مساجد نباید پایگاه شخصی و حزبی شوند/ مدل مناسب برای ساخت مسجد درتهران نداریم

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان دارالقرآن کشور وجود متولیان متعدد در مساجد را عامل مهم در کمرنگ شدن فعالیت های قرآنی در مساجد عنوان کرد و گفت: مساجد نباید پایگاه شخصی و حزبی شوند و باید در اختیار همه قرار گیرد.

مهدی قره شیخ لو در گفت و گو با خبرنگار مسجد و  کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم تقویت جلسات قرآنی مساجد تاکید کرد و گفت: لازم است فعالین مساجد در راستای بر طرف کردن موانع تقویت این جلسات تلاش کنند.

 

وی افزود: به دلیل عدم تعامل میان فعالین قرآنی با مسئولین مساجد، متاسفانه امروز شاهد هستیم که بسیاری از جلسات قرآنی در مساجد برگزار نمی شود و  این جلسات به حسینیه ها و دیگر مراکز منتقل شده است، این درحالی است که ما همواره مسئولین جلسات قرآنی را به  برگزاری جلساتشان در مساجد تشویق می کنیم.

 

 

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اذعان کرد: ما امروز موسسات قرآنی را تشویق می کنیم که فعالیت هایشان را به مساجد منتقل کنند، ولی از آن طرف باید تعامل و همکاری میان مسئولین مسجد و فعالین قرآنی وجود داشته باشد، مساجد نباید مکانی شخصی و حزبی تلقی شود و باید در اختیار همه قرار گیرد.

 

 

درب مساجد فقط چند دقیقه قبل از نماز بر روی مردم باز هستند

وی بیان کرد: در مساجد، در طول 24 ساعت باید بر روی مردم باز باشد و مردم رفت و آمد داشته باشند، اما امروز می بینیم که فقط چند دقیقه قبل از نماز بر روی مردم باز می شود و مابقی ساعات هیچ استفاده ای از فضای مساجد صورت نمی گیرد در صورتی که مساجد در دین مبین اسلام پایگاه دینی محسوب می شود که باید بیش از پیش مورد  توجه قرار گیرند.

 

قره شیخ لو خاطر نشان کرد: از طرفی فعالین قرآنی در هنگام بروز مشکلات این چنینی سعی کنند با صبر و حوصله در جهت رفع ناهماهنگی تلاش کنند و تعامل و همکاریشان را با مسئولین مساجد گسترش دهند.

 

وی بر لزوم بهره گیری از ظرفیت مساجد تاکید کرد و گفت: امروز مساجد قابلیت های بسیاری دارند که لازم است در زمینه قرآنی فعالیت های مساجد گسترش یابد، در حال حاضر شاهد هستیم که نقش مساجد در پرداختن به موضوعات قرآنی کمرنگ شده است.

 

وجود متولیان متعدد در مساجد

 قره شیخ لو وجود متولیان متعدد در مساجد را عامل دیگری در کمرنگ شدن فعالیت های قرآنی در مساجد عنوان کرد و گفت: در صورتی که در مساجد تقسیم کار صورت گیرد، مدل فعالیت در یک مسجد موفق تعریف شود و ویژگی های مسجد، امام جماعت طراز، بهره گیری از فضای ظاهری مسجد و اینکه از امکانات جانبی مسجد چگونه باید بهره گرفت،به درستی تعریف شود، می توانیم در جهت پیشبرد اهداف و برنامه ها گام برداریم. اما این موارد در مساجد تعریف نشده است.

 

هنوز مدلی مناسب و متناسب برای تهران در ساخت مسجد نداریم

رئیس سازمان دارالقرآن کشور خاطرنشان کرد: امروز دیده می شود که برخی از دستگاههای متولی مدعی می شوند که  به عنوان مثال در شهر تهران ساخت تعدادی مسجد در ظرف 5 سال در دستور کار قرار می گیرد، در حالی  که هنوز مدلی مناسب و متناسب برای تهران در ساخت مسجد نداریم و مساجدی که ساخته می شوند تنها مکانی برای اقامه نماز هستند، این در حالی است که در بسیاری از کشورها  مساجد به امکانات جانبی و فناوری های روز مجهز هستند و در کنار مساجد سالن های ورزشی، درمانگاه و فعالیت های فرهنگی و هنری ایجاد می شود و چنین مدل های موفقی در کشور ما باید مورد توجه قرار گیرد.

 

پرهیز از مدیریت مساجد به شیوه سنتی

قره شیخ لو بر لزوم پرهیز از مدیریت مساجد به شیوه سنتی تاکید کرد و  گفت: اگر بخواهیم به سبک 500 سال گذشته، مسجد در کشور بسازیم، نمی توانیم به موفقیت های لازم دست یابیم. در این زمینه باید سیاستگذاری و بازبینی در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه مساجد صورت گیرد.

 

 

رئیس سازمان دارالقرآن یکی دیگر از مشکلاتی که مساجد با آن روبرو هستند، را پرداخت هزینه های بسیار بالا در پرداخت تعرفه های مصرفی برق، آب و گاز دانست و افزود: بسیاری از مساجد در پرداخت این هزینه های کمرشکن با مشکل مواجه هستند، ضرورت دارد راه حلی برای حل مشکل این مساجد اندیشیده شود و یا می بینیم که مساجد در پرداخت حقوق برای خدام مساجد، با مشکلاتی روبرو هستند، از طرفی برای ائمه جماعات مساجد برنامه حمایتی وجود ندارد. این موارد ضعف بزرگی است که باید تلاش کنیم مساجد به جایگاه واقعی شان دست یابند. معتقدم مسجد نباید مرکز و محور بودنش را از دست بدهد.

 

وی با تاکید بر اینکه مسجد پایگاه فعالیت های دینی و اسلامی است و قرآن، احکام و اعتقادات دینی در مسجد باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: نقش مردم در تقویت معنویت مردم بسیار مهم است بنابراین مسئولان نظام و  مردم با سیاستگذاری واحد می توانند در جهت تقویت این نقش مسجد تلاش کنند.

 

کد خبر 588390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha