به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمد فوقی، مسئول ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد مازندران، امروز (24 آبان) در جلسه شورای اداری با کارکنان گفت: ۲۴ آبان، روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار است که باید به شایستگی گرامی داشته شود.
وی اظهار کرد: امروز با روزهای دیگر سال، باید متفاوت باشد و فرصت بیشتری را به کتابخوانی، اختصاص داد چرا که روایات زیادی درباره اهمیت کتابخوانی و مطالعه، آمده است و در عمل باید، پیاده نمود.
فوقی بیان کرد: حضرت امام علی(علیه السلام)، کتاب را مایه آرامش و آسایش بیان کرده که می طلبد به این کلام گوهربار، عمل کرد و در کنار عبادت و ذکر، مانوس شدن با کتاب موجب آرامش بخشیدن به انسان می شود.
وی ابراز کرد: دین، فرهنگ و تاریخ با قدمت دیرینه ایران درخصوص ارزش مطالعه، تاکیدهای فراوانی دارند و اگر با انس و همبستگی با کتاب و کتابخوانی، عجین شود موجب تداوم این تاریخ پرابهت و باشکوه خواهد شد.
فوقی گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد، یکی از مروجین کتابخوانی است به ویژه کتابخانه مساجد از صدر اسلام جزء لاینفک مسجد بوده و عجین شدن ناگسستنی بین این دو نهاد مهم، وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه استعمارگران، کتابخانه را از مساجد جدا کردند، اظهار کرد: تفکر توحیدی با کتاب و کتابخوانی، نشر پیدا می کند و دانشگاه واقعی با مطالعه کتاب و توجه به مطالعه، میسر می شود.
فوقی بیان کرد: جرج جردان، 200 دفعه نهج البلاغه را مطالعه کرد تا شخصیت واقعی حضرت علی(علیه السلام) را به درستی، شناخت و کتابی درباره آن حضرت نوشت.
وی ابراز کرد: رسیدن تمدن به شکوفایی با کتاب و کتابخوانی، میسر می شود و پیشرفت و توسعه هر کشور نیز با توجه به این مهم، امکان پذیر است و همچنین شخصیت و اندیشه هر انسان با کتاب، قابل تغییر است چرا که 90 درصد آموخته ها با کتاب و مابقی از معلم ها، کسب می شود.
فوقی با اشاره به اینکه آغاز قرآن با اقرا، بیانگر اهمیت کتابخوانی است، گفت: 255، 282، دو و سه دفعه به ترتیب واژه کتاب، علم، قلم و اقرا در معجزه پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله) آمده است که همه از ارزش زیاد مطالعه و کتاب،حکایت دارد.
وی اظهار کرد: مطالعه یک کتاب علاوه بر تغییر اندیشه تفکر انسان موجب تغيير یک جامعه و سرنوشت آن می شود و با توجه به اینکه سهراب سپهری، شاهکارترین کتاب ادبی جهان را قرآن، معرفی نموده باید به ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و عمل به کتاب الهی قرآن، اهتمام لازم را داشت.
وی بیان کرد: تجلیل از کتابداران و کتابخوان های نمونه، افتتاح کتابخانه کانون مساجد، بازدید از کتابخانه های مساجد و برگزاری مسابقه کتابخوانی در استان از جمله برنامه های ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد مازندران در هفته کتاب و کتابخوانی است.
فوقی ابراز کرد: قناعت، ساده زیستی، اصلاح الگوی مصرف، کسب رزق و روزی حلال، پرداخت خمس و زکات، مقابله با تجمل گرایی و اسراف از موارد اقتصاد مقاومتی است که توجه به کتاب هایی با این عناوین در برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد و کتابخانه های این مراکز به ویژه در هفته کتاب، قرار دارد.
نظر شما