اینجا قرارگاه اربعین است اما جز بی قراری نمیبینی! همه بیقرارند! بی قرار بزرگمردی آشنا،همه او را می شناسند. برای همه آشناست! برای ایرانی، پاکستانی، ازبکستانی، هندی، روسی،افغانی،اندونزیایی، قرقیزستانی، میانماری و همه ی کسانی که لختی را در این قرارگاه آرام گرفته اند و برای زیارت مضجع شریف بزرگمرد تاریخ لحظه شماری می کنند. و باز هم بی قراری...
وارد قرار گاه می شوم . ساعت هفت صبح است.نوای خوش مداحی حال و هوای خاصی به فضای قرارگاه داده است. جمعیتی انبوده در صف پذیرش قرارگاه در حرکت اند.قرارگاهی که برای خدمت به زائرین سرور و سالارمان در مصلای قم برپاشده است.
در بدو ورود سری به پذیرش میزنم.محمد فریبرز نیا طلبه مدرسه حجتیه یکی از خادمان که در بخش پذیرش فعالیت می کند می گوید:وقتی شنیدم چنین قرارگاهی در حال تشکیل است و نیاز به خادم دارد مراجعه کردم و دیدم کار بسیار زیاد است و اغلب جوانان هم به کربلا مشرف شده اند و نیروی پای کار کم است لازم دیدم در این قرارگاه به زائرین حضرت خدمت کنم.
وی می گوید: در بدو ورود زائران نام نویسی و صدور کارت کامپیوتری انجام می شود و تا به امروز از بیش از 15 استان و 10 کشور زائر داشته ایم .همچنین در این مدت پذیرای کاروان های اهل سنت نیز بوده ایم که یه عشق امام حسین(ع)راهی کربلا شده اند.
کمی آن طرف تر مردی میانسال با لباسی محلی اما ناآشنا در گوشه ای نشسته است. فارسی و انگلیسی را مخلوط میکنم و به سختی چند کلمه ای با او صحبت میکنم. سید جمال حسن که از ازبکستان به عشق حسین این همه راه را پیموده است.هر چه میپرسم فقط می گوید حسین...حسین... حسین...
ابراهیم علی یوسفی پور مسئول شیفت نگهبانی نیز با ابراز رضایت از برپایی این قرارگاه و خدمت رسانی به زائران می گوید: خداروشکر زائران همه با رضایت اینجا را ترک می کنند.
بوسفی پور در ادامه لطف می کند و یک مترجم را معرفی میکند تا همراهی ام کند.محمدرضا عریف طلبه پاکستانی است که در جامعه المصطفی تحصیل می کند و به عنوان خادم افتخاری در قرارگاه فعالیت می کند. عریف هشت بار به کربلا مشرف شده و در مراسم بزرگ اربعین شرکت کرده است.
رجبعلی زائر پاکستانی که دومین بار است در مراسم باشکوه اربعین شرکت می کنددر پاسخ به سوال ما در خصوص مشکلات می گوبد:تا زنده هستم در پیاده روی اربعین شرکت میکنم و تمام مشکلات را از پاکستان تا کربلا هرچه که باشد به عشق امام حسین (ع) به جان میخرم.
میرانا بی بی معصومه دختر پاکستانی است که برای اولین بار در مسیر کربلا قرار گرفته است و با ابراز رضایت از خدمات قرارگاه از رفتار و برخورد دوستانه و صمیمی خادمان تشکر می کند.
مصطفی حسینی نیز دیگر زائر اربعین که از سمنان عازم کربلا شده است از عشق بی پایان حسین می گوید و هدفش را درک درد و ستمی که به اهل بیت امامش رفته است بیان می کند.
بتول محمدی که از خراسان شمالی به کربلا مشرف شده است از دلتنگی هایش می گوید: او و همراهانش از کربلا برگشته اند.از حال و هوای کربلا که میپرسم بغض گلویش را می گیرد و دیگر نمی تواند ادامه دهد...
کمالی هم دیگر زائراربعین از برپایی این قرارگاه تشکر می کند و برای همه ی زائران حسین آرزوی صحت و سلامتی می کند.
محمدخدایاری جوان قمی که به عنوان خادم در قرارگاه اربعین مشغول است از عشق و ارادتش به سالار شهیدان می گوید:هنوز توفیق زیارت اربعین را پیدا نکرده ام و آمده ام تا با خدمت به زائرانش شاید لیاقت حضور در مراسم اربعین را پیدا کنم.
مهدی قربانی کرم یکی دیگر از خادمان زائرین اربعین است به عنوان مسئول اجرایی قرارگاه مشغول فعالیت است.وی تکریم زائران را وظیفه خود و همکارانش می داند و می گوید:خادمانی که در این قرارگاه مشغول هستند بعضا بیش از دوهفته است که از خانه و زندگی خود گذشته اند و تمام وقت خود را وقف زائرین امام حسین(ع) کرده اند.
نوبت به مسئول قرارگاه که تمام شب را برای خدمت به زائران بیدار بوده است می رسد. وی از لزوم تشکیل این قرارگاه مردمی می گوید و تصریح می کند: قم به خاطر جایگاه ویژه اش و به خاطر مضجع شریف حضرت معصومه (ع)، مسجد جمکران و موقعیت جغرافیایی این شهر برای رسیدن به مرزهای خروجی کشور، زائران زیادی از قم عبور میکنند، از آنجا که قم محور مواصلاتی چندین شهر کشور است و شهر قم جزو سرآمدان بحث خدمت رسانی در بحث پیاده روی اربعین است، قرارگاه اربعین در شهر قم برای خدمت رسانی به زائران راه اندازی شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدی حسینزاده ادامه می دهد: قرارگاه اربعین استان قم با ارائه خدمات فرهنگی، اسکان و پذیرایی به مدت ۱۶ روز برای اسکان روزانه ۷ هزار زائر از داخل و خارج از کشور فعال است.
مسئول قرارگاه اربعین استان قم یادآور می شود: در سالهای گذشته خدمات شایسته ای به زائران اربعین در شهر قم نداشتیم، اما امسال با راه اندازی قرارگاه اربعین در مصلای قدس آماده خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی در سه محور اصلی هستیم.اولین هدف قرارگاه اربعین، اسکان زائرین است که از تاریخ 18 آبان تا 3 آذر به مدت 16 روز پذیرای زائران در مجموعه مصلای قدس هستیم.همچنین خدمات رسانی فرهنگی گام دوم قرارگاه اربعین است تا در قالب غرفههای مختلف در پاسخگویی به مباحث شرعی، احکام، مبانی اربعین و ... قدمی برداشته باشیم و هدف سوم پذیرایی است .ایجاد خیاط خانه، درمانگاه و ...هم از دیگر خدماتی است که به زائران ارائه شده است.
وی با بیان این که پویش مردمی «من خادم زوار حسینم» راه اندازی شده است و بیش از 300 نفر خادم مشغول خدمت رسانی هستند می گوید: امید است که مردم با قدم خیر خود در این مسیر گام بردارند و الگویی برای سایر استانها باشد تا هر کسی که توفیق نشد زائر امام حسین (ع) باشد، در شهر خود خدمتگزار زائران باشد.
مسئول قرارگاه اربعین استان قم ادامه می دهد: در حوزه فعالیتهای فرهنگی قرارگاه اربعین، حدود 70 مبلغ دینی به زبانهای مختلف فعالیت میکنند.
وی ادامه می دهد: قرارگاه اربعین استان قم یک کار مردمی و خودجوش است، بنابراین نیازمند یاری مردم قم است تا میزبانی شایسته ای برای زائران داشته باشیم و امید است که برای پذیرایی از ناحیه نذورات مردم اقدامات صورت بگیرد.
مسئول قرارگاه اربعین استان قم تصریح می کند: پویش مردمی باعث مردمی ماندن جریان اربعین میشود و امید است که مردم و اقشار مختلف جامعه در این پویش مردم شرکت کنند.هر سال زائرین زیادی از شهرها و کشورهای مختلف از محورهای مواصلاتی قم عبور میکنند، بنابراین میطلبد مردم شریف استان قم و شهرهای دیگر همان طور که در موکبهای نجف تا کربلا سرمایه گذاری میکنند، در قم هم همکاری داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین حسین زاده ادامه می دهد: شماره حساب 100404040 بانک شهر و همچنین شماره کارت 3150-3275-0610-5047 آماده دریافت نذورات مردم است، همچنین خیرین میتوانند جهت مشارکت در این حرکت مردم و پرداخت نذورات غیرنقدی با شماره تلفن09905566080تماس بگیرند و یا به قرارگاه اربعین در مصلی مراجعه کنند.
وی تصریح می کند: کاروانها از محل ورودی رصد میشوند و بستری مهیا شده است تا بتوانیم خدمات شایسته ای به زائران اربعین داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین حسین زاده در پایان یاد آور می شود: زائر از زمانی که نیت میکند، زائر امام حسین (ع) است، امید است که اسم ما هم به عنوان خادمین زوار امام حسین (ع) ثبت و ضبط شود.
گزارش: فاطمه عسگری
نظر شما