجتماعی را درگیر مسئله کنیم.

 

وی یادآور شد: در بحث عدالت ترمیمی بحث پیشگیری را مطرح می‌کنیم که جرمی اتفاق نیفتد و خواستگاه بیشتر آن نیز کشورهای شرقی هستند.

 

در مدرن سازی و مدل سازی شهری از خواستگاه حقوقی فاصله گرفته‌ایم

حسینی بیان کرد: ما امروز در مدرن سازی و مدل سازی شهری خود از خواستگاه حقوقی فاصله گرفته ایم، اظهار کرد: به لطف خدا در سال‌های اخیر و با توجه به تمرکز مقام معظم رهبری در تدوین و تعیین قانون اسلامی کیفری، تاسیسات خوبی داشته ایم.

 

وی تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم که این فرهنگ صلح و سازش و همزیستی را ترویج کنیم تا جرمی واقع نشود.

 

حسینی با اشاره به اینکه آنچه که ما در زندان‌ها شاهد هستیم وظایف اصلی شوراها که حفظ هویت اسلامی است، دارد به مخاطره می افتد، افزود: ما تصورمان بر این است که نقش شوراهای اسلامی و دهیاری‌ها و شهرداران را در تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... که نقش غیر قابل انکاری است، پررنگ و سازنده تر کنیم.

 

پایلوت طرح کاهش جمعیت کیفری کشور با همکاری‌ مشترک شورای اسلامی و اداره کل زندان‌های گیلان

وی در ادامه هدف از برگزاری این همایش را تبیین نقش پارلمان‌های محلی و نهادهای اجرایی آنها یعنی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در دستیابی به اهداف طرح کاهش جمعیت کیفری کشور عنوان کرد و افزود: سند تفاهم نامه همکاری‌های مشترک شورای اسلامی گیلان و اداره کل زندان‌های گیلان را در سفر اخیر رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور به استان، برای اولین بار در کشور در همین راستا امضا کردیم.

 

حسینی با تاکید بر اینکه پایلوت این کار در استان گیلان بوده است که امیدواریم به عنوان یک الگو در کشور انجام شود، افزود: با ايجاد اين گونه طرح‌ها می‌توانیم در خصوص وظایفی که داریم با تعامل و همفکری، اهداف مثبتی را در جامعه شاهد باشیم.

 

وی اظهار کرد: تلاش داریم نگرش نو و جدیدی را بین زندان و زندانی به وجود بیاوریم که اگر بتوانیم این دید نو را در جامعه تزریق کنیم می‌توانیم به اهداف خود برسیم.

 

حسینی با تاکید بر اینکه زندان، زندانی به وجود نمی‌آورد بلکه یک زندانی از داخل جامعه تولید شده و به زندان تحویل می شود، گفت: باید در حوزه بهداشت، اصلاح، آموزش و اشتغال در زندان به ما کمک کنید تا ما نیز مدیریت خوبی داشته باشیم.

 

تلاش برای شهر زیبا بدون انسان‌های زیبا، ابطر است

وی خاطر نشان کرد: ما هر چه شهر زیبا داشته باشیم اما آدم‌های زیبا نداشته باشیم به هیچ نتیجه‌ای نخواهیم رسید از این رو خیلی از وظایف در قانون شوراها و شهرداری‌ها وجود دارد که می تواند به سازمان زندان‌ها کمک کند.

 

حسینی اضافه کرد: اگر آدم‌های نا بهنجار داشته باشیم تلاش ما ابتر می‌ماند و این امر اقتضاء می کند که شوراها ما را در این حوزه حمایت کنند.

 

وی اظهار امیدواری کرد: از پارلمان های محلی مصوباتی خارج شود که برنامه‌های اصلاحی آن به زندان کمک کند که از چالش‌هایی که وجود دارد سرافرازانه بیرون بیاییم.

 

کد خبر 588670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha