به گزارش خبرنگار شبستان،شهین دخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده امروز در دوازدهمین کنفرانس توسعه منابع انسانی: حدود 12 سال پیش دوره توانمندسازی سیاسی زنان را برای کاندیداهای مجلس از سوی یکی از تشکل های سیاسی برگزار کردیم.
وی در ادامه بیان کرد: در آن دوره یک مجموعه ای تحت عنوان زنان، پیش به سوی قدرت را آماده کرده بودم و راهکارهای ارتقای مشارکت سیاسی زنان با شرایطی که در ایران وجود داشت را مورد بررسی قرار دادم، این مجموعه را هفته گذشته مطالعه کردم و دریافتم که هنوز هم همان موانع و چالش ها در این مسیر وجود دارد.
مولاوردی در پاسخ به سوال مطرح شده تصریح کرد: بدون اتکا به رابطه سببی و نسبی که در کشورهای به ویژه جهان سوم شاهد آن هستیم به این پست دست یافتم و با توجه به فرصت فراهم شده توانستم در این پست قرار بگیرم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: برخی از شرکت کنندگان در جلسه هفته گذشته دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از من سوال کردند که چگونه این مسیر را انتخاب کردم؟ پاسخ دادم این مسیر، من را انتخاب کرد و به این شکل نبود که برنامه ریزی یا هدف گذاری خاصی برای رسیدن به این پست و مقام کرده را انجام داد، باشم ،چون بعد از جابجایی دولت هشتم از سیستم دولتی بازخرید و خارج شدم ،به دلیل شرایطی که پیش آمد تشخیص دادم در بخش غیردولتی یا خصوصی با توجه به تخصص خودم که در رشته حقوق تحصیل کرده بودم به فعالیت بپردازم و حدود 5 سال در این حوزه مشغول بودم.
وی در ادامه افزود: من در 8 سال فعالیت در رشته تخصصی خودم، تمام وقت آزادم را در جلسات مربوط به فعالیتهای اجتماعی و سیاسی هم اندیشی ها سپری می کردم.
مولاوردی اظهار کرد: وقتی پیشنهاد این پست به من ارائه شد، حدود 2 ماه بعد به این جمع بندی رسیدم که فرصتی فراهم شده تا تمام ایده ها و برنامه هایی که در حوزه زنان و خانواده سالها به دنبالش بودیم را به منصه ظهور برسانیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دوستان نیز تاکید زیادی داشتند که این پست را بپذیرم، ما حدود 10 سال در دولت هفتم و هشتم در این حوزه فعالیت داشتیم و با سختی ها و فراز و نشیب های این حوزه آشنا بودیم و با تمام چالش هایی که وجود داشت ،دوباره این مسئولیت را پذیرفتم لذا باید گفت من به وسیله هیچ رانتی به این پست دست یافتم.
وی با اشاره به مخالفت برخی از هم جنسان خود افزود: این برمی گردد به تفکرات و موانع و چالش هایی که از دیرباز زنان را از دسترسی به این مناصب و منابع قدرت و ثروت بازمی دارد.
وی ادامه داد: این تفکرات در درون خود زنان نهادینه شده است، و وقتی احساس می کنند که ارزش های مقبول آنها در حال به خطر افتادن است و یا احتمال دارد با هنجارهای جدید جایگزین شود، علم مخالفت را برمی افروزند و ما این وضعیت را در این دوره هم شاهد بودیم، حال آنکه ما هم به اندازه آنها نگران از دست رفتن این ارزشها هستیم، اما آنها ما را محق این نگرانی نمی دانند!
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری اظهار کرد: به رغم تلاش های بسیاری که کردیم تا این حوزه را از سیاسی شدن و وارد شدن در حاشیه ها محافظت کنیم و از ماموریت های اصلی خود فاصله نگیریم ولی بعضا این اتفاق افتاد، چون عده ای بودند که ماموریت داشتند دایم ما را درگیر این حاشیه ها کنند.
وی گفت: با تغییر دولت ها در جامعه ما فقط رویکرد و روش عوض می شود و ما در همان چهارچوب مبانی و اصول حاکم بر سیاست های کلی حرکت می کنیم، ولی روش ها و رویکردها ممکن است با دولت قبلی تغییر کند که همین هم برای برخی قابل تحمل نیست و در هر دوره ای این باور را دارند که باید با همان رویکرد و روش خودشان حکومت کنند.
مولاوردی با اشاره به روزهای سخت دوره مسئولیت خود در معاونت امور زنان و خانواده گفت: روزهای سختی را هم داشتیم و گاهی مواقع برای ادامه راه مردد می شدیم و به این نتیجه می رسیدم که تلاش ها و فعالیت ها فایده ای ندارد و باید افراد دیگری وارد این حوزه شوند که بتوانند کاری از پیش ببرند، ولی دو مورد را یادآور می شوم که هنوز هم به عنوان یک انتقاد اساسی برحوزه ما وارد است و مستمسکی برای تخریب معاونت به کار می رود.
مولاوردی ادامه داد: با تمام توضیحات و تبین هایی که انجام دادیم، ولی هنوز مطرح می کنند که اولویت اصلی این معاونت ورود دختران و زنان به ورزشگاهها است، تا جایی که این بحث را به قم هم کشاندند در حالی که واقعیت این گونه نبوده و تیترهای رسانه های خاصی مبنای قضاوت قرار گرفته است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اعلام نظر معاونت در خصوص ضرورت استثنا قائل شدن بر ماده 18 قانون گذرنامه مشابه آنچه که در حج تمتع و عمره زنان روی می دهد را به عنوان موضوع دیگری مطرح کرد که شرایط سختی را بر معاونت تحمیل کرده است.
وی ادامه داد: باز هم تحت تاثیر شیطنت رسانه های خاص ما را به چهره ای تبدیل کردند که خواهان خروج بی قید و شرط و مطلق زنان از کشور و فروپاشی خانواده ها هستیم لذا پیگیری این موارد سخت ترین روزهای ما بود.
وی گفت: در واقع این وضعیت ما را از اینکه حرکتی برای بازنگری و انطباق قوانین با اقتضائات زمان و مکان و آنچه که شرع ما در چهارچوب اجتهاد پویا اجازه می دهد با یاس و نومیدی مواجه کرد.
مولاوردی با اشاره به نظریه اتحادیه بین المجالس در حوزه زنان تصریح کرد: ضمن اینکه این نظریه به بیشترین موانع زنان از جمله کمبودها و کمداشت ها مانند کمبود وقت، کمبود کارآزمودگی، کمبود اعتماد به نفس و کمبود اطلاعات اشاره داردبه کمبود شبکه هایی که زنان باید بین خود داشته باشند نیز اشاره می کند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اذعان کرد: بسیاری از این تقسیم و توزیع قدرت و مناصب بین مردها در همین شبکه ها (سالن های ورزشی، استخرها و ساعت آزاد و غیر اداری) صورت می گیرد.
وی ادامه داد: مردها ساعت آزاد و غیر اداری خود را در کنار یکدیگر سپری می کنند، در حالی که زنان حتی زنان صاحب منصب و قدرت ترجیح می دهند ساعت غیر اداری خود را بلافاصله به خانواده و فرزندان اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه کمبود همبستگی بین زنان از دیگر واقعیات این حوزه است، اظهار کرد: به دلیل محدود بودن پست ها و مشاغلی که برای زنان در نظر گرفته شده،زنان چندان با یکدیگر همبستگی ندارند و ممکن است حتی زیر پای هم را هم خالی کنند، این واقعیتی است که وجود دارد لذا باید این مسئله را در ارایه راهکارها مدنظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: ما باید متناسب با همین عوامل به ارایه راهکارها بپردازیم و برنامه ریزی های لازم را داشته باشیم که انشاءالله این گونه همایش ها راهی برای رسیدن به وضعیت مطلوب زنان در این حوزه باشد.
مولاوردی گفت: راهبرد ما توانمندسازی گروه های مختلف زنان است و در این سه و نیم سالی که از عمر دولت یازدهم می گذرد در مقیاس های کوچک تر اراده خود را نشان دادیم ولی هنوز در سطح ملی نتوانسته ایم این حرکت بزرگی را داشته باشیم.
نظر شما