افزایش ظرفیت تولید نفت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون

خبرگزاری شبستان:شرکت نفت و گاز مارون بطور متوسط روزانه ۶۱۴ هزار بشکه نفت خام تولید می‌کند که با هدف حفظ محیط زیست ظرفیت جمع آوری گاز همراه نفت در نفت و گاز مارون افزایش یافته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون در زمینه استخراج، پالایش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی، همچنین تولید میعانات گازی فعالیت می‌کند. شرکت مارون در سال ۱۳۷۹ به‌عنوان یکی از شرکت‌های تابعه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، تأسیس شد.این شرکت عملیات تولید از میدان نفتی مارون، میدان نفتی کوپال و میدان نفتی شادگان را بر عهده دارد.

 

بنابراین گزارش، شرکت نفت و گاز مارون بطور متوسط روزانه ۶۱۴ هزار بشکه نفت خام تولید می‌کند، که معادل ۴۵۰ هزار بشکه در روز به پالایشگاه اصفهان تحویل داده می‌شود، همچنین ۱۶۴ هزار بشکه، با هدف صادرات به مخازن ذخیره‌سازی شرکت پایانه‌های نفتی ایران ارسال می‌شود. این شرکت روزانه بطور میانگین ۵۸۵ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی نیز تولید می‌نماید، همچنین ظرفیت تولید میعانات گازی شرکت مارون بالغ بر ۳۴ هزار بشکه در روز می‌باشد. شرکت نفت و گاز مارون مالک ۸ مجتمع بهره‌برداری، ۵ کارخانه نمک‌زدایی، ۸ ایستگاه تقویت فشار و ۲ پالایشگاه گازمایع می‌باشد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر اهواز قرار دارد.

 

این گزارش می افزاید: در حال حاضر ظرفیت جمع آوری گازهای همراه نفت در شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون هشت میلیون و ٥٠٠ هزار فوت مکعب در روز افزایش یافته است. روابط عمومی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون در این زمینه به نقل از جهانگیر پورهنگ، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون نوشته است: "ظرفیت دریافت گازهای همراه نفت در کارخانه گاز و گاز مایع شماره ٤٠٠ با هدف جمع آوری و دریافت بخشی از گازهای مازاد در حال مشعل مرحله دوم شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون و جلوگیری از گازسوزی هشت میلیون و ٥٠٠ هزار فوت مکعب در روز آزادسازی شد. این میزان ظرفیت به گازهای تفکیکی مراحل پایین آسماری واحد بهره برداری کوپال که پس از جمع آوری و فشارافزایی در ایستگاه تقویت فشار گاز آسماری کوپال، به مرحله دوم کارخانه گاز و گاز مایع ٤٠٠ ارسال میشد، اختصاص داشت.

 

با اصلاحیهای امکان ارسال این مقدار گاز به کارخانه‌های گاز و گاز مایع ٧٠٠ و ٨٠٠ فراهم شد و از این ظرفیت برای جمع آوری دیگر گازهای مرحله دوم مازاد شرکت بهویژه واحد مارون ٤ استفاده خواهد شد. پیش از این با توجه به افزایش تولید گاز مازاد بر ظرفیت ایستگاه‌های جمع آوری و فشار افزایی شرکت، استفاده از حداکثر ظرفیت دریافت گازهای مرحله دوم در کارخانه گاز و گاز مایع ٤٠٠ در دستور کار قرار گرفت و با انجام طرح های اصلاحی، بخشی از گازهای مرحله دوم مازاد واحد های بهره برداری شماره ١ و ٦ مارون به جای مشعل شدن، به کارخانه گاز و گاز مایع ٤٠٠ ارسال شد."

 

یادآور می شود: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون به عنوان یکی از شرکت‌های فرعی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب فعالیت خود را رسماً از ۱ فروردین ۱۳۷۹ از دارایی‌ها، کارخانجات جانبی و تأسیسات شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب واقع در سه میدان نفتی مارون، میدان نفتی کوپال و میدان نفتی شادگان، آغاز نمود. مدیران این شرکت در فروردین ۱۳۸۳ ابتدا برای بخشی از تأسیسات شرکت مارون، سپس در مرداد ۱۳۸۵ برای تمامی تجهیزات تحت مدیریت این شرکت، گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه را دریافت کردند. شرکت نفت و گاز مارون راهبری عملیات تولید، فرآورش و انتقال نفت و گاز، همچنین نگهداری و تعمیرات زیرساخت‌های صنعتی، کارخانجات، تأسیسات جانبی و خطوط لوله را در منطقه جغرافیایی تحت مدیریت این شرکت، بر عهده دارد. شرکت نفت مارون از مجموع ۲۶۴ حلقه چاه تولیدی، در حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت در روز استخراج می‌نماید.

 

منطقه جغرافیایی تحت پوشش شرکت مارون، از شمال به هفتکل و نفت سفید، (حوزه عملیاتی شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان) از شرق و جنوب‌شرقی به رودخانه جراحی و از غرب و جنوب‌غربی به منطقه عملیاتی شرکت نفت و گاز کارون، واقع در ۳۰ کیلومتری شهرستان اهواز، محدود است و با وسعتی بالغ بر ۱٫۳۷۰ کیلومتر مربع، در برگیرنده میدان نفتی مارون، میدان نفتی کوپال و میدان نفتی شادگان می‌باشد.

کد خبر 588070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha