به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم پایانی و معرفی برگزیدگان و شایستگان تقدیر سومین جشنواره مروجان کتابخوانی صبح امروز ۲۶ آبان ماه با حضور «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مجید غلامی جلیسه» دبیر هفته کتاب و «علی اصغر سیدآبادی» مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت ارشاد در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
سیدعباس صالحی در این مراسم درباره نقش کتاب در شاخص توسعه یک کشور گفت: در تقسیمبندیهای جوامع، کتاب و کتابخوانی شاخصی جدی است و جامعهای که بیشتر کتاب بخواند، مدنیتر، عقلانیتر و توسعه یافتهتر از سایر جوامع است. کتاب قدیمیترین رسانه بشری است و رسانههای نوپدید به نسبت کتاب از عمق کمتری در تفکربخشی برخوردارند. کتاب رسانهای زایا در تفکر و اندیشه به شمار میرود و حامل و مولد تفکر است؛ هیچ رسانهای به اندازه کتاب دارای تکثیر تفکر نیست.
وی کتاب را رسانه متفکر دانست و افزود: هیچ رسانهای به اندازه کتاب، طعم تفکر ندارد. کتاب میتواند چینش جوامع پیشرو و توسعه یافته را محقق کند. هیچ رسانهای به اندازه کتاب بیانگر درون پرمعنا و پرلایه انسان نیست.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: ویژگیهای مذکور سبب شده که کتاب به عنوان یک شاخص بسیار اساسی و مهم در تقسیمبندی جوامع به شمار آید که بر مبنای آن جوامع به عقلانی و هیجانی و یا پیشرو و پیرو تقسیمبندی میشوند.
وی تصریح کرد: اگر بر این باور باشیم، طبعاً باید کتابخوانی را جدی بگیریم؛ کتابخوانی یک رفتار غریزی مانند غذا خوردن نیست و همچنین یک علامت ارثی نیست که بگوییم چون نیاکان ما کتابخوان بودهاند، حتماً ما هم کتابخوان میشویم. کتابخوانی یک رفتار اکتسابی است که باید در روند جامعهپذیری افراد به آن توجه ویژه شود.
صالحی در ادامه سخنانش گروه های مروج کتابخوانی را گروه هایی مبتکر و خلاق و عاشق نامید و در این باره گفت: پایهگذاری جشنواره تقدیر از افراد و گروههای مروج کتابخوانی از سال ۱۳۹۳ گذاشته شد و سهم زنان در پویش کتابخوانی در کشور بالاست که این یادآور همان سنت مادرانه ما در تعلیم و تربیت است. نباید نهادهای خیریه فعالیت خودشان را به دادن غذاهای نذری محدود کنند؛ این کار البته مهم است اما نذری دادن کتاب هم به عنوان خوراک روح از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت گروههای مروج کتابخوانی، دو قشر کودکان و مناطق محروم کشور را مخاطب اصلی قرار داده و ما شاهد شکلگیری یک جنبش اجتماعی در حوزه کتابخوانی در مناطق محروم هستیم.
صالحی در پایان به فرصتهای خوبی که از طریق شبکههای اجتماعی و فضای مجازی برای کتابخوانی در کشور پدید آمده است، اشاره کرد و گفت: هر شهروند ایرانی در هر نقطهای از جهان که به دنبال فعالیتهای ترویجی در حوزه کتابخوانی است، از نظر ما محترم و فعالیتهای او شایسته تقدیر است.
گفتنی است در این مراسم علاوه بر تقدیر از برگزیدگان، از «الهه خسروی یگانه» همسر روزنامهنگار فقید محمدرضا رستمی که با راهاندازی پویش کتاب به جای گل در مراسم نکوداشت وی، سهم زیادی در پویش مردمی کتابخوانی ایفا کرد، با اهدای لوح سپاس تقدیر به عمل آمد.
این لوح تقدیر از جانب سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد، همچنین به همراه این لوح، حواله ای برای تجهیز کتابخانه عمومی به نام رضا رستمی در اسدآباد همدان به وی تقدیم شد.
نظر شما