پول  بهای تداوم رابطه تاریخی آمریکا با دربار پادشاهی آل سعود

خبرگزاری شبستان: پول تنها هدفی است که «ترامپ» به عنوان بهای تداوم رابطه تاریخی آمریکا با دربار پادشاهی آل سعود می خواهد و باج خواهی سلاحی برنده برای رسیدن به تمام خواسته های «آمریکا» از «عربستان سعودی» است.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ "المنار" در مقاله ای به قلم "ذوالفقار ضاهر" نوشت: تهدیدات «دونالد ترامپ» رئيس جمهور جدید «آمریکا» در طول مبارزات انتخاباتی خود، از جمله در مورد مسلمانان و مهاجران و برای ارتباط با برخی کشورهای عربی و اسلامی و در صدر انها «عربستان سعودی» بسیار بود، به گونه ای که بارها «ریاض» را  به پرداخت مالیات در برابر حمایت های «آمریکا» تهدید کرد و در طول مبارزات انتخاباتی خود، شعار «یا پرداخت مالیات  و یا رفع حمایت» از «عربستان» را تکرار کرد.

ترامپ در سخنان خود گفته بود آمریکا کشوری است که ۲۰ تریلون دلار بدهی دارد، آنهایی که ما حمایشتان می کنیم، باید مار در پرداخت این بدهی کمک کنند. براین اساس پول تنها هدفی است که «ترامپ» به عنوان بهای تداوم رابطه تاریخی با دربار پادشاهی آل سعود می خواهد و باج خواهی سلاحی برنده برای رسیدن به تمام خواسته های «آمریکا» از «عربستان سعودی» است.

در این زمینه می توان به موضوع تبریک زودهنگام «ملک سلمان» به محض پیروزی «ترامپ»  و تاکید او بر روابط عمیق بین «ریاض» و «واشنگتن» و چشم داشت همگان به توسعه این روابط اشاره کرد. اما آیا این رابطه تاریخی دوباره تقویت خواهد شد و از طریق پول سعودی که دولت جدید «آمریکا» به آن چشم دوخته است، گسترش خواهد یافت؟ آیا «عربستان» امروز با وجود تمام مشکلات مالی و اقتصادی قادر به پرداخت این بهای سنگین است. 

مهمتر از همه اینکه آیا «ترامپ» مایل به گرفتن هزینه و ابقاء رضایت آمریکا از «عربستان سعودی» است که هزینه های جنگ افروزی آن بر دوش «آمریکا» سنگینی می کند؟ و یا اینکه «ترامپ»  اصول و مبانی جدیدی را در برنامه های کاری خود طراحی خواهد کرد؟ ایا «ترامپ»  پس از این، منافع دولت «آمریکا» را در نظر خواهد گرفت و مناقصه های انتخاباتی را کنار خواهد گذاشت؟ 

بدیهی است که دولت «آمریکا»، چه با ورود «ترامپ» و چه پیش از او هیچ دوستی دائمی و مطلقی را غیر از رژیم غاصب «اسرائیل» نمی شناسد که در رأس اولویت های «آمریکا» قرار دارد. تجربه ثابت کرده است که «آمریکا» به هنگام منفعت خود پشت دوستان و متحدان را خالی می کند حتی اگر دوستانی به صداقت رژیم های عربی باشند، رژیم هایی که با توطئه «آمریکا» و «اسرائیل» علی رغم خدمات بیست ساله خود در بهار به اصطلاح عربی سرنگون شدند.

در این زمینه می توان به قانون «جاستا» که توسط «آمریکا» برای اعمال فشار بیشتر بر «عربستان سعودی» و حکام آن به بهانه غرامت قربانیان 11 سپتامبر ایجاد شد، اشاره کرد، موضوعی که زمینه باج خواهی از «عربستان» را از دربار پادشاهی فراهم کرد، آیا «ترامپ» این قانون را در مورد «عربستان» اجرایی خواهد کرد و یا به همان دریافت مالیات به عنوان هزینه حمایت از این کشور اکتفا می کند؟

ما نمی دانیم که چه خطراتی «عربستان» را تهدید می کند، «عراق»، «یمن» یا گروه های تروریستی؟ «ترامپ» هر اندازه هم که بخواهد از افراط معروف خود فاصله بگیرد، اما باز سیاست های «آمریکا» درپشت درهای بسته اتخاذ می شود و درست است که رئیس جمهور و گروه کاری او در برخی تصمیم گیری ها نقش دارند، اما این کاخ سفید، وزارتهای دفاع و خارجه، مجلس نمایندگان، سرویس های اطلاعاتی مختلف، شرکت های تولید و فروش و لابی های مختلف و در صدر آنها لابی صهیونیست و لابی اقتصادی صحنه گردان اصلی هستند. 

در پایان باید یادآور این نکته شد که «ترامپ» فقط با عبور از مخالفان چه در سطح حزب جمهوری خواه و چه در سطح ملی می تواند به کاخ سفید راه یابد. او مخالفانی قوی در داخل کنگره با اکثریت جمهوری خواه دارد و حضور دموکرات ها نیز بر محدودیت او به تصمیم گیری های انجام شده می افزاید. هر چند که اکثریت مردم «ترامپ» را در راستای تحقق منافع کشور نمی بینند اما او در چنین حالتی باز حتما در بیشتر امور مقید به مصالح و منافع «آمریکا» خواهد بود.

کد خبر 587485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha