به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر علی اکبر علیمرادنی، پژوهشگر مرکز بررسی اسناد تاریخی، عصر امروز(۲۳ آبان)در کارگاه جریان شناسی تاریخ نگاری انقلاب اسلامی در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به سابقه دو دهه فعالیت این مرکز، تشکیل مرکز و فعالیت آن را برآمده از فرمایشات رهبری و تشویق های ایشان دانست.
وی با بیان اینکه دشمن در این زمینه خیلی فعال و قبل از ما شروع کرد آن هم با تعریف هایی که خود را از انقلاب و امام و رهبری دارد؛ افزود: ما میراث دار 60 میلیون سند از بایگانی های ساواک هستیم که متعلق به مردم و کشور است و اسنادمبارزات مردم کرمان هم حدود 15 تا 20 جلد کتاب می شود که در دهه فجر چند جلد آن را رونمائی می کنیم.
این نویسنده درباره چرایی انتشار این اسناد به دو دلیل عمده « مشروعیت زدایی از رژیم پهلوی و مشروعیت زایی برای نیروهای انقلابی» اشاره و تصریح کرد: دنبال تبیین اسناد رژیم پهلوی به بیگانگان هستیم و این اسناد را بررسی می کنیم و در کنار آن، اسناد استبداد و خفقان رژیم پهلوی و ظلم هایی که به اقشار مختلف مردم رفته نیز در این اسناد وجود دارد.
وی گفت: رژیم پهلوی، تنها پایگاه خود را خارج مرزها و در دولت های بیگانه تدارک دیده بود و آنها هم به خاطر منافع خود، این رژیم را حمایت می کردند و اسناد فساد رژیم پهلوی هم در اختیار است؛ همچنین در این اسناد دو قشر برخوردار و عقب مانده و فقیر را می شود تشخیص داد. در حالیکه شمال تهران به گونه ای دیگر دیده می شود اما جنوب تهران، مردم از نیازهای ابتدایی خود محروم بودند.
دکتر علیمردانی، هدف بعدی را تقویت عناصر موثر در شکل گیری انقلاب اسلامی و تولید مشروعیتی برای این نیروها تولید که محرومیت کشیدند و زندان رفتند؛ ذکر کرد و افزود: همچنین فعالیت دانشجویان با وجود همه سخت گیری ها در دانشگاه های آن روز و نقش امام به عنوان ابرمرد تاریخ در این اسناد دیده می شود و مشخص است که محور مبارزه بر دوش روحانیت و حوزه بوده است و مساجد، دانشگاه ها، بازار و همه اقشار در این مبارزه حضور دارند.
وی افزود: 11 موضوع و 290 جلد کتاب تاکنون توسط مرکز بررسی اسناد تاریخی منتشر شده است و ۶۲ جلد کتاب از حلقه اول یاران امام، نقش سه مرجع تقلید، چند مسجد به عنوان پایگاه انقلاب اسلامی، دانشگاه شیراز، زنان دربار عصر پهلوی در 10 جلد کتاب و 47 جلد کتاب موضوعات تاریخی از دیگر انتشارات است.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه در دوره رضاخان، گرایش به غرب با تأسیس دانشکده هایی در این راستا، نهادینه شد و در حالیکه تاریخ در دیگر کشورها زیرمجموعه علوم اجتماعی است اما در دوره رضاخان زیرمجموعه علوم انسانی و ادبیات قرار گرفت و تاریخ را به عنوان یک رشته تفننی مطرح کردند و برای تمجید و تعریف ها در اختیار درباریان قرار گرفت.
وی با افزودن اینکه در موضوع تاریخ، ما صرفا''به آموزش توجه کردیم در حالیکه باید مراکز پژوهشی را قوی کرد؛ اظهار داشت: کتاب های دسته اول در این زمینه نداریم و مجبوریم از منابع خارجی استفاده کنیم لذا افق و برنامه جامعی باید برای تاریخ تعریف شود.
نظر شما